Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUKONIGSTAHL: ALUCO obtine marcajul CE pentru usi de exterior rezistente a foc
ALUKONIGSTAHL: ALUCO obtine marcajul CE pentru usi de exterior rezistente a foc
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 24 Mar 2021 19:02
Aluco, partener Alukönigstahl, este prima companie din Romania care a obtinut certificarea pentru aplicarea marcajului CE pe usi de exterior rezistente la foc si etanse la fum. Din acest an, societate poate aplica marcajul CE si comercializa usi de exterior din sisteme de aluminiu Schüco rezistente la foc, conform standardelor de produs SR EN 14351-1 impreuna cu SR EN 16034-1. Acest certificat se emite anual, in urma controlului productiei in fabrica.
"Certificarea companiei Aluco este o premiera in Romania, alaturi de faptul ca, si pentru Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC), organism notificat care a facut certificarea, a fost prima experienta de acest fel. De aceea, in atelierul Aluco, pentru analiza procesului de productie a elementelor rezistente la foc, pe langa repezentantii SRAC, au fost prezenti si reprezentantii Asociatiei de Acreditare din Romania (RENAR), care au supervizat procedura", mentioneaza Attila Beer, administratorul Alukönigstahl.
Aluco a parcurs cateva etape obligatorii pentru obtinerea acestei certificari: semnarea unui acord cu furnizorul de sistem care sa permita preluarea rezultatelor testelor efectuate pentru aceste produse si contactarea unui organism notificat pentru verificarea constantei performantei in atelierul propriu - SRAC. Ulterior, echipa Aluco a participat la un program de pregatire tehnica pentru executie si montaj conceput de Alukönigstahl in vederea certificarii, si apoi a trecut cu brio inspectia initiala a SRAC si a primit Certificatul de constanta a performantei pentru sistemul 1 de conformitate.
Este important de mentionat faptul ca usile antifoc detin, din multe puncte de vedere, cel mai important rol in planul de protectie antiincendiu al oricarei cladiri, prin limitarea extinderii focului, a fumului si a gazelor toxice emanate in timpul unui incendiu. De asemenea, acestea reduc la minimum pierderile materiale si de vieti omenesti provocate ca urmare a actiunii fumului, in special datorita faptului ca faciliteaza un timp mai indelungat pentru asistarea persoanelor cu dizabilitati, ba chiar si pentru salvarea bunurilor de valoare.
"In acest context, trebuie mentionat faptul ca legislatia din Romania s-a armonizat cu cea Europeana, iar din 2 noiembrie 2019 nu mai sunt valabile certificarile tehnice pentru usile si ferestrele rezistente la foc montate pe exterior, iar comercializarea acestor elemente cu caracteristici de rezistenta la foc si etanseitate la fum se poate face doar prin aplicarea marcajului CE, utilizand sistemul 1 de constanta a performantei", explica Attila Beer.
***
In 2020, AluKönigStahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa. In cei 25 de ani de activitate din Romania, AluKönigStahl a asigurat cele mai eficace solutii tehnice si a realizat peste 8.000 de proiecte si constructii reprezentative, precum: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara, Luxuria Residence, Banat Art Living, Isho Living. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukönigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left