Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 22 Martie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Digitalizarea va compensa deficitul de forta de munca din industria de ferestre
Digitalizarea va compensa deficitul de forta de munca din industria de ferestre
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 25 Mai 2022 06:39
Joi, 26 mai 2022, de la ora 14:00, are loc o noua editie din seria videoconferintelor EURO-Fereastra - Piata de tamplarie se adapteaza la noile tendinte. Evenimentul are ca tema centrala "Transformare digitala, inovare si automatizare in sectorul de tamplarie si segmentele conexe", in contextul in care pandemia si cresterile de preturi determina tot mai mult companiile sa adopte noile instrumente digitale. Este a treia videoconferinta realizata pe aceasta tema de publicatia Fereastra, dupa succesul pe care l-au avut editiile de la finalul lunii septembrie 2021 si din martie 2022.
 
Digitalizarea va avea un rol major in perioada urmatoare, fie si numai pentru a compensa deficitul actual in materie de forta de munca, ce nu are sanse de echilibrare nici macar pe termen lung. Prin folosirea instrumentelor automate, a robotilor industriali sau colaborativi, a diverselor aplicatii software (de tip ERP, CRM etc.), a modelelor moderne de proiectare, a metodelor inovatoare de vizionare etc., un domeniu cum este cel al tamplariei termoizolante are toate sansele de a creste accelerat, chiar si in conditiile in care se confrunta cu o serie de factori perturbatori intrinseci sau extrinseci. Digitalizarea este deja o realitate la care toata lumea trebuie sa se adapteze si care, in timp, isi va arata beneficiile.
 
Noile solutii si aplicatii disponibile pe piata pot ajuta companiile sa proceseze volume mari de date referitoare la stadiile de executie, sa-si optimizeze procesele de decizie si sa creeze fluxuri continue de lucru, fara blocaje si perturbari. Sunt necesare date despre stocuri, forta de munca, gestiune/ grad de utilizare a utilajelor, iar toate acestea, impreuna, inseamna resurse financiare care pot fi transferate rapid la capitolul profit. Alte aspecte care subliniaza necesitatea transformarii digitale a companiilor din industria de tamplarie termoizolanta sunt reprezentate de lipsa de personal calificat care afecteaza productivitatea sectorului, intensificarea competitiei, noile standarde pentru realizarea de constructii sustenabile si eficiente energetic, dar si certificarea profesionala a firmelor si aplicarea legii in domeniul calitatii in constructii. Toate aceste subiecte, dar nu numai, vor fi abordate in cadrul noii editii a videoconferintei EURO-Fereastra.
 
 
Invitati la editia mai a videoconferintei EURO-Fereastra:
  • Valentin PETRESCU, Presedinte Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta;
  • Paul CHIPRIEAN, Head of Window Solutions, REHAU Romania;
  • Bogdan Aurelian MORARASU, Project Lead, Sisecam;
  • Marian MARINCA, Administrator, Marynk Ideea;
  • Moderator: Ovidiu Stefanescu, Redactor-sef al revistei Fereastra.
 
Partenerii evenimentului sunt: REHAU Romania, Aluprof System Romania, NHDP - New House Design Project, Sisecam, Bitt-Bau, IFT Rosenheim si Habitat for Humanity Romania.
***
Videoconferinta EURO-Fereastra va putea fi urmarita in direct pe www.fereastra.rowww.agendaconstructiilor.ro si www.euroconferinte.ro, dar si pe paginile de Youtube si de Facebook ale revistei Fereastra.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
2021-video-fer
TSV
rehau
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza