Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Octombrie 2022
SISECAM
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUKONIGSTAHL: 26 de ani in Romania si experienta globala de 150 de ani
ALUKONIGSTAHL: 26 de ani in Romania si experienta globala de 150 de ani
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Sep 2021 06:38
Era anul 1995 cand ALUKONIGSTAHL se lansa oficial pe piata din Romania si livra primele sisteme de profile din aluminiu pentru cei dintai clienti locali. "A fost o aventura extraordinara, care ne-a oferit ocazia de a participa, in mod direct, la realizarea unei game diverse de proiecte si,mai ales, de a ne castiga noi prieteni, care in timp au devenit ambasadori ai solutiilor pe care le furnizam. In acesti 26 de ani de activitate, am crescut alaturi de partenerii pe care ii avem in intreaga tara, impreuna cu care gandim si realizam solutii arhitecturale personalizate, pentru diverse proiecte, de dimensiuni mai mari sau mai mici. Lor le datoram succesul nostru. De aceea, filozofia Alukonigstahl se axeaza pe ideea de a veni in intampinarea clientilor cu cele mai bune solutii, cu cele mai bune produse si cu cele mai bune servicii. Reteta succesului poate fi, asadar, rezumata la patru idei centrale: angajament, continuitate, incredere si calitate", subliniaza reprezentantii grupului.

Suport avansat pentru parteneri, prin competente tehnice extinse
Alukonigstahl este, in prezent, unul dintre cei mai reputati furnizori de sisteme din aluminiu si PVC dezvoltate de grupul german Schuco International, precum si de solutii din otel marca Jansen. Oferta deosebit de bogata include toate componentele necesare realizarii unor structuri de anvelopare a cladirilor, in conformitate cu exigentele arhitecturii contemporane, ce pune accent pe eficienta din punct de vedere energetic si care sprijina, in mod activ, implementarea conceptului de sustenabilitate in domeniul constructiilor. Gratie distributiei exclusive a unor branduri renumite pe plan global datorita performantelor dovedite, Alukonigstahl protejeaza un sortiment calitativ de inalta calitate, care este supus optimizarii constante si adaptarii avansate la tendintele arhitecturale si specificatiile de tehnice ale proiectelor. Grupul isi sprijina partenerii prin intermediul competentelor extinse pe care le are in domeniul serviciilor, in toate fazele unui obiectiv de constructii. De asemenea, dispune de echipe de consultanti care vin in intampinarea firmelor de arhitectura si dezvoltatorilor cu solutii optimizate pentru fiecare lucrare in parte. 
 
 
Prezenta in 17 tari si vanzari de 160 de milioane de euro
Evolutia istorica a companiei este, in acelasi timp, impresionanta si bogata. In 1864, Raphael Konig infiinteaza, pentru fiul sau, Jacob un atelier de confectii metalice, in localitatea Retz, din Austria. Dupa o perioada de patru decenii de activitate, Josef, Theodor si Max Konig preiau compania de la Jacob Konig, iar in 1958 Karl Konig isi asuma, la randul sau, conducerea firmei. Prin parteneriatul cu Schuco International KG din Germania, Jansen AG din Elvetia, precum si cu grupul Corus din Marea Britanie/Olanda, se deschide o noua era in istoria Alukonigstahl. Astfel, in 1975 se ia decizia construirii a doua hale de depozitare pentru sisteme din aluminiu, otel si profile tubulare din otel, precum si a dezvoltarii unui atelier scoala, in centrul industrial Sud-NE, din Neudorf. In 1989, se face primul pas spre extinderea in Ungaria, mai intai prin infiintarea unui birou de vanzari in Budapesta, apoi, datorita succesului mare obtinut de acesta, prin inaugurarea unui centru logistic si a unui nou sediu. Anul 1995 marcheaza fondarea Alukonigstahl S.R.L., in Romania si Alukonigstahl EOOD, in Bulgaria. Un moment de referinta pentru grupul austriac este constituit de aniversarea, in 2008, a jubileului parteneriatului cu Schuco. In 2013, Philip Konig, MBA devine presedinte al consiliului de administratie Konig Holding S.A., cu un an inainte de sarbatoarea care marcheaza un secol si jumatate de prezenta pe piata. Extinderea spre est continua in 2016 prin infiintarea filialei din Republica Moldova. In prezent, grupul Alukonigstahl este reprezentat in 17 tari, iar divizia de sisteme arhitecturale a raportat pentru 2020 o cifra de afaceri de peste 160 milioane de euro. Din punct de vedere logistic, compania a continuat sa se dezvolte, pe langa centrul de distributie din Viena, din 2019 functionand un al doilea asemenea centru, amplasat in Budapesta, a carui suprafata totala de depozitare depaseste 200.000 mp. Strategia de responsabilitate corporatista s-a dezvoltat continuu odata cu cresterea grupului, Alukonigstahl fiind de mai multi ani sponsor al organizatiei umanitare Concordia si asigurand constructia caselor acesteia cu tamplarie Schuco.
 
 
Cladiri emblematice care poarta amprenta Alukonigstahl
In cele mai mult de doua decenii si jumatate de prezenta in Romania, numeroase proiecte au marcat cele mai importante momente ale dezvoltarii companiei, din punct de vedere al solutiilor tehnice de anvelopare existente in portofoliul sau. Printre aceste lucrari se regaseste, de exemplu, S Park Bucuresti (in prezent, myhive) - prima cladire la nivel national cu fatada cortina modulara, aceasta reprezentand o solutie constructiva ce permite scurtarea semnificativa a timpului de executie. Un alt reper arhitectural reprezentativ este Sky Tower - cel mai inalt turn din Romania - ce include, de asemenea, o fatada modulara, constituind o solutie speciala, personalizata pentru proiectul respectiv. Mai recentul obiectiv Ana Tower - al doilea turn din punct de vedere al inaltimii din Bucuresti, Orhideea Towers sau Globalworth Square sunt alte exemple de solutii speciale de fatade proiectate, testate si implementate de valoroasa echipa tehnica a companiei.
 
 
Alukonigstahl are in portofoliu numeroase lucrari realizate in parteneriat cu arhitecti si firme de productie de tamplarie din toata tara, aceste colaborari fructuoase fiind in multi ani de stransa cooperare. Solutiile eficiente energetic propuse pentru anveloparea cladirilor au contribuit la faptul ca acestea se pot regasi cu usurinta pe lista constructiilor "verzi" din Romania, cele mai multe obtinand clasificari superioare in sistemele de evaluare a sustenabilitatii BREEAM si LEED. "Toate proiectele au fost importante pentru evolutia de pana acum a companiei, incepand cu sediile BRD, BT, BCR din Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Constanta, construite in anii 1996-2002, continuand cu Opera Plaza - prima cladire de birouri de clasa A, Crystal Tower - cea dintai fatada dubla din Romania, cele mai inalte 10 turnuri din Bucuresti, City Business Center (in prezent, Afi Park Timisoara) sau The Office Cluj-Napoca, United Business Center din Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si terminand cu Globalworth Tower, Campus, Plaza - Bucuresti. Dintre lucrarile amintite Win Herastrau, Scala Frunzisului - Cluj-Napoca, Neo Mamaia si Opera Residence, Nordis Residence, Tomis Park - Constanta, Banat Art of Living - Timisoara. Obiective din alte domenii la care am participat prin livrarea de sisteme performante sunt Bazinul Olimpic din Targu Mures, Piata Sudului din Bucuresti, precum si renovarea Complexului sportiv Sepsi OSK din Sfantul Gheorghe, pentru care am livrat usi rezistente la foc. Din categoria proiecte speciale pot fi amintite renovarea manastirii Dragomirna si a bisericii Domnita Balasa, Bucuresti, unde s-au livrat ferestre din profile de otel marca Jansen", au mai aratat oficialii companiei. In prezent, gama de servicii oferite de Alukonigstahl partenerilor din domeniul arhitecturii include consultanta pe proiecte, prezentari de produse in showroom-urile din Bucuresti si Cluj-Napoca, seminare in cadrul programelor OAR de pregatire a arhitectilor stagiari, precum si prezentari din cadrul programelor de perfectionare continua, documentatie completa online, biblioteci digitale de fisiere BIM si CAD, showroom virtual, configurator digital de produse etc.
 
 
 
RT
2021-video-fer
rehau
Meesenburg
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza