Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VELUX renunta aproape in totalitate la plasticul din ambalajele ferestrelor
VELUX renunta aproape in totalitate la plasticul din ambalajele ferestrelor
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2022 13:09
Grupul VELUX, unul dintre principalii producatori de ferestre de mansarda, ce comercializeaza produse si solutii pentru case inteligente, anunta ca 90%1 din ambalajul ferestrelor de mansarda pentru acoperisurile inclinate, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai contine plastic, acesta fiind inlocuit cu un material unic pe baza de hartie. Demersul companiei va contribui la economisirea a pana la 900 de tone de plastic pe an si va avea drept rezultat o colectare mai simpla a deseurilor din ambalaje pentru clienti.
La nivel global, 300 de milioane de tone de deseuri de plastic sunt generate in fiecare an, iar cercetatorii estimeaza ca 60% din plasticul produs incepand cu anul 1950 a ajuns la gropi de gunoi sau in natura2. Totodata, s-a dovedit ca materialele din plastic destinate unei singure utilizari au un impact negativ asupra mediului si biodiversitatii daca ajung in locuri neconforme3. Astfel, reprezentantii VELUX transmit ca in locul plasticului, ambalajul pentru ferestre va contine carton cu certificare FSC - Forest Stewardship Council (ONG international care certifica provenienta sustenabila a produselor, din paduri gestionate responsabil).
Odata cu indepartarea componentelor de plastic din polistiren expandat (EPS), clientii VELUX vor economisi timp pentru separarea si sortarea deseurilor de ambalaje, astfel ca procesul de reciclare devine mai eficient si mai ieftin.
De asemenea, aceasta transformare contribuie la reducerea cu 13% a amprentei de carbon generate de ambalajele ferestrelor de mansarda ale grupului VELUX si este esentiala pentru indeplinirea obiectivului general din strategia de sustenabilitate a companiei, acela de a produce ambalaje dintr-un material unic, cu zero plastic si 100% reciclabil, pana in 2030.
Mai mult, initiativa marcheaza primul pas dintr-o ampla transformare durabila a modelului de business al grupului VELUX si a produselor si solutiilor pe care le aduce pe piata.
“La VELUX, ne angajam sa facem tot ce depinde de noi pentru a contribui la un viitor mai sustenabil, punand planeta si natura in centrul deciziilor pe care le luam privind produsele pe care le comercializam. Ambalajul reprezinta o componenta importanta a produselor noastre, de aceea consideram ca trebuie sa fie cat mai ecologic posibil. Suntem mandri sa reducem semnificativ cantitatea de plastic utilizata pentru ambalarea si protejarea ferestrelor noastre de mansarda. Este un pas important pentru atingerea obiectivului de sustenabilitate, proces pe care noi il numim <>”, a declarat Tina Mayn, Vicepresedinte Senior al Grupului VELUX.
Lansata in 2020, strategia de sustenabilitate a grupului VELUX este un plan de transformare pe o durata de 10 ani, in care VELUX dezvolta proiecte-pilot legate de clima si natura, inovand prin produse durabile si asigurand un business responsabil.
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left