Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 25 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Pretul vitrajelor pentru constructii a inceput sa se stabilizeze
ANALIZA: Pretul vitrajelor pentru constructii a inceput sa se stabilizeze
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Dec 2014 15:31
Piata de sticla arhitecturala a fost afectata puternic in anii recesiunii de scaderea masiva a pretului de comercializare a produselor specifice. In ultimele luni, acest indicator s-a stabilizat pe plan global, o influenta pozitiva fiind exercitata de majorarile inregistrate la nivelul Europei (in special, in zona occidentala). Cu toate acestea, in partea de est a continentului situatia a ramas neschimbata in raport cu perioada similara din 2013. Astfel, daca la inceputul anului precedent pretul mediu pe piata din Romania era de 351 euro/tona, in trimestrul al treilea a.c. indicatorul respectiv ajungea la 369 euro/tona, cu o perspectiva de atingere a cotei de 365 euro/tona, pentru intregul exercitiu fiscal 2014. Expertii din domeniu observa totusi ca piata comunitara se afla inca sub o presiune puternica, insa rentabilitatea operatiunilor este incurajata de trendul usor ascendent consemnat recent in planul preturilor. Conform datelor curente, sectorul mondial al sticlei float are o valoare de aproximativ 25 miliarde euro (55 milioane de tone), cu un pret mediu de 455 euro/tona, cei mai importanti competitori fiind Saint-Gobain Glass, Asahi Glass Corporation, Guardian Industries, NSG, Trakya Cam, PPG, la care se adauga o serie de furnizori din Asia (China, Iran etc.) avand cote incerte in structura generala a pietei.
 
***
In Europa, conform datelor oficiale, capacitatea de productie atinge nivelul de aproximativ 12 milioane de tone, la nivel comunitar fiind in functiune 58 de linii de productie, amplasate in Germania (19%), Franta, Belgia si Italia (cate 12%), Marea Britanie si Spania (9%), Polonia (5%), Cehia (5%), Luxemburg (4%) si Romania (3%). In industria de profil activeaza peste 17.000 de specialisti, cresterea medie anuala a cifrei de afaceri situandu-se intre 2% si 3%. Sortimentele pentru constructii au o cota de aproape 85% din totalul productiei de sticla float, dupa anul 2008 ponderea consumului pentru reabilitari depasind-o pe cea aferenta constructiilor noi. Informatii suplimentare, la www.glassforeurope.com
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left