Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PPTT: Adunarea Generala a Membrilor a prilejuit noi modificari ale statutului
PPTT: Adunarea Generala a Membrilor a prilejuit noi modificari ale statutului
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 06 Iun 2023 06:02
Recent, la sala Kadisha din cadrul complexului hotelier Phoenicia Grand Hotel, din Bucuresti, a avut loc prima conferinta din acest an organizata de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), desfasurata sub titulatura "Ziua producatorilor si montatorilor de tamplarie, vitraje izolante si fatade". La evenimentul aflat la cea de-a cincea editie si care a fost sustinut de companii precum Akukönigstahl, Aluprof System Romania, Reynaers, Kadra si Proventuss, au participat peste 70 de experti din domeniu, care vreme de cinci ore au beneficiat de o serie de informari tehnice pe teme de actualitate. Subiectele abordate cu aceasta ocazie au fost multiple si au vizat, printre altele: solutii modulare pentru neutralitate climatica, automatizari pentru ferestre de dimensiuni mari, perspective si provocari in domeniul normelor NZEB, oportunitati de finantare din fonduri europene, provocari in implementarea reformelor prevazute in PNRR, solutii moderne de sigilare, noutati prezentate cu ocazia targului Bau, de la München - Germania. 
 
Proiect de colaborare cu Federatia Sindicala Familia pentru consolidarea fortei de munca
In cuvantul sau de deschidere, presedintele PPTT, Valentin Petrescu, a reiterat importanta solidaritatii, mai ales intr-o perioada plina de provocari cum este cea traversata la momentul actual, facand totodata o trecere in revista a celor mai importante realizari ale patronatului si punctand tintele propuse pentru perioada urmatoare, referitoare la obiective de maxima importanta, cum ar fi certificarea companiilor, elaborarea normativului de securitate la incendiu sau calificarea profesionala a fortei de munca din domeniu. "Pe langa informatiile tehnice pe care cei prezenti la conferintele noastre au ocazia sa le afle la fiecare participare si care sunt extrem de importante intrucat contribuie in mod direct la actualizarea nivelului de cunostinte si la identificarea celor mai potrivite solutii pentru dezvoltarea afacerilor, de aceasta data am optat pentru a aduce in fata auditoriului si alte subiecte de maxima importanta. In acest sens, partenerii nostri de la Federatia Generala a Sindicatelor Familia vor avea o mai stransa colaborare cu PPTT in perioada urmatoare. In ceea ce priveste recenta modificare a legii dialogului social, am reusit sa-i determinam pe expertii care au elaborat noua norma sa considere segmentul tamplariei termoizolante ca pe un domeniu de sine statator, fapt ce ne permite redactarea unui contract colectiv de munca la nivel national. Acesta este cel mai important castig, desigur printre multe alte aspecte de natura tehnica si speram ca va aduce cu sine avantaje deosebite pentru specialistii din bransa in perioada urmatoare, cum ar fi, de exemplu, posibilitatea desfasurarii unor cursuri de specializare". 
 
"Profitabilitate pentru antreprenori, prosperitate pentru salariati si calitate pentru utilizatori"
Acesta a adaugat ca "situatia va creste in complexitate in perioada urmatoare si trebuie sa ne gaseasca pregatiti pentru a face fata celor mai diverse provocari. Desi de mai multi ani ne aflam intr-o criza perpetua care pe unii s-ar putea sa-i fi obosit peste masura, noi insistam sa vedem partea plina a paharului. Astfel de provocari au darul de a ascuti spiritul intreprinzator si de a concentra atentia spre identificarea unor solutii optime la probleme complexe. Avem convingerea ca intr-un viitor destul de apropiat, domeniul nostru de activitate isi va relua cresterea accelerata, incurajat inclusiv de perspectivele de finantare din fonduri europene, precum si de cele legate de nevoia obiectiva de eficientizare energetica. Toate aceste cerinte ne gasesc pregatiti pentru a oferi raspunsul potrivit si a fi competitivi pe o piata europeana aflata in plin avant. O demonstreaza cifrele in crestere de la un an la altul in ceea ce priveste exporturile firmelor romanesti si speram ca toate acestea sa se reflecte si in calitatea promovata pe piata locala. Noi suntem aici sa sprijinim piata - atat companiile membre, cat si pe cele care nu au facut inca acest pas - si sa intreprindem in continuare demersurile pentru a asigura faptul ca domeniul nostru de activitate se indreapta in directia corecta, care sa asigure profitabilitate pentru antreprenori, prosperitate pentru salariati si calitate pentru utilizatori". 
 
PPTT, in continuare exponentul cel mai fervent al intereselor bransei de tamplarie
Lőrincz Barnabás, director executiv al PPTT a afirmat la randul sau ca "aceste tipuri de activitati, cum sunt conferintele PPTT, nu ar fi posibile fara sprijinul partenerilor institutionali traditionali ai patronatului, care inca de la infiintarea organizatiei au sprijinit in mod activ initiativele derulate. Pe langa companii importante din domeniu, producatori si furnizori de sisteme, in ultimii ani am avut sansa unei bune colaborari cu oficialitatile din Romania, in special cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA). De asemenea, la conferinta actuala am beneficiat de sprijinul Asociatiei de Management AMCOR, precum si de cel al Federatiei Sindicale Familia. Imbunatatirea dialogului tripartit Patronate - Guvern - Sindicate este extrem de vizibila si ne bucura, intrucat ne ajuta in atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus, in conditiile in care ne asiguram de acceptul si deplina intelegere a problematicii specifice de catre toti partenerii sociali. Nu reprezinta nicio exagerare faptul ca cei 20 de ani de activitate ai PPTT si in special ultimii 10 s-au soldat cu succese care ar fi fost greu de anticipat la inceputul existentei patronatului, daca ne-am referi, de exemplu, doar la succesele legislative reprezentate de adoptarea instructiunilor tehnice pentru vitraje C47, ale normei MC001 privind eficienta energetica a imobilelor sau, dupa cum bine ne amintim, la negocierile incununate de succes ce au avut loc cu ocazia dezechilibrelor economice induse de pandemia Covid-19. Ne luptam in continuare sa mentinem pentru bransa constructorilor si, implicit, a companiilor active in domeniul tamplariei termoizolante, a facilitatilor fiscale prevazute de OUG nr. 114/2018. Acest demers este deosebit de dificil si, in pofida faptului ca realitatea a demonstrat cu maxima claritate faptul ca aceste prevederi aduc numai beneficii economiei nationale si genereaza o crestere a incasarilor, exista periodic voci care, sub pretextul unei asa-numite egalitati fiscale, solicita eliminarea respectivelor prevederi. Noi am reusit sa zadarnicim pana in prezent astfel de initiative si vom intreprinde tot ceea ce tine de atributiile patronale pentru a apara interesele uneia dintre cele mai eficiente ramuri din economia nationala". 
 
Rezultate financiare bune pentru 2022 si intentii de intensificare a eforturilor de legiferare
Dupa finalizarea lucrarilor conferintei, oficialii Consiliului Director (CD) al PPTT, alaturi de reprezentantii celor mai importante companii membre ale patronatului, s-au reunit in Adunarea Generala Ordinara a Membrilor PPTT, in cadrul carei au fost discutate o serie de probleme organizatorice deosebit de importante. Ordinea de zi a reuniunii a inclus raportul CD pentru 2022, bilantul contabil aferent exercitiului financiar incheiat, raportul cenzorului, bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul fiscal 2023. Datele prezentate au relevat un rezultat pozitiv al exercitiului financiar recent incheiat care a fost posibil in special gratie sustinerii venite din partea unor companii membre, sub forma de sponsorizari. Valentin Petrescu a reiterat ideea colaborarii binevenite cu organizatiile sindicale, ca fiind o metoda foarte buna pentru a solutiona una dintre problemele arzatoare ale sectorului - si anume cea legata de penuria de personal de inalta calificare. Oficialul PPTT si-a manifestat optimismul legat de desfasurarea in viitor al operatiunilor patronale, invitandu-i totodata pe membrii comisiilor de specialitate sa fie mai activi in demersurile tehnice, pentru a asigura o dezvoltare armonioasa a sectorului de tamplarie termoizolanta. Tot cu ocazia reuniunii in cauza, au avut loc dezbateri sustinute pe marginea actualizarii statutului organizatiei, urmate de aprobarea articolelor modificate. Secretarul General al PPTT, Ligia Florea, a prezentat pe larg propunerile de schimbare, cele mai multe dintre acestea izvorand din modificarile care au fost deja aprobate in legea dialogului social, constituind in majoritatea lor elemente formale. Documentele prezentate au fost adoptate in unanimitate de cei prezenti la sedinta (atat prin vot direct, cat si online, o parte dintre membrii CD participand prin reprezentare), urmand ca in perioada urmatoare sa fie realizate de catre echipa executiva a patronatului demersurile necesare pentru legalizarea hotararilor luate cu aceasta ocazie.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left