Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 29 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SRAC: Realizarea testarilor periodice, o necesitate obiectiva
SRAC: Realizarea testarilor periodice, o necesitate obiectiva
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 06 Sep 2010 08:09
Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) este lider pe piata locala in domeniul certificarii sistemelor de management, oferind pana in prezent peste 10.500 de astfel de certificate. Organismul este membru IQNet - cea mai mare retea globala din bransa - fiind prezent si pe pietele din Franta, Italia, Ungaria, Austria, Germania, Bulgaria si Republica Moldova. Anul trecut,, institutul a semnat un contract de colaborare cu IFT Rosenheim, prin care asigura realizarea testelor necesare aplicarii marcajului CE in Romania. In continuare, este prezentata opinia sefului departamentului de incercare a ferestrelor cu privire la tematica ce va fi abordata cu ocazia congresului anual CCF 2010, organizat la Sinaia, la sfarsitul acestei luni.
 
Georgeta Neagu, sef al departamentului de testare a tamplariei din cadrul SRAC: "Obiectivul principal pe care il urmarim la sesiunea speciala «Marcajul CE si calitatea ferestrelor in Romania» este reprezentat de clarificarea diferentelor dintre conceptele de marca de calitate, respectiv de conformitate, in Romania fiind facute confuzii in legatura cu acest subiect. De asemenea, vom incerca sa explicam necesitatea realizarii verificarilor periodice, ca o parte integranta a unui sistem de control al productiei fabricii (FPC) corect implementat. In prezent, companiile de tamplarie sau furnizorii de sisteme transmit spre testare esantioane special pregatite, ale caror performante pot fi diferite de cele ale unor sortimente preluate in mod aleatoriu de pe fluxul de productie. De aceea, se impune efectuarea unor testari de audit, cu o frecventa bine determinata. Consideram ca toti cei implicati in activitatea de constructii ar trebui sa acorde atenti acestor aspecte, incepand cu furnizorii de sisteme care nu-si pot permite o deteriorare a imaginii produselor proprii (prin plasarea pe piata a unor ansambluri necorespunzatoare de ferestre) si terminand cu producatorii, care au - conform prevederilor standardului armonizat ce reglementeaza activitatea in bransa - intreaga responsabilitate pentru conformitatea modelelor plasate pe piata. Totodata, credem ca este necesara o implicare activa a arhitectilor, proiectantilor si constructorilor, care ar trebui sa acorde importanta acestor chestiuni si sa solicite verificari aleatorii ale produselor achizitionate. Nu in ultimul rand, este obligatorie pregatirea corespunzatoare a personalului autoritatii de supraveghere a pietei (in Romania, aceasta fiind reprezentata de Inspectoratul de Stat in Constructii), pentru a putea derula, in cunostinta de cauza controale, la firmele de profil. Speram ca prin initiativa noastra sa solutionam macar o parte dintre problemele enuntate, contribuind astfel la o normalizare a activitatii in bransa, pentru a asigura o sporire a calitatii produsului finit".  
 
Solicita informatii suplimentare
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left