Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 27 Iulie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - AXOR prezinta feroneria vizibila si ascunsa, pentru profile din aluminiu
AXOR prezinta feroneria vizibila si ascunsa, pentru profile din aluminiu
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 04 Aug 2020 05:42
Odata cu instalarea pe piata de tamplarie termoizolanta a tendintei de utilizare a profilelor din aluminiu cu nut (canelura) de feronerie similar celor din PVC, a crescut cererea de sisteme corespunzatoare de actionare a ferestrelor. Axor promoveaza, in prezent, doua categorii de astfel de repere, cu instalare vizibila, respectiv mascata, destinate echiparii ferestrelor cu actionare oscilo-batanta, avand o latime a caneluri de 12 mm la cercevea si de 14 mm la rama. Balamalele vizibile sunt destinate profilelor cu o latime a zonei de suprapunere de 18 mm si 20 mm. Placutele de blocare sunt standard, cu slit integrat, cu ridicare, precum si reperele speciale pentru sisteme cu deschidere prioritar oscilanta (de tip tilt first) etc. Ambele categorii de sisteme asigura o deschidere maxima a cercevelei de 100˚, distanta minima dintre elementul mobil si glaful lateral fiind de 8 mm in cazul feroneriei vizibile, respectiv 9 mm in cel cu balamale ascunse.
 
Posibilitati multiple de reglaj, pentru o functionare optima
Sistemele mascate au capacitatea de a actiona in conditii de siguranta cercevele cu o masa de 130 kg, latimi de 380 mm - 1.650 mm si inaltimi de 450 mm - 2.600 mm, in vreme ce reperele vizibil sunt recomandate pentru elemente mobile cu mase de pana la 80 kg, latimi de 300 mm - 1.520 mm si inaltimi de 450 mm - 2.390 mm. In ceea ce priveste balamaua din zona de jos a ferestrei, aceasta dispune, in cazul feroneriei ascunse, de trei suruburi de reglaj si un sistem special de ajustare a presiunii pe garnitura cu o toleranta de ±1 mm (pentru elementele fixe), respectiv de un mecanism de ajustare pe verticala si orizontala (cu +2 mm/ - 1 mm) pentru cercevele. Foarfeca din zona superioara se poate regla, la randul sau cu ±3 mm pe directie orizontala, dispunand, totodata, de posibilitatea ajustarii presiunii pe garnitura cu ±1 mm. De asemenea, reperul in cauza este dotat cu doua suruburi de bataie si alte trei suruburi pentru reglajul tridimensional.
Solicita informatii suplimentare
 
athena_370px
2021-video-fer
ghid_montaj
rehau
SISECAM
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE