Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUMIL: Scadere usoara a afacerilor si dublare a profitului, in primul semestru
ALUMIL: Scadere usoara a afacerilor si dublare a profitului, in primul semestru
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 17 Aug 2020 11:12
Furnizorul de profile din aluminiu Alumil Rom Industry a realizat venituri din vanzari de 29,83 milioane de lei in primul semestru al acestui an, cu 3% sub nivelul inregistrat in perioada corespunzatoare din 2019. Costul vanzarilor a inregistrat o crestere de 1,3%, acesta fiind direct conectat cu evolutia si structura cifrei de afaceri.
In perioada analizata, compania a obtinut un profit din exploatare in valoare de 0,87 milioane de lei (+96,6%) si un profit net de 0,57 milioane de lei.
Potrivit datelor grupului, pandemia de Covid-19 a avut un impact limitat asupra pozitiei financiare a societatii.
"In contextul propagarii rapide a virusului SARS-Cov-2 la nivel global si a instituirii de catre Presedintele Romaniei a starii de urgenta, Alumil a revizuit, la inceputul lunii martie 2020, Planul de Continuitate a Afacerii in sensul identificarii riscurilor pe care impactul Covid-19 l-ar putea aduce in activitatea societatii. Desi pana la momentul prezentului raport nu se inregistreaza un impact major asupra pozitiei financiare a societatii, gradul de incertitudine cu privire la evolutiile viitoare ramane ridicat", se precizeaza in raportul financiar al Alumil.
In acest context, principalele preocupari ale echipei de management in aceasta perioada au fost legate preponderent de siguranta angajatilor, clientilor si colaboratorilor, dar si de asigurarea continuitatii activitatii in toate departamentele, fara intreruperi.
"Masurile de prevenire a impactului Covid-19 s-au aplicat gradual in cadrul societatii, fiind introduse inca din a doua jumatate a lunii februarie 2020 si intensificate in prima parte a lunii martie. Principalele riscuri identificate au vizat dificultati temporare in aprovizionarea societatii, in livrari intracomunitare, in asigurarea optima a personalului direct si indirect productiv al societatii si in impredictibilitatea reglementarilor legale cu impact temporar asupra activitatii economice la nivel national", se mai arata in document.
Alumil Rom Industry comercializeaza profile si accesorii din aluminiu, echipamente pentru tamplaria din aluminiu, usi interioare si panouri din aluminiu. Compania este membra a unui grup industrial multinational implicat in industria extrudarii aluminiului - Alumil SA -, inregistrata in Kilkis, Grecia.
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left