Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Octombrie 2022
SISECAM
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NHDP: Baza tehnologica diversificata, pentru o oferta completa si integrata
NHDP: Baza tehnologica diversificata, pentru o oferta completa si integrata
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Iul 2022 06:31
Piata finisajelor industriale destinate elementelor componente ale tamplariei termoizolante si fatadelor cortina a avut o evolutie sinuoasa in ultimele doua decenii. De o importanta incontestabila pentru o industrie in care accentul a fost pus tot mai mult pe design, aceste servicii profesionale s-au dezvoltat in trepte, iar companiile care le-au promovat au inregistrat, de-a lungul timpului, suisuri si coborasuri. Nu este cazul insa al New House Design Project (NHDP), o firma dezvoltata din ambitia unui antreprenor local, al carui vis a fost acela de a oferi partenerilor din Romania servicii specifice complete si integrate, in cadrul celui mai mare centru profesional de finisaje din tara noastra. Dorinta respectiva, tratata initial ca o utopie, s-a transpus treptat in practica, iar compania, care initial oferea servicii de nisa pentru clienti dedicati, a devenit o referinta incontestabila pe o piata caracterizata printr-o concurenta acerba.
 
Majorari succesive ale cifrei de afaceri in urma unor programe ambitioase de investitii
Alex Moise, administratorul NHDP, si-a dovedit din plin capacitatile antreprenoriale, intuind permanent directiile de dezvoltare a pietei si luand exact acele decizii de management care sa duca, in final, la consolidarea performantei financiare, concomitent cu extinderea gamei de servicii si cresterea calitatii acestora. "Infiintata in anul 2008, societatea noastra a fost special creata pentru a deservi producatorii de tamplarie termoizolanta din PVC si ulterior pe toti furnizori de inchideri perimetrale pentru cladiri, indiferent de aria de utilizare a acestora .
Din 2009 si pana la sfarsitul lui 2014 ne-am ocupat exclusiv cu vopsirea tamplariei din PVC, devenind in acest interval cel mai important furnizor de servicii de vopsitorie din domeniu. 2015 a fost anul in care am luat decizia demararii investitiilor pentru realizarea unui asa-numit centru de finisaje industriale «All in One» - unicul de acest gen din Europa, unde clientii puteau beneficia de intreaga gama de astfel de servicii - si anume: vopsitorie lichida, vopsitorie in camp electrostatic, sablare si infoliere a profilelor. Obiectivul era unul destul de ambitios pentru o companie de calibrul nostru, insa a fost urmarit cu perseverenta pana a fost atins", isi aminteste Alex Moise.
 
 
 
Urmarind tinta propusa, firma si-a extins suprafata de productie cu inca o hala avand o arie de 768 mp si a achizitionat patru utilaje, care erau necesare pentru largirea portofoliului de servicii furnizate. Este vorba despre o linie de pretratament pentru sistemele din aluminiu, o linie de vopsire cu pulberi in camp electrostatic, precum si un echipament de taiere a foliei pentru serviciul de infoliere. De asemenea, dotarea tehnologica a fost completata cu un utilaj de infoliere a profilelor din PVC si aluminiu. Dupa finalizarea investitiilor respective, care a avut loc in septembrie 2015, cifra de afaceri a urmat un trend puternic ascendent, inregistrand, la sfarsitul anului respectiv, o majorare cu 60 % fata de exercitiul financiar precedent.
 
Cererea uriasa a revelat necesitatea continuarii programelor de dezvoltare tehnologica
Eforturile nu s-au oprit aici, 2016 fiind marcat de un nou avans de 60% in planul incasarilor, care a incurajat decizia de alocare a fondurilor necesare pentru o noua investitie, vizand o alta linie de infoliere a profilelor din PVC. Aceasta actiune a asigurat, in mod automat, dublarea cifrei de afaceri pe segmentul respectiv, evolutie care s-a mentinut in aceeasi parametri si pe parcursul lui 2017, cand NHDP a reusit sa se apropie de pragul psihologic al unor incasari de un milion de euro, pe toate cele 3 segmente de activitate. Performanta financiara notabila pentru o companie din categoria IMM, aceasta a fost conservata in anul fiscal care a urmat. "Faptul ca in 2018 nu am mai reusit sa crestem in ritmul cu care eram obisnuiti a fost cauzat de mentinerea capacitatii de productie la acelasi nivel, in conditiile in care dinamica cererii de pe piata de profil era la fel de alerta. Acest lucru a dus la o supraincarcare a productiei si, in mod implicit, la stabilirea unor termene mai lungi de executie a lucrarilor", rememoreaza administratorul companiei.
 
Pozitie competitiva solida, pe toate cele trei segmente de activitate
Datorita numarului in crestere a comenzilor si a cererilor permanente de scurtare a termenelor de livrare, la inceputul anului 2019 a fost luata hotararea unei noi extinderi a spatiul de productie, care a crescut, de aceasta data, cu 800 mp. In mod suplimentar, a fost achizitionata a doua linie de vopsire in camp electrostatic, dotata cu roboti industriali de procesare si cu o capacitate de productie sporita fata de utilajul initial. Practic, la finele anului respectiv noua linie s-a alaturat celei existente, obtinandu-se o majorare a capacitatii de vopsire cu aproximativ 140%. In cadrul aceleiasi investitii, care s-a ridicat la circa o jumatate de milion de euro, au fost achizitionate suplimentar o instalatie maxi pentru sablarea pieselor agabaritice inaintea procesului de vopsire, o instalatie de aer comprimat de mare capacitate si o autoutilitara de transport Iveco, necesara serviciilor de logistica oferite clientilor companiei. "Datorita acestor eforturi, am reusit in perioada care a urmat sa reluam ritmul de crestere cu care eram obisnuiti si sa inregistram avansuri de aproximativ 45%, in pofida dificultatilor aparute ca urmare a declansarii crizei pandemice. Concret, ne-am consolidat pozitia competitiva pe piata, NHDP devenind unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de finisaj din Romania, doar ca de aceasta data nu doar pe segmentul de vopsire a profilelor si ansamblurilor de tamplarie din PVC, ci pe toate cele trei centre de profit ale companiei", subliniaza Alex Moise.
 
 
Proiecte noi de modernizare, ce vizeaza consolidarea operationala
Ca o urmare fireasca si ca efect direct al cresterii sustinute consemnate in ultimii ani atat din punct de vedere financiar, cat si al numarului de clienti deserviti, la sfarsitul lui 2021 managementul NHDP a decis marirea bazei tehnologice prin achizitionarea unei noi cabine de vopsit in camp electrostatic si a unui utilaj de infoliere a profilelor. Aceasta actiune va aduce beneficii majore firmei prin schimbarea rapida a culorilor pentru sectia de vopsitorie in camp electrostatic si, implicit, prin scurtarea timpului de curatare a cabinelor de vopsire prin alternarea acestora pe linia de vopsire. De asemenea, capacitatea de productie a sectiei de infoliere a profilelor va spori cu aproximativ 50%, in anul 2022. In mod suplimentar, la inceputul exercitiului financiar curent, NHDP a demarat construirea unei noi hale de productie, cu o suprafata de 800 mp, in care urmeaza sa fie mutata sectia de infoliere a profilelor, pentru a oferi acesteia spatiul necesar unei cresteri sustinute a capacitatii de procesare. "Tot in acest an, avem in vedere realizarea unui amplu proiect de modernizare a echipamentelor din cadrul sectiei de vopsire in camp electrostatic, prin demararea demersurilor de completare a dotarilor curente cu o linie de vopsire multi-metal, avand o capacitate de procesare a 1.000 mp/zi, precum si cu o instalatie de pretratament complet automatizata, destinata tratarii profilelor din aluminiu la scara industriala. Astfel NHDP va deveni societatea cu cea mai diversificata baza tehnologica din domeniul nostru de activitate", mai afirma managerul general al companiei. 
 
2021-video-fer
Meesenburg
rehau
RT
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza