Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Importul de feronerie s-a dublat comparativ cu anul de varf 2008
ANALIZA: Importul de feronerie s-a dublat comparativ cu anul de varf 2008
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 28 Iul 2023 06:01
Piata sistemelor de feronerie destinate fabricarii ansamblurilor de tamplarie termoizolanta a inregistrat, cu precadere in ultimii ani, diverse modificari din punct de vedere structural, care nu se evidentiaza la o simpla analiza valorica sau cantitativa a importurilor, inclusiv in ceea ce priveste pretul mediu declarat la punctele vamale. Totusi, de vreme ce - si in continuare - productia de feronerie pe plan national are un impact minor in cuantumul ofertei totale, datele referitoare la livrarile efectuate de importatorii unor asemenea sisteme raman singurele relevante, mai ales ca, dupa cum se cunoaste, acestea contureaza dimensiunea reala a sectorului de ferestre. In prezent, desi operatiunile de import au avut de suferit, chiar daca numai temporar, ca urmare a pandemiei de coronavirus, continuate de un context si mai grav, respectiv de razboiul din Ucraina, cifrele optime estimate pentru anul trecut (considerate a fi deja un prag sustenabil pentru mentinerea dinamicii intregii piete) pot constitui un motiv pentru care orice posibila diminuare ulterioara sa fie doar punctuala, dar numai daca actuala criza geostrategica nu se va agrava.
In contextul enuntat anterior, referindu-ne la structura importurilor de feronerie, trebuie precizat inca de la inceput ca, desi pretul mediu ramane relativ redus (-21,44% in primele sase luni din 2021, in raport cu perioada corespunzatoare din urma cu 13 ani, desi scumpirea materiilor prime era o realitate inca din acel moment) - si indica, probabil, importul preponderent al unor produse cu valoare scazuta - intensificarea productiei are ca efect depasirea clara a pragului psihologic valoric din anul de varf 2008. La o analiza succinta, se observa ca nivelul actual al importurilor de sisteme de feronerie s-a majorat, in primele sase luni ale anului trecut, cu 100% fata de cota inregistrata in perioada similara din 2008, ceea ce indreptateste presupunerea ca intregul sector al tamplariei termoizolante (cu productie si vanzari nationale, dar mai ales la export) s-a echivalat, cel putin, cu tot ceea ce insemna in ultimul an de crestere economica sustinuta si care a marcat deschiderea din 2007 spre UE.
Analiza este realizata pe baza datelor statistice referitoare la importuri, care se afla la cel mai inalt nivel consemnat pe piata (importurile in 2022 s-au dublat in comparatie cu anul de varf 2008) si afacerile principalelor companii din acest domeniu. Analiza este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum:
 • Gabriel Gavrilescu, director general al G-U Romania;
 • Mihai Mitrea, directorul comercial al Bitt-Bau;
 • Radu Marchis, reprezentant Simonswerk in Romania;
 • Dana Caplea, membru in Export Department - AGB;
 • Mirel Vermesan, administrator Dena Asis;
 • Lajos Szonda, reprezentantul in Romania al Siegenia;
 • Daniel Gavris, General Manager al VBH Romcom;
 • Ionel Maxim, manager Cash;
 • Florin Tihulca, Managing Director Assa Abloy Romania;
 • Daniela-Madalina Tuca, director de marketing al Triton;
 • Simona Urs, manager general al grupului PM;
 • Nicolae Banciu, directorul general al Meesenburg;
 • Robert Voicu, reprezentant de vanzari al Wintec.
 
Editia Iunie-Iulie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici
 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left