Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 26 Februarie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - TeraPlast: Intentie de vanzare a liniei de afaceri de profile PVC pentru tamplarie
TeraPlast: Intentie de vanzare a liniei de afaceri de profile PVC pentru tamplarie
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 27 Oct 2020 10:30
Grupul TeraPlast intentioneaza sa vanda divizia de business Profile Tamplarie, ce include productia de ferestre si usi din PVC, dar si de feronerie, glafuri, pervaze si paneluri din PVC. Potrivit celui mai nou raport financiar al companiei, la data emiterii situatiilor financiare, vanzarea nu este certa. Echipamentele aferente diviziei, care ar urma sa faca obiectul transferului, sunt in continuare incluse in patrimoniul companiei, conform IAS 16. Divizia nu include productia de granule si nici pe cea de confectii de tamplarie, reprezentata de marca TeraGlass.
In primele noua luni din 2020, divizia Profile Tamplarie a TeraPlast a realizat o cifra de afaceri de 45,81 milioane de lei, in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu un indicator de profitabilitate operationala (EBITDA) de 6,24 milioane de lei (+77%).
Business-ul TeraGlass s-a situat la aproape 26 milioane de lei (+24%) in intervalul analizat (+24%), la un EBITDA de putin peste un milion de lei (-35%), iar divizia de Granule a inregistrat vanzari totale de 53 milioane de lei (+9%) si un profit operational de 8,45 milioane de lei (+50%).
"Business-ul TeraGlass inregistreaza o scadere de 35% a EBITDA in primele noua luni din 2020, in pofida cresterii cu 24% a cifrei de afaceri in aceasta perioada, cea mai mare crestere dintre companiile grupului. Compania a aratat un trend imbunatatit al EBITDA in trimestrul al treilea fata de trimestrele anterioare, dar si aici exista loc de imbunatatire in continuare", se precizeaza in comunicarea privind situatiile financiare ale firmelor din cadrul grupului TeraPast.
Prin intermediul liniei de afaceri a profilelor de tamplarie din PVC, TeraPlast produce si comercializeaza sisteme cu 4, 6 si 7 camere izolatoare. Portofoliul de profile de tamplarie din PVC este imbunatatit constant, iar productia serveste peste 200 de clienti, producatori de tamplarie. Pe piata interna, cel mai bine vandut este sistemul cu 4 camere izolatoare, in timp ce pe pietele internationale cererea vizeaza sistemele de 6 si 7 camere izolatoare. Peste 67% din productie este destinata exportului, principalele piete de destinatie fiind Germania, Austria, Ungaria si Slovacia. Produsele TeraGlass sunt prezente mai ales in retelele de bricolaj.
La nivel de grup, in primele noua luni ale acestui an, TeraPlast a realizat o cifra de afaceri de 816,2 milioane de lei, in crestere cu 14% comparativ cu perioada corespunzatoare din 2019, si o EBITDA de 99,1 milioane de lei, cu 46% mai mult decat in perioada ianuarie - septembrie 2019.
"Cresterea organica din primele 9 luni ale anului arata ca grupul nostru se poate adapta si poate gasi solutii de a performa si in contextul dificil din 2020. Am fi putut creste si mai mult, insa am avut limitari de capacitate de productie la mai multe grupe de produse principale. Nevoia de crestere a capacitatii de productie este unul dintre motivele pentru care pregatim investitii ample, de peste 20 de milioane de euro. Am depus un prim proiect de investitii de 7,9 milioane de euro in cadrul schemei de ajutor de stat. In urmatoarea perioada urmeaza sa depunem inca trei proiecte pentru investitii in cresterea capacitatii de productie si dezvoltarea de produse noi. Vom aduce in continuare valoare actionarilor, iar rezultatele actuale sunt o motivatie suplimentara", a declarat Ioana Birta, director financiar al grupului TeraPlast.
***
Cu o traditie de 125 de ani, grupul TeraPlast include companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.
Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicele de referinta al BVB - BET - iar din toamna anului 2020 sunt incluse si in indicii FTSE Russell Total Cap si MicroCap.
Raportul financiar aferent perioadei ianuarie - septembrie 2020 al grupului TeraPlast poate fi consultat aici!
 
TELECOAUTOMATION
ghid_montaj
2020-video-C_
SISECAM
rehau
athena_370px
A aparut editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE