Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Decembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Eco Euro Doors (EED): Piata locala de usi rezidentiale este de 400 milioane lei
Eco Euro Doors (EED): Piata locala de usi rezidentiale este de 400 milioane lei
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2022 06:25
Piata locala de usi rezidentiale, la nivelul primilor 4 jucatori mari, a insumat aproximativ 400 milioane de lei in 2021, potrivit calculelor realizate de Eco Euro Doors (EED) pe baza datelor publice. Aceasta valoare trebuie validata insa, in timp, de o masurare a volumelor, pentru o evaluare mai apropiata de performantele reale care pot fi distorsionate de fluctuatia preturilor, spune Ionut Bindea, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general interimar al ROCA Industry, holding din care face parte Eco Euro Doors. De asemenea, numarul foarte mare de producatori mici, locali, impreuna cu volumele semnificative din importuri fac greu de estimat o cifra reala.
"Ne asteptam ca, in perioada imediat urmatoare, tendintele care au marcat anul 2021 - apetitul pentru calitate, interesul pentru usile vopsite, incercarile de a creste nivelul de antifonare si izolare a usilor - sa scada semnificativ, contrabalansate de nevoia de «a sta in costuri», in special pentru proiectele rezidentiale care se apropie de finalizare. Cu alte cuvinte, pe termen scurt vedem o tendinta de migratie, dinspre segmentul mediu, in principal spre produsele de buget si mai putin spre zona de high-end. Totusi, estimam ca pe termen mediu se va reveni catre solicitare mai mare pe zona de calitate, astfel ca preocuparea noastra pentru calitate si pentru educarea consumatorului cu privire la standardele de siguranta constituie o prioritate si totodata principalul motor de crestere al EED in viitor", a declarat Ionut Bindea.
Sectorul de usi rezidentiale face parte din piata de usi, o piata extinsa, variata, caracterizata printr-o granularitate foarte mare a producatorilor si un volum foarte volatil al importurilor. In 2021, aceasta piata a crescut atat pe fondul dezvoltarilor imobiliare cu caracter rezidential, cat si ca urmare a manifestarii trendului de reabilitare generala a locuintelor, sustinut si de proiectele de finantare a renovarilor termice.
 
 
Crestere a afacerilor EED, in 2022
"In primele luni ale anului 2022, intr-un sezon in care segmentul are o performanta slaba, evenimentele internationale au cauzat turbulente suplimentare. Sa nu uitam ca piata de usi rezidentiale este o piata «invadata» de importuri atat din China, cat si din Ucraina, Belarus, Polonia etc. Aceste intreruperi ale lantului de aprovizionare de import au generat oportunitati pentru producatorii locali, insa cresterile de preturi cu materia prima nu au fost usor de recuperat in pret. Toate acestea au dus la un prim trimestru dificil, urmat de o stabilizare pe o curba ascendenta, dupa ce activitatea din constructii a fost reluata, iar sentimentul de siguranta al consumatorului a revenit la cote normale. Perspectivele noastre de aici inainte sunt dictate mai degraba de planul de afaceri pe care il construim, in prezent, cu compania. Evident, nu ignoram semnalele pietei si nici solutiile alternative de import gasite de comercianti, insa planul nostru urmareste consolidarea parteneriatelor actuale si dezvoltarea unora noi, care sa ne ajute in primul rand sa fim prezenti acolo unde este nevoie de usi de interior de calitate", a mai precizat Ionut Bindea.
In primele 6 luni ale acestui an, Eco Euro Doors a realizat o cifra de afaceri de 34 milioane de lei, plus 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Obiectivul declarat al companiei pe termen scurt ramane unul de crestere peste nivelul anului 2021, care a adus cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei.
 
rehau
SISECAM
2021-video-fer
TSV
TOP-500-PRODUCERS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza