Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROTO ALUVISION, sistem de feronerie din aluminiu certificat conform QM 328
ROTO ALUVISION, sistem de feronerie din aluminiu certificat conform QM 328
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 04 Iun 2021 06:33
In conditiile in care ferestrele moderne au greutati si dimensiuni tot mai mari, sistemele de feronerie trebuie sa se adapteze la aceste tendinte in ceea ce priveste rezistenta, siguranta functionala si calitatea, in general. Roto Aluvision produce o gama extinsa de sisteme batante, oscilante si oscilo-batante, destinate echiparii ferestelor executate din aluminiu, avand o inaltime de pana la 3.000 mm. Balamalele din seriile AL 300 si AL, inclusiv cele pentru ansambluri cu mase de maximum300 kg si cele ascunse AL Designo, pentru produse de 180 kg, au fost supuse unor verificari de deschidere/inchidere repetata, in conformitate cu prevederile standardelor EN 13126-8 si EN 1191. Rezistenta la coroziune a fost demonstrata printr-un test neutru de pulverizare cu sare, timp de 480 de ore.
 
Suport tehnic consistent pentru partenerii producatori de tamplarie
Avantajul certificarii in conformitate cu norma QM 328 este dat de faptul ca, in cazul in care un producator intentioneaza sa treaca la utilizarea produselor Roto sau sa adauge la portofoliul sau gama de feronerie AL si AL Designo, acest lucru se poate face fara nicio dificultate, deoarece testele initiale de tip pentru ferestre mentionate in standardul EN 14351-1 raman valabile, daca sunt respectate doua conditii. Prima este aceea a existentei unui certificat ift Rosenheim conform QM 328, iar cea de-a doua se refera la dovada unei calitati similare sau superioare a produsului finit, facuta printr-un test de comparatie realizat pe o instalatie calibrata. Aceste incercari sunt suficiente pentru a proba conformitatea sistemului, fara a mai fi necesare aprobari speciale pana la inaltimi ale canatului de 3.000 mm. Pentru sistemul AL testele au fost finalizate la inceputul anului trecut, iar pentru cel de feronerie ascunsa AL Designo acestea s-au definitivat 12 luni mai tarziu. In cazul unor ansambluri mai inalte de 3.000 mm, Roto Aluvision ofera un suport tehnic consistent producatorilor de tamplarie cu care deruleaza parteneriate, punand la dispozitia acestora declaratii de fezabilitate, precum si toate testele si aprobarile speciale care sunt necesare.
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left