Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 23 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, impulsionat de schimbarile climatice
ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, impulsionat de schimbarile climatice
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 16 Aug 2022 06:14
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, se afla in stransa legatura cu dinamica sectorului de constructii, care a evoluat peste asteptari, mai ales ca, in 2021, in pofida crizei sanitare, scaderea pe seria bruta (de -0,6%) a indicelui de volum al productiei in constructii, dupa ce in precedentele 12 luni s-a constatat o crestere de +1,1%, a marcat o stabilizare si, inclusiv pe fondul cresterii indicelui de cost in constructii, a insemnat continuarea perioadei de recuperare dupa recesiunea statistica. Interesant este insa faptul ca, in pofida declansarii si continuarii pandemiei globale de Covid-19, situatie atipica si coroborata, mai nou, cu razboiul din Ucraina, primele 5 luni ale anului in curs au insemnat o perioada in care activitatea de constructii din Romania s-a derulat cu mult peste asteptari (indicele productiei sporind cu o cota estimata de +3,2%, pe seria bruta, fata de intervalul similar din 2021, iar cresterea pentru sectorul de cladiri rezidentiale a fost de +6,6%, respectiv de +16,2% la cele nerezidentiale), astfel incat companiile din domeniul sistemelor parasolare beneficiaza de premise optime in ceea ce priveste derularea afacerilor in acest an.
Pe piata autohtona a elementelor parasolare, dependenta de puterea de cumparare a populatiei, in pofida trendului ascendent remarcat in ultimii ani (mai ales pentru parametrul ce consemneaza cheltuielile sau investitiile gospodariilor), cererea continua sa fie polarizata fie pe achizitia unor produse cu performante deosebite si design atragator, fie pe instalarea de rulouri, jaluzele, obloane etc. din categoria economica, avand preturi reduse si calitate pe masura. Cu toate acestea, consultand declaratiile managerilor unor companii specializate ce au decis sa participe la conturarea analizei pietei sistemelor de umbrire din acest an, rezulta ca, in 2022, s-a remarcat o consolidare a tendintelor semnalate ca noutate in anul 2021, in ceea ce priveste cererea, astfel incat, de aceasta data, intr-un ritm mai accelerat fata de anul trecut, sortimentele din categoria premium, cu o calitate si preturi adecvate acesteia, devin tot mai acceptate de beneficiari, mai ales intrucat acestea asigura protectie sporita, o cerinta lesne de inteles in contextul actualei crize sanitare, coroborate cu efectele fie si psihologice, dar deloc de neglijat, ale conflictului din Ucraina. Aceeasi situatie se consemneaza de altfel si pe pietele dezvoltate din alte tari ale Uniunii Europene, spre care s-a indreptat, in ultimii sapte ani, atentia managerilor multor firme specializate.
***
Analiza pietei de sisteme de umbrire si protectie solara pe anul 2022 poate fi citita in editia August 2022 a revistei Fereastra. Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
2021-video-fer
TSV
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza