Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, impulsionat de modificarile climatice
ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, impulsionat de modificarile climatice
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 01 Sep 2023 06:00
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, se afla in stransa legatura cu dinamica sectorului de constructii, care a evoluat satisfacator, in pofida crizei sanitare si a razboiului din Ucraina. Interesant este insa faptul ca, in pofida efectelor post-pandemice si a celor destabilizatoare ale conflictului militar de la granitele tarii (care au determinat inclusiv cresterea fara precedent a inflatiei), primele 5 luni ale anului in curs au insemnat o perioada in care activitatea de constructii din Romania s-a derulat cu mult peste asteptari (volumul lucrarilor sporind cu o cota de +12,3% ca serie ajustata, fata de intervalul similar din 2022, desi au fost unele scaderi pentru sectorul de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, de -1,9% si -1,5%), astfel incat companiile din domeniul sistemelor parasolare beneficiaza macar de o stabilizare in ceea ce priveste derularea afacerilor in acest an.
Totusi, nu se poate spune ca activitatea acestora nu a fost deloc afectata de efectele crizei sanitare generalizate si ale razboiului din Ucraina, schimbarea obiceiurilor de consum fiind, la prima vedere, doar una din problemele noi si deosebit de complexe, cu efecte imprevizibile, ale intervalului pe care il traversam, ca sa nu mai vorbim de masurile fiscale preconizate, ce par a fi, in realitate, un adevarat program de austeritate si de reducere a consumului/cheltuielilor. Ca aspect pozitiv, pe langa factorul sezonier, se poate mentiona existenta aceluiasi motiv inedit de crestere a vanzarilor din perioada pandemiei - si anume cresterea activitatilor de telemunca si, in multe cazuri, reamenajarea unor spatii de locuit in sensul dotarii acestora cu sisteme de umbrire, pentru sporirea confortului, sigurantei si intimitatii.
Dupa analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare, analiza continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum Warema, Cherubini, BBB Invest, Euro-Dan, Ferotech Distribution, Hamat Impex, Jadex Trading, Kronlux FM, MCA Grup, Smart Fenster, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Materialul se deschide cu o analiza succinta a pietei si cateva concluzii privind posibilitatile de dezvoltare a companiilor din domeniu in perioada urmatoare si continua cu opinii ale managerilor unor firme specializate, precum:
 • Angelique Renkhoff-Mücke, CEO al Warema;
 • Adriana Serban, director de marketing Alukönigstahl;
 • Silviu Chirmus, Business Area Manager Cherubini pentru Romania si Republica Moldova;
 • Hubert Nuckowski, Managing Director in cadrul Aluprof System Romania;
 • Bogdan Virtopeanu, administratorul si directorul general al BBB Invest;
 • Marinela Vaduva, fondatorul Hamat Impex;
 • Stefan Ciocirlan, administrator Jadex Trading;
 • Ana Maria Opris, specialist de marketing in cadrul Kronlux FM;
 • Alexandru Isaila, administratorul si directorul general al firmei Lariana;
 • Emilia Negut, directorul de vanzari al Smart Fenster;
 • Anisoara Gheorghe, reprezentant al Tentrom Paradise.
Editia August 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left