Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 24 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VELUX: Energia electrica consumata in anul 2023 a provenit din surse regenerabile
VELUX: Energia electrica consumata in anul 2023 a provenit din surse regenerabile
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 24 Mai 2024 11:35
Velux Group, unul dintre cei mai importanti producatori de ferestre de mansarda, a anuntat ca in 2023 a obtinut 100% din energia electrica din surse regenerabile si a redus emisiile din propriile operatiuni cu 16% fata de anul precedent, conform raportului de sustenabilitate lansat de companie in luna mai. Progresul Velux se aliniaza cu atingerea obiectivului de reducere cu 100% a emisiilor operationale pana la finalul anului 2030.
In 2023, compania a redus cu mai mult de jumatate emisiile provenite din operatiunile proprii, de la 52.000 de tone emisii de CO2 in 2020, la 23.000 de tone CO2 anul trecut. Totodata, Velux Group a utilizat exclusiv energie electrica din surse regenerabile, prin utilizarea unor contracte pentru achizitionare – PPA (Power Purchase Agreement), instalarea de panouri solare fotovoltaice la fata locului si achizitionarea de certificate de energie electrica din surse regenerabile in tarile in care PPA-urile nu sunt inca fezabile. 
"In anul 2023, am integrat pe deplin principiile sustenabilitatii in strategia noastra, recunoscandu-le importanta fundamentala pentru activitatea companiei. Sunt incantat de faptul ca, in acest an, am reusit sa obtinem noi reductii ale emisiilor noastre operationale de CO2 si am atins obiectivul de a ne asigura ca 100% din energia electrica pe care o utilizam provine din surse regenerabile. Consideram decarbonizarea industriei constructiilor drept un pas esential si suntem increzatori ca produsele si solutiile noastre pot juca un rol semnificativ in aceasta directie”, a declarat Lars Petersson, CEO al Grupului Velux.
In ceea ce priveste emisiile din lantul valoric (domeniul de aplicare 3), acestea au inregistrat o scadere semnificativa de 21%, atribuita in principal unei diminuari a volumelor, dar si eforturilor constante de a achizitiona si implementa materiale cu emisii mai reduse de carbon in produsele Velux. De exemplu, anul trecut, compania a utilizat 100% lemn certificat FSC - Forest Stewardship Council, in crestere cu 96% fata de anul 2022, iar ambalajele primare folosite in productie au fost peste 97% reciclabile, pe baza de hartie. Pana in 2030, compania isi propune sa reduca emisiile din domeniul de aplicare 3 cu pana la 50%.
De asemenea, tot anul trecut,  Velux a continuat parteneriatul sau cu World Wide Fund for Nature (WWF) prin demararea a doua noi proiecte dedicate padurilor din Vietnam si Madagascar. Aceste initiative fac parte dintr-un efort concertat de reducere si eliminare a emisiilor de CO2, cu obiectivul de protejare si restaurare a ecosistemelor forestiere, avand ca rezultat estimat o reducere de 4,5 milioane de tone de CO2.
Pentru 2024, compania are in plan sa implementeze noi initiative de reducere a impactului asupra mediului si sa gaseasca alternative pentru reciclarea deseurilor periculoase. Din acest an, se va raporta lunar despre gestionarea deseurilor pentru a asigura date actualizate, care sa ghideze deciziile si actiunile viitoare. Totodata, Velux isi va monitoriza eforturile pentru a atinge obiectivul zero deseuri, in cadrul proiectului strategic pentru promovarea unei afaceri circulare.
Intreg raportul de sustenabilitate Velux pentru anul 2023 poate fi consultat aici.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left