Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ROTO: Costul materiilor prime si lipsa muncitorilor calificati, provocarile anului 2023
ROTO: Costul materiilor prime si lipsa muncitorilor calificati, provocarile anului 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 08 Mai 2023 06:08
In al patrulea trimestru al anului 2022, cand increderea consumatorilor s-a plasat la niveluri istorice extrem de scazute, iar inflatia a accelerat, toate cele trei divizii ale grupului Roto au obtinut performante superioare pietei, dupa cum a afirmat dr. Eckhard Keill, director general al companiei, cu ocazia comunicarii rezultatelor financiare anuale. Furnizorul german a realizat vanzari consolidate de 866,5 milioane de euro in anul fiscal anterior, ceea ce corespunde unei cresteri de 7,2% fata de exercitiul financiar precedent. In decurs de trei ani, vanzarile au crescut cu peste o treime, iar membrii comitetului executiv considera ca aceasta dezvoltare extraordinara a fost posibila gratie fiabilitatii livrarilor si flexibilitatii ridicate a proceselor, ce au permis depasirea celor mai optimiste prognoze. 
In 2022, sectia de tehnologii pentru ferestre si usi Roto FTT a investit in numeroase masuri de extindere a gamei de sisteme, precum si in consolidarea semnificativa a serviciilor digitale asigurate clientilor. Eforturile respective au fost recompensate pe masura, prin rezultatele financiare generate. Cresterea vanzarilor lor a fost inregistrata in aproape toate regiunile de vanzari. Cele mai mari rate avansuri s-au raportat in nord-estul Europei, in sudul continentului si in America de Nord si de Sud. De asemenea, pe piata germana, cresterea vanzarilor a fost cu mult peste asteptari. 
De precizat faptul ca portofoliul de produse si capacitatile de productie au fost extinse in anul precedent si pentru sectia de tehnologie a sistemelor de acoperis Roto DST, care a lansat pe piata a noile modele pentru acoperisuri plate Roto OnTop. Roto DST a consemnat, de asemenea, incasari situate peste nivelul din anul precedent, o crestere semnificativa fiind obtinuta in Austria si in Italia.
In ceea ce priveste  Roto Frank Professional Service (RPS), a fost extinsa reteaua Service Friends, pentru a include noi parteneri si sucursale. Prin urmare, vanzarile diviziei de servicii au crescut cu 50% fata de anul precedent.
Rezultatele din primul trimestru din 2023 il determina dr. Eckhard Keill sa fie optimist. Cererea a scazut mai putin decat ere de asteptat. Cu toate acestea, este prematura emiterea unor prognoze clare. Cert este ca Roto continua sa evolueze pe piata intr-o maniera deschisa si se bazeaza in continuare pe sprijinul clientilor pentru a putea reactiona rapid si perfect adaptat atunci cand conditiile generale de pe pietele individuale se vor schimba in mod semnificativ. Toate cele trei divizii au primit unda verde sa investeasca in functie de nevoile actuale ale clientilor lor si sa convinga prin performanta. „Rezultatul bun din ultimul an a creat libertatea financiara necesara pentru aceasta”, a mai subliniat oficialul german.
Acesta a afirmat ca o continuare a cresterii vanzarilor in anul curent este deja garantata de recentele achizitii. Desigur, dincolo de cifra de afaceri a grupului, exista numeroase obiective care trebuie atinse pentru a extinde si mai mult viabilitatea viitoare. 
Un motiv de ingrijorare este legat, de exemplu, de castigurile din activitatile de afaceri. Compania nu a putut influenta preturile materialelor, care pe alocuri au crescut dramatic in 2022. Totusi, s-a reusit mentinerea unui echilibru prin alegerea caii de mijloc, fiind posibila absorbtia majorarilor prin constituirea unor stocuri mai consistente de materiale. Dr. Eckhard Keill a aratat ca Roto va continua sa evite in viitor orice element care ar putea slabi stabilitatea si fiabilitatea grupului, folosind efectele de reducere a costurilor date de digitalizare si vom extinzand flexibilitatea organizatiei, in punctele ce aduce cele mai mari clientilor celor trei divizii. Prin implementarea unor astfel de politici, se spera ca grupul sa iasa mai puternic din confruntarea cu provocarile actuale. De altfel, prin ”antrenamentul” ocazionat de pandemie a fost testata capacitarea de a „a mentine cursul” in vremuri furtunoase. 
In ceea ce priveste riscurile, dr. Eckhard Keill a subliniat, de asemenea, ca dezvoltarea Roto este corelata cu economia generala a pietelor de vanzare relevante. Prin urmare, conflictele internationale curente constituie un motiv real de ingrijorare. Increderea consumatorilor ar putea scadea astfel pe unele piete importante. In acelasi timp, preturile materiilor prime, in special cele ale otelului si zincului, sunt importante pentru costurile de productie si pentru nivelul castigurilor. De aceea, volatilitatea manifestata in 2022, care are sanse mari sa se repete si in acest an, va induce anumite probleme, costurile materialelor putand creste mai mult decat era planificat. In plus, un alt factor major de risc este constituit de penuria de muncitori calificati in industria elementelor de constructii. Cu toate acestea, pentru 2023 Roto se asteapta la o usoara crestere a vanzarilor si la o stabilizare a profiturilor. Pentru informatii suplimentare, click aici 
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left