Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VELUX: Ferestrele cu protectie termica reduc amprenta de carbon cu pana la 50%
VELUX: Ferestrele cu protectie termica reduc amprenta de carbon cu pana la 50%
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 20 Iun 2023 06:03
Diminuarea amprentei de carbon, economisirea consumului de energie sau mentinerea unei temperaturi confortabile in locuinte sunt aspecte relevante, cu precadere in sezonul cald. Temperaturile ridicate din timpul verii devin o constanta pentru cateva luni si pot genera provocari reale pentru cei care isi petrec mult timp in locuinte. In acest context, VELUX Romania vine cu solutii de protectie termica, din materiale reciclate, care au o amprenta de carbon redusa cu 50%. Acestea sunt concepute pentru a reduce eficient caldura din interiorul locuintelor si au un impact semnificativ asupra consumului de energie.
Pe masura ce temperatura creste, caldura din locuinta poate afecta somnul, munca si activitatile de zi cu zi, iar oamenii cauta solutii inovatoare pentru a-si mentine camerele racoroase. La o simpla cautare pe internet, se gasesc o varietate de solutii DIY ("Do It Yourself"). Cu toate acestea, multe dintre ele se dovedesc ineficiente, iar implementarea acestora poate duce la consecinte neplacute, precum aparitia mucegaiului, cresterea facturilor la energie electrica sau defectarea echipamentelor electronice, sustin specialistii VELUX.
Reprezentantii VELUX declara, de asemenea, ca cel mai bun mod de a mentine o temperatura placuta in locuinta consta in prevenirea supraincalzirii, prin ventilarea in primele ore ale diminetii si in perioadele racoroase ale noptii pentru a reimprospatarea incaperea.
“In cazul in care doriti sa aduceti natura in interiorul casei, Colectia de rulouri VELUX Nature este solutia perfecta. Aceste rulouri nu numai ca va ajuta sa controlati lumina, dar sunt realizate in principal din materiale reciclate, avand o amprenta de carbon cu 50% mai mica fata de alte colectii. Inspirata de linistea si armonia naturii, Colectia VELUX Nature va permite sa decorati interiorul cu nuante calme si placute”, spune Noémi Ritea, Director de Piata VELUX Romania si Moldova.
Rulourile sunt disponibile in 8 culori noi, inclusiv 4 optiuni de blocare a luminii si 4 optiuni semitransparente, care permit controlul cantitatii de lumina naturala care sa patrunda in casa.
Totodata, specialistii VELUX recomanda utilizarea solutiilor sigure si eficiente pentru a evita supraincalzirea locuintelor. Astfel, acestea pot fi esentiale pentru ca proiectul "Do It Yourself" sa transforme casa intr-un mediu mai placut, fara a investi in metode care nu aduc rezultate satisfacatoare.
Potrivit acestora, blocarea sau controlul caldurii care intra in casa poate fi o modalitate utila pentru a obtine o schimbare semnificativa. Astfel, rulourile VELUX reduc caldura radianta cu pana la 76% si mentin incaperile de la mansarda la o temperatura confortabila chiar si in zilele toride de vara. Plasa transparenta permite trecerea luminii si mentine vizibilitatea exterioara, iar roletele exterioare pot reduce caldura care intra prin ferestre cu pana la 93%. Atat roletele exterioare, cat si rulourile ofera intimitate si protectie impotriva luminii directe a soarelui, iar montarea lor este mai usoara decat recrearea unor metode mai putin eficiente, confectionate acasa.
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left