Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 04 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, influentat partial de criza sanitara
ANALIZA: Sectorul sistemelor de umbrire, influentat partial de criza sanitara
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 12 Aug 2020 05:04
Segmentul de piata al sistemelor de umbrire, influentat, in general, pozitiv de factorul sezonier, dar mai ales de schimbarile climatice tot mai vizibile, a fost afectat numai partial de efectele pandemiei de coronavirus. Astfel, la fel ca anul trecut, dar intr-un mod ceva mai pronuntat (dat fiind gradul de acceptare a asa-numitei „noi normalitati”), livrarile locale urmeaza noile trenduri internationale, orientate spre digitalizare si spre cresterea confortului beneficiarilor, preocupati de asigurarea sigurantei si a intimitatii inclusiv prin crearea unui mediu digital, cu diverse obiecte interconectate la reteaua de internet dintr-o locuinta, determinand in consecinta cresterea drastica a competitiei intre companiile active pe piata.
O asemenea situatie concurentiala, concentrata de obicei doar in lunile din sezonul estival, reflecta ca, in pofida unei restructurari ce ar fi adus cu sine o agregare a ofertei, domeniul in sine ramane fragmentat, cu un numar mare de societati specializate, active pe o piata de dimensiuni valorice relativ reduse. Promovand avantajele intrinseci ale unor asemenea produse, care, in mod evident, asigura un grad sporit de confort/ intimitate, control al radiatiei solare si, in multe cazuri, contribuie la cresterea performantelor de izolare termica sau fonica, completate de aspectele ce tin strict de estetica, firmele din bransa incearca sa-i convinga pe clientii finali de utilitatea sistemelor parasolare, acest factor fiind decisiv in formarea deciziei de achizitie, alaturi de considerentele ce tin de design, care devin prevalente, la fel ca in statele dezvoltate din Europa de Vest. Atunci cand nu sunt competitori directi in raport cu firmele specializate, insisi producatorii de ferestre (dar si furnizorii de vitraje) exercita un fel de concurenta indirecta pe piata, recomandand clientilor ce dispun deja de tamplarie termoizolanta ca, pentru cresterea gradului de protectie solara (sau, mai nou, ca raspuns preventiv in criza sanitara), sa ia initiativa schimbarii geamului termoizolant existent cu modele reflexive, de control solar, tip oglinda, cu suprafata antibacteriana (un sortiment de sticla disponibil pe piata autohtona inca din anul 2008) etc., ce au in principiu functiuni asemanatoare, in detrimentul unor sisteme de umbrire.
Analiza succinta a pietei continua cu opinii ale managerilor unor companii specializate, precum Aluprof Systems Romania, Door-Met, Euro-Dan, Kronlux FM, Hamat Impex, Somfy Romania, Tentrom Paradise si Vanvest International.
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
rehau
ghid_montaj
2021-video-fer
SISECAM
athena_370px
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE