Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEREASTRA: Optimism pe piata, in pofida dificultatilor generate de Covid-19
FEREASTRA: Optimism pe piata, in pofida dificultatilor generate de Covid-19
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 14 Iul 2020 06:48
Editia Iunie-Iulie a revistei Fereastra cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale/ internationale de tamplarie termoizolanta si fatade cortina, avand ca tema centrala analiza activitatii firmelor din bransa sistemelor de feronerie si a celor producatoare de tamplarie din lemn, conturata inclusiv pe baza unor date statistice referitoare la importul, exportul sau distributia de astfel de produse, in contextul pandemiei Covid-19 si al efectelor acestuia asupra activitatii din sector.
Primul material al revistei este reprezentat de un reportaj realizat in urma primei editii a videoconferintei EURO-Fereastra - Industria de tamplarie, sub impactul schimbarii, ce a avut loc pe 25 iunie 2020. La eveniment au participat Valentin Petrescu (presedintele PPTT), Ciprian Chelariu (CEO Izotec Group), Razvan Gabriel Popa (director executiv Alusystem), Dragos Matei (director general AGC Flat Glass), Emil Serb (director de vanzari la Aluprof System Romania), Alexandru Oancea (Marketing Manager VEKA Romania) si Ciprian Oprea (director general MCA Grup) si Jorn P. Lass (directorul ift Rosenheim). Acestia au subliniat, pe rand, impactul pe care l-a avut pandemia de coronavirus asupra afacerilor pe care le conduc, sectorul de tamplarie fiind printre cele mai afectate ca urmare a prabusirii exporturilor. In pofida contractiilor de activitate inregistrate in perioada starilor de urgenta/ alerta, reprezentantii pietei locale de tamplarie termoizolanta, fatade-cortina si vitraje isi mentin optimismul privind evoluta business-urilor dupa Covid-19, mai ales prin prisma eficientizarii si digitalizarii unor procese. Un subiect de maxima importanta care a fost abordat a vizat comunicarea, considerata de toti participantii la dezbatere un element esential in noua normalitate din industria nationala de tamplarie termoizolanta. Canalele de transmisie trebuie alese, insa, cu atentie, pentru a maximiza eficienta proceselor.

Furnizorii de feronerie si producatorii de tamplarie din lemn, sub impactul crizei
Prima analiza inclusa la rubrica dedicata trateaza realizarile si perspectivele companiilor cu activitati in domeniul productiei si comercializarii sistemelor de feronerie destinata fabricarii ansamblurilor de tamplarie. Analiza este realizata pe baza datelor statistice referitoare la importuri si afacerile principalelor companii din acest domeniu si este completata cu opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, precum AGB Romania, Bitt-Bau, Dena Asis-Stil Market, SchlegelGiesse, Meesenburg, PM Technic Elements, Siegenia, Triton, VBH Romcom, Roto Romania, Simonswerk si Hautau.
Rubrica de analiza continua cu un nou studiu realizat de redactia Fereastra, de aceasta data pe segmentul tamplariei din lemn, sector pentru care previziunile sunt destul de pesimiste in contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Datele prezentate in prima parte a analizei sunt completate, si aici, cu opinii ale reprezentantilor unor firme importante ale sectorului, precum: Arcer, Bradul Ezüstfenyö, Conf Binale, Danprod, Fagetul Deac-Demob-Grup BD, Mobimpex, Tehnolemn, Sangeosilv, Wooden Doors International, YTP Fenetre, Color Magic 2000 si Luca Global Group.

Noutati si inovatii pe piata de tamplarie
Rubrica de Produse & Tehnologii este deschisa de un material Rehau, in care sunt prezantate noutatile din 2020 ale companiei, solutii moderne ce permit executia unor ferestre de mari dimensiuni, noile sisteme glisante din portofoliul companiei, dar si alte solutii pentru imbunatatirea sigurantei, confortului si designului. Un alt articol inclus la aceasta rubrica trateaza solutiile moderne de inchidere/ deschidere si adaptarea lor la epoca digitala. Sunt subliniate sisteme ce permit controlul accesului cu ajutorul dispozitivelor mobile de comunicare, metodele de securizare a controlului prin canale alternative si sistemele integrate BMS. La acest capitol sunt detaliate si alte produse inovatoare, precum noua generatie de centre de procesare Schirmer Alu Baz Composite, feroneria liftant glisanta cu tehnologie ascunsa de inchidere Atrium HS Invisio, de la Hautau, sistemul de etansare pe baza de spuma poliuretanica (PU) din gama Tekapur Mega XXL Low Expansion, de la TKK, seria Unity de la Kömmerling, feroneria Axor si noile sisteme modulare cu puternic accent ecologic, marca Salamander.
La rubrica opinii, Prof. Jörn P. Lass (director la ift Rosenheim), Goran Sekuloski (Area sales manager for South-Eastern Europe, la Simonswerk), Lucia Bucin (co-fondatoarea Bucin Mob), Bogdan Fodor (director general, FOM Romania), Horatiu Cristea (director regional de vanzari pentru Romania, Bulgaria, Grecia si Republica Moldova la Dr. Hahn) si Marius Calin (directorul comercial al Unilem), prezinta impactul pe care il are pandemia de coronavirus asupra afacerilor proprii si a pietei de profil, dar si masurile luate de companii in context si perspectivele de dezvoltare a afacerilor in noua realitate economica.
Revista include si un material de consultanta, care trateaza pe larg tematica evaluarii ferestrelor de siguranta cu limitatoare de deschidere, realizat pe baza comunicarilor stiintifice de la Rosenheimer Fenstertage.
La rubrica Producatori & Furnizori sunt prezentate date referitoare la activitatea unor companii si organizatii importante din domeniul tamplariei termoizolante in contextul Covid-19, respectiv: Aluprof System Romania, Antaria, Izotec Group, Reynaers, RTH Proconstruct, Window & Façade Technologies, Mariantherm si Pinum.
 
 
athena_370px
TELECOAUTOMATION
rehau
ghid_montaj
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
deceuninck_belgium
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
ALUPROF
VBH
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE