Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SIEGENIA: Noi produse lansate in cadrul conceptului 360° Raumkomfort
SIEGENIA: Noi produse lansate in cadrul conceptului 360° Raumkomfort
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 12 Oct 2023 06:30
De cativa ani, in cadrul grupului SIEGENIA a fost implementat, conceptul „360° Raumkomfort” cu laitmotivul „Brings spaces to life - Da viata spatiilor”. Activitatea departamentului de cercetare-dezvoltare, de marketing si de vanzari din cadrul grupului SIEGENIA se desfasoara, in prezent, sub auspiciile sloganului "Raumkomfort - Confortul spatiului", care este reflectat si de toate noile produse lansate pe piata. Dupa cum precizeaza Lajos Szonda, reprezentantul pentru Romania al SIEGENIA, anul acesta a fost lansat pe piata nationala, in colaborare cu partenerii de la Deceuninck, sistemul de feronerie pentru ECO SLIDE Deceuninck Legend Slide EU, acesta fiind o solutie specifica pentru profilele Deceuninck, pe care doar SIEGENIA o are momentan pe piata, pentru acest profil. In acelasi timp, tot pe acest segment, a fost lansat sistemul de feronerie pentru culisante ECO SLIDE CO pe diferite sisteme de profile.
Interviu cu Lajos Szonda (55 de ani), reprezentantul SIEGENIA pentru România si manager cu o experienta profesionala de 14 ani in domeniul sistemelor pentru tamplaria termoizolanta.
 
- Ce alte produse au fost lansate recent si ce planuri de viitor aveti in privinta extinderii portofoliului de produse?
- In 2023 am lansat (inclusiv pe piata din Romania) gama de feronerie pentru ferestre oscilobatante TITAN NEUE (Noul TITAN), cu specificatii tehnice net superioare feroneriei pentru ferestre, deja existente. Totodata, am dezvoltat noile carucioare COMPACT pentru culisantele cu ridicare de 250 kg si de 400 kg, respectiv noile sisteme de SOFT CLOSE/ SOFT STOP. In ceea ce priveste sistemul de feronerie pentru ECO SLIDE Deceuninck Legend Slide EU, acesta se afla deja in testare la un client pilot din Romania, fiind un produs destinat, in principal, cresterii gradului de confort.
 
 
 
Sistemele de feronerii de culisante ECO SLIDE CO urmeaza sa fie distribuite pe piata din Romania in perioada imediat urmatoare (din 2024), fiind concepute pentru sistemele de profile Gealan Smoovio, Rehau Synego Slide, Salamander ed Plus, Aluplast Smart Slide si (din 2024) si pentru alte profile. De asemenea, am lansat, pentru culisantele cu ridicare, sistemul de prag EcoPass – grad zero, disponibil momentan, pentru sistemele din lemn, lemn cu placare de aluminiu si PVC ( Premidoor 76). Totodata, au fost dezvoltate o serie de accesorizari pentru imbunatatirea gradului de etansare al pragurilor EcoPass, deja existente in portofoliul propriu. 
Toate aceste noi produse au avantaje notabile atat in ceea ce priveste sporirea confortului, a etansarii si a sigurantei, oferind o rezistenta ridicata - pana la nivelul RC2 - la efractie. Produsele destinate usilor au o contributie de aproximativ 40% la incasarile subsidiarei din Romania, iar principalele game pe care le comercializam sunt sistemele tip „broasca” pentru usi rezidentiale de la KFV (KFV este parte a grupului SIEGENIA) si PORTALE, tip culisante cu ridicare, oscilo-culisante, armonice si culisante simple (pe perii). Diferenta este reprezentata de gamele pentru ferestre FAVORIT si TITAN AF, respectiv TITAN NEUE, lansate in acest an. Atat feroneria KFV, cat si cea pentru sistemele culisante (gama PORTALE), sunt dedicate producatorilor de tamplarie termoizolanta care folosesc profile din PVC, lemn, lemn-aluminiu sau aluminiu.
 
- Cum a evoluat cererea pentru produsele specifice in ultima perioada?
- Inca de anul trecut am inregistrat o crestere remarcabila cu feroneria pentru usi culisante (modelele culisante cu ridicare - HS Portal cu prag EcoPass dezvoltat de SIEGENIA, armonicele - FS Portal, atat pe toc perimetral, cat si pe prag ingropat, precum si cu sistemele tip „broasca” pentru usile rezidentiale KFV. Rulajul cu feroneria de osciloculisante in plan paralel - PSK Comfort, a avut o stagnare. Anul acesta, feroneria pentru usile culisante a fost foarte bine primita de consumatorii din tara noastra. De altfel, cel mai important client roman pentru aceasta categorie de produse a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de produse comandate.
 
 
Pe segmentul usilor rezidentiale, sistemele tip „broasca” marca KFV isi pastreaza, in continuare, trendul ascendent. Pentru gamele de sisteme culisante cu ridicare (HS Portal), armonice (FS Portal) si cele osciloculisante in plan paralel (PSK Comfort), am inregistrat, de asemenea, solicitari conform prognozei pentru 2023, dar nu neaparat la nivelul rulajelor din 2022. Clientii romani apreciaza tot mai mult sistemele de tip „Slide” combinate cu „Confort”, iar in 2023 am consemnat un numar de solicitari in crestere pentru sistemele culisante cu actionare de la distanta. Tot din aceasta directie am inregistrat o serie de solicitari si pentru sisteme de automatizari/ control acces, la usile rezidentiale de la KFV.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left