Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DENA ASIS: Obiectiv de mentinere a cotei de piata si crestere de 20% in anul 2023
DENA ASIS: Obiectiv de mentinere a cotei de piata si crestere de 20% in anul 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 23 Aug 2023 06:00
Cel mai nou proiect de investitii derulat in cadrul grupului de firme care include companiile Dena Asis, Stil Market si Target Serv Sistem a constat in instalarea, din fonduri proprii, a unor panouri fotovoltaice, la sediul central din Cluj-Napoca. Principalele obiective vizate de managementul companiei in anul 2023 constau in mentinerea cotei de piata si a rezultatelor financiare. Mirel Vermesan, administratorul grupului de firme, precizeaza insa ca, in precedentele 12 luni, a fost inregistrata o crestere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri la nivel de grup. Aceasta majorare a avut loc, totusi, pe fondul inflatiei (preturile marfurilor au crescut, iar volumele de vanzare au stagnat), motiv pentru care nu s-a inregistrat si o crestere a profitului.
- Care sunt principalele provocari pe care le-ati intampinat in ultima perioada in derularea activitatii?
- In general am observat ca oamenii se sperie la gandul unei posibile crize economice, insa in activitatea zilnica lucrurile decurg normal. Avem un nivel obisnuit de activitate, iar operatiunile de vanzari decurg ca si pana acum. In ceea ce priveste majorarile costurilor la materiile prime, am fost nevoiti sa facem stocuri in avans pentru clienti si sa modificam, la randul nostru, preturile. Am incercat sa intarziem pe cat posibil unda de soc pentru parteneri. O sporire semnificativa a preturilor la materiile prime a fost inregistrata la inceputul razboiului din Ucraina, cand am consemnat, de exemplu, o crestere semnificativa a pretului la otel. In mod normal, pe termen scurt, aceste cotatii ar trebui sa se stabilizeze si asteptam ca, in viitorul apropiat, sa se intample si acest lucru. Estimam ca, dupa incheierea conflictului militar din Ucraina, aceasta tara se va reconstrui. Cel mai important rol in acest sens il va avea probabil Polonia, insa este posibil ca si Romania sa fie implicata. Oricum, asteptam momente mai bune.
- Cum este structurat portofoliul propriu de produse si cum asigurati distributia acestora?
- Activitatea companiei Dena Asis presupune comercializarea de feronerie pentru ferestre marcile G-U (seria Uni Jet) si Stublina (cu o contributie de 10% la totalul cifrei de afaceri), sisteme de feronerie pentru usi (15%), accesorii (10%), profile din aluminiu si sisteme de automatizare pentru usi batante si glisante. In cadrul societatii Target Serv Sistem, cea mai noua firma din grup, comercializam exclusiv sisteme de automatizare, de securitate si de control acces pentru porti si usi, respectiv bariere si turnichete. Ne distribuim produsele prin intermediul celor patru depozite regionale, din Iasi, Cluj-Napoca, Bistrita si Targu Mures.
- Din ce zone ati inregistrat cele mai multe comenzi?
- In ultimul timp, am observat o polarizare a comenzilor, anumite categorii fiind solicitate in judete precum Cluj, Bistrita-Nasaud sau Mures si altele in zona Moldovei. In general, am vandut destul de bine produse din toate categoriile. Piata din zona Moldovei a fost in dezvoltare si anul acesta pentru noi, mai ales datorita faptului ca am initiat activitati de colaborare cu un distribuitor din Piatra Neamt. 
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left