Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 24 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Glass for Europe: Impact potential major al geamurilor la economia de resurse
Glass for Europe: Impact potential major al geamurilor la economia de resurse
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 04 Nov 2021 06:25
Institutul Glass for Europe a comandat centrului independent de cercetare TNO Built Environment and Geoscience (TNO) un studiu privind economiile de energie si limitarea emisiilor de CO2 prin instalarea unor geamuri termoizolante de inalta performanta. Cercetarea respectiva constituie, in esenta, o cuantificare a economiilor de energie si de dioxid de carbon care pot fi obtinute cu ajutorul vitrajelor dublu si triplustratificate, in cele 28 de state membre ale UE.
Au fost luate in calcul ambele orizonturi temporale: 2030, respectiv 2050. In plus fata de potentialul maxim pe care il pot asigura aceste materiale de constructii ce fac parte integranta din sistemele de anvelopare ale cladirilor moderne construite in Uniunea Europeana, pachetele vitrate au capacitatea de a simula, de asemenea, efectul direct al ratelor de inlocuire a ferestrelor, in comparatie cu un scenariu de referinta, asupra tintelor de eficientizare energetica. Studiul specialistilor de la TNO se bazeaza pe surse stiintifice de data recenta, folosite pentru a defini parametrii de intrare, cum ar fi: stocul existent de cladiri, performanta energetica actuala la nivel comunitar, evolutia mixului energetic, utiliyarea echipamentelor de incalzire si racire de inalta performanta etc.
Cercetarea porneste de la mai multe scenarii diferite, pentru fiecare dintre acestea asigurand rezultate concrete, in cazul tuturor celor 28 de state din UE. Astfel, o prima ipoteza de lucru este aceea ca rata anuala de inlocuire a ferestrelor va fi de 1% pe an, incepand cu 2020, in continuare urmand un interval de 10 ani in care acest ritm se va mentine constant. O alta varianta luata in considerare este aceea a calculului potentialului maxim de economisire pana in 2030. In cazul in care rata anuala de inlocuire a ferestrelor va fi de 1% incepand 2030, s-a are in vedere determinarea potentialui maxim de economisire pana in 2050. Desigur, acestea sunt simple presupuneri, fiind dificil de cuantificat care va fi ritmul real de inlocuire a geamurilor termoizolante in urmatoarele trei decenii.
Calculele actuale indica faptul ca aproape jumatate din potentialul maxim de economisire identificat pentru 2030 ar putea fi realizat in 10 ani prin dublarea ratei de renovare a ferestrelor cu geamuri de inalta performanta. Aceasta reprezinta economii anuale de 36,4 Mtep in 2030 pentru Uniunea Europeana. Prin valorificarea sa, ar putea fi indeplinit, de exemplu, aproximativ 20% din obiectivul UE de eficienta energetica pentru anul 2030. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left