Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 02 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DOM Romania se dezvolta si estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in 2021
DOM Romania se dezvolta si estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in 2021
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 22 Iul 2021 06:00
Inceputul anului in curs a fost promitator pentru compania Dom Romania, ceea ce il determina pe Tiberiu Ionita, director general al firmei, sa estimeze o mentinere a trendului ascendent pana la sfarsitul lui 2021, care sa culmineze cu o crestere a cifrei de afaceri, sustinuta de vanzarea noilor produse lansate recent pe piata. In 2020, desi exercitiul financiar a debutat cu o crestere in primele trei luni, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, aceasta a fost urmata de o scadere in lunile aprilie si mai, cauzata de situatia pandemica, dar si de diferitele incertitudini de pe piata. Totusi, incepand cu luna iunie a anului trecut, incasarile s-au inscris pe un trend ascendent pana la incheierea lui 2020, fiind recuperate, astfel, toate pierderile anterioare.
- Care sunt noile produse si servicii lansate pe piata in 2021 si cum se structureaza actualul portofoliu?
- Cele mai noi produse sunt cuprinse in gama electronica DOM (manere Tapkey si ENIQ), contraplacile electromagnetice pentru sistemele antipanica issuDom, cilindrul Dom Diamant (cu o versiune imbunatatita) si sistemele model «broasca» DOM Oltre pentru porti si multipunct de tip «cap ciuperca», fabricate de catre Dom Elzett, la set cu contraplaca reglabila pe imbus.
Totodata, proiectul cel mai nou, dezvoltat in Romania, este programul KEYSTONE, care functioneaza din anul 2018 in cadrul grupului Dom Security, cu un succes remarcabil in zona de vest a Europei. In Romania, am inceput implementarea acestuia in 2021, fiind dedicat micilor afaceri de service in domeniul copierii cheilor pentru profilele simple si patentate ce apartin grupului Dom Security.
- Ce categorii sunt incluse in gama sortimentala generala?
- In ceea ce priveste portofoliul propriu de produse, acesta este structurat in urmatoarele categorii: sisteme de tip «broasca» Dom Elzett, Dom Metalux, Dom Polonia (45%), cilindri mecanici Dom Titan, Dom MCM si DOM GmbH, impreuna cu cei electronici DOM (20%), sisteme antipanica issuDom si amortizoare DOM (20%), diferenta fiind reprezentata de echipamentele destinate zonei industriale de mobilier metalic si sistemele interlocking Dom Ronis (15%). Dintre produsele proprii, 85% sunt destinate usilor, modelele noi din portofoliul de produse al acestui an fiind sistemele digitale (cilindrii Tapkey, manerele electronice Tapkey Guard si Easykey) si noile sisteme digitale mecanice de la Unitecnic). Toate acestea sunt realizate in fabricile grupului Dom Security si se adreseaza atat proiectelor industriale, cat si distribuitorilor.
- Cum caracterizati evolutia pietei de profil in perioada pandemiei?
- Principalele provocari legate de pandemie au fost constituite de faptul ca nu se stia in ce directie va merge piata si cum ne va afecta acest lucru. Desi am trecut printr-o stare de urgenta (in premiera dupa anul 1989) si prin stari succesive de alerta (situatie valabila inclusiv in prezent), piata constructiilor a continuat sa functioneze. Astfel, aceasta nu a fost foarte mult afectata si nu a stagnat. In ceea ce ne priveste, mai ales angajatii, nu am fost afectati absolut deloc, deoarece am respectat toate masurile impuse sau recomandate de autoritati si nu am inregistrat cazuri de imbolnavire.
 
athena_370px
2021-video-fer
SISECAM
ghid_montaj
rehau
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
trocal
VBH
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE