Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 07 Februarie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - REHAU: Economia circulara, pilon al strategiei de dezvoltare pe termen lung
REHAU: Economia circulara, pilon al strategiei de dezvoltare pe termen lung
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Iun 2022 06:17
Recent, REHAU Window Solutions a inaugurat evenimentul World of Windows (WOW) 2022, care are loc pe parcursul a trei luni, intre 22 aprilie si 15 iulie a.c., in Erlangen, Germania. Expozitia, desfasurata pe o suprafata de 600 mp, asigura o experienta unica pentru partenerii Rehau, chiar si in conditii globale dificile, compensand pe deplin absenta grupului de la manifestarea traditionala Fensterbau/Frontale. Tema centrala a World of Windows 2022 este constituita de prezentarea unor solutii premium, de viitor, pentru industria internationala a ferestrelor. Inovatiile vizeaza intregul lant valoric de productie a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta si sunt bazate pe conceptul de economie circulara, respectand totodata principiile sustenabilitatii.
 
Artevo sau generatia urmatoare a solutiei premium Geneo RAU-FIPRO X
"Expozitia WOW 2022 este menita sa demonstreze o data in plus capacitatea REHAU Window Solutions de a oferi in mod constant noi optiuni atractive si inovatoare, in acelasi timp, destinate pietelor din intreaga lume. Aceste noutati remarcabile au fost dezvoltate printr-o stransa colaborare cu toti partenerii companiei. La Erlangen, dorim sa evidentiem in principal modul in care am reusit sa construim un model de business de succes, prin imbunatatirea constanta a sistemelor pe care le producem, in acord cu megatrendurile globale. Astfel, ne vom demonstra o data in plus capacitatea de inovare, prin prezentarea a numeroase produse si servicii, iar punctul culminant al World of Windows 2022 va fi constituit de prezentarea Artevo, ce reprezinta dezvoltarea mult asteptata a Geneo RAU-FIPRO-X", afirma oficialii diviziei de profile pentru ferestre din cadrul grupului german.
 
 
"Create difference. Grow Business"
Artevo, alaturi de noile solutii glisante Slinova si Slinova X, intruchipeaza perfect valoarea adaugata a sistemelor REHAU Window Solutions, pe care expertii companiei le dezvolta in mod constant in interesul partenerilor sai din intreaga lume. Solutiile propuse de expertii REHAU beneficiaza de un design care nu numai ca raspunde nevoilor clientilor finali si asigura astfel satisfacerea optima a exigentelor cererii situate la capatul lantului valoric, dar genereaza si oportunitati de afaceri suplimentare pentru firmele partenere. De exemplu, prin integrarea unor noi produse inteligente, cum ar fi Smart Privacy, destinat protejarii intimitatii vietii private - sau serviciile digitale din categoria noului identificator de ferestre Window.ID, acestea determina ca procesele de-a lungul intregului lant valoric si chiar cele care se extind pana la finalul ciclului de exploatare a produselor sa fie semnificativ mai eficiente. De asemenea, aceste solutii smart au o contributie semnificativa in ceea ce priveste cresterea loialitatii clientilor. Se poate afirma fara teama de a gresi ca intregul concept dezvoltat in cadrul World of Windows 2022 sustine din toate punctele de vedere sloganul REHAU Window Solutions: "Create difference. Grow Business".
 
 
Investitie de 10 milioane de euro, pentru constructia la Sibiu a unei facilitati industriale moderne
In ceea ce priveste activitatea grupului pe plan national, la inceputul lunii aprilie a.c. REHAU Romania a demarat lucrarile de constructie a hub-ului regional in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, ce va fi amplasat in judetul Sibiu. Constructia va avea o suprafata totala de 52.900 mp si va ingloba o linie de productie pentru infoliere, ce va deservi divizia Window Solutions, la care se vor adauga o serie de facilitatile de depozitare pentru toate cele trei departamente pe care REHAU Industries le are in tara noastra. Divizia Window Solutions va fi principalul beneficiar al hub-ului de la Sibiu, datorita prezentei liniei de infoliere, ce va functiona in noua facilitate. Componenta de laminare a profilelor din PVC va acoperi o parte importanta din necesarul actual de consum pe segmentul respectiv. Odata cu inaugurarea hub-ului, care este programata pentru anul urmator, REHAU Window Solutions va deservi mai usor piata regionala, printr-un plus de rapiditate a livrarilor, datorita apropierii de drumurile europene majore. Din noul amplasament, sistemele REHAU pentru ferestre si usi vor ajunge pe pietele din Romania, Bulgaria si Grecia.
 
 
Diminuari de pana la 88% ale emisiilor de carbon, prin reciclare
O alta componenta majora a grupului REHAU, care reflecta adaptarea flexibila la actualele tendinte europene si mondiale de eficientizare energetica si sustenabilitate, o reprezinta reciclarea. Activitatea companiei s-a axat puternic in ultimele trei decenii pe economia circulara, cu mult inainte de aparitia directivelor europene in acest sens si a programelor actuale, cum este Green Deal. Astfel, economia circulara a devenit unul dintre principiile directoare ale grupului. De altfel, REHAU Window Solutions este un pionier al sustenabilitatii in domeniul profilelor de PVC. "Practic, cu fiecare metru de profil livrat, participam activ la salvarea planetei, iar sistemele pentru ferestre din seria EcoPuls sunt unice in industria noastra din punctul de vedere al reciclabilitatii", subliniaza expertii REHAU. Calculele actuale indica faptul ca, prin activitatea sa in domeniul ferestrelor si usilor, compania ajunge la economii anuale de pana la 97.000 de tone de dioxid de carbon. In plus, au fost dezvoltate capacitati de colectare si reciclare "in-house" pentru profilele din PVC. Astfel, milioane de ferestre inlocuite din PVC devin, anual, o resursa de valoare pentru produsele noi, gratie unei retele mari de colectare pe care o gestioneaza REHAU. Ferestrele astfel colectate sunt separate pe materii prime si, ulterior, reciclate. Componentele din PVC sunt prelucrate in granule de inalta calitate, ceea ce duce la diminuari de pana la 88% a emisiilor de gaze cu efect de sera.
 
 
REHAU indeplineste cerintele standardului VinylPlus
Gratie accentului pus pe sustenabilitate, toate cele patru fabrici de sisteme pentru ferestre pe care REHAU le are Europa au fost certificate printr-o eticheta independenta pentru produse VinylPlus. Aceasta atesta faptul ca facilitatile respective indeplinesc toate criteriile de sustenabilitate stabilite pentru industria de PVC, incepand cu achizitionarea de materii prime, pana la reciclare. REHAU este unul dintre putinii furnizori de sisteme din Europa care poate demonstra ca respecta acest standard. In plus, profilele EcoPuls asigura beneficii inclusiv pentru clientul final, din punctul de vedere al reducerii pierderilor de energie din locuinta. In combinatie cu un geam termoizolant triplu, economiile de energie pot ajunge pana la 76%. "In viitor, ne propunem sa crestem proportia de PVC-U reciclat in sistemele noastre de ferestre, care in prezent se situeaza intre 40% si 75%. Totodata, ne-am asumat angajamentul de a reduce emisiile absolute de dioxid de carbon aferente fabricilor din Europa cu cel putin 30% pana in 2025, fata de nivelul din 2018 - aspect care va contribui la efortul colectiv de atenuare a schimbarilor climatice", mai arata oficialii grupului german.
 
Carsten Heuer, CEO REHAU Window Solutions: "Investitia de la Sibiu stabileste noi tendinte in domeniu si va ajuta Rehau Window Solutions sa raspunda cererii ridicate de pe pietele din intreaga regiune si, in acelasi timp, sa-si implementeze cu succes si in mod consecvent strategia de crestere globala a grupului. Extinderea in Romania creste semnificativ valoarea locala a companiei. Prin productia autohtona adresata intregii zone din proximitate, vom putea raspunde si mai bine asteptarilor clientilor regionali, de exemplu printr-o individualizare semnificativ mai mare a produselor noastre. Acest lucru plaseaza Rehau Window Solutions si, de asemenea, firmele noastre partenere intr-o situatie competitiva excelenta. Astfel, ne apropiem si mai mult de clienti, ne extindem capacitatea de a livra si ne securizam performantele si calitatea ridicata. In consecinta, urmam o cale de crestere clar definita pentru compania noastra in Romania".
 
SISECAM
2021-video-fer
Meesenburg
rehau
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, prima editie
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza