Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 22 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - BARRIER: estimeaza venituri de 11 milioane euro in 2023 din extinderea productiei
BARRIER: estimeaza venituri de 11 milioane euro in 2023 din extinderea productiei
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2023 10:06
Barrier, unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie PVC din Romania, a finalizat investitia in extinderea capacitatii de productie a fabricii din Bacau, dupa ce a obtinut integral finantarea nerambursabila, de peste 3 milioane de euro, prin intermediul ajutorului de stat reglementat de HG 807/2014 si gestionat de Ministerul Finantelor. Proiectul a fost coordonat cu succes de echipa REI, grup de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile, aflat in topul celor mai mari firme de consultanta de profil din Romania.
Barrier a depus proiectul de finantare pentru sprijin nerambursabil la mijlocul anului 2021, iar pe parcursul lunii iunie a acestui an a obtinut ultima transa de finantare, ce ii va permite sa acopere cu succes planul de investitii in extinderea capacitatii de productie tamplarie PVC a fabricii din Bacau.
Valoarea totala a investitiei in extinderea capacitatii de productie se ridica la peste 6,5 milioane de euro si vizeaza dezvoltarea si cresterea randamentului de productie prin achizitia unor utilaje performante si eficiente energetic, ce vor asigura un flux de productie superior.
"Investitia in extinderea capacitatii de productie a fost un pas firesc pentru noi, ceea ce ne va ajuta la continuarea procesului de dezvoltare al Barrier atat la nivel local, cat si pe plan international. Am accesat un grant de peste 3 milioane de euro cu sprijinul REI, care a raspuns mereu cu promptitudine solicitarilor noastre si a celor venite din partea autoritatilor. Aceasta experienta, coroborata cu planurile noastre viitoare, ne fac increzatori sa ne dorim sa atragem si alte fonduri nerambursabile, care sa ne ajute sa dezvoltam productia de ferestre si elemente de fatada din aluminiu, precum si retehnologizarea fabricii de sticla", a declarat Adrian Garmacea, director general Barrier.
 
 
Venituri de peste 40 milioane euro estimate pentru 2023
Urmare a finalizarii investitiei si atragerii grantului solicitat, Barrier estimeaza venituri de peste 11 milioane de euro exclusiv din contributia noului proiect, in timp ce rulajul estimat pentru acest an, respectiv valoarea consolidata a activitatii – s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro.
In noua unitate de productie din Bacau au fost recrutati deja 100 de noi angajati, iar in urmatorii doi ani urmeaza recrutarea altor 100 de angajati.
"Productia de materiale pentru constructii a fost unul dintre cele mai active sectoare in ceea ce priveste investitiile prin intermediul ajutoarelor de stat, pe parcursul ultimilor ani. Acest lucru s-a datorat unei cresteri a cererii pe piata, dar si a unui apetit tot mai mare pentru investitii din partea companiilor romanesti, dar si internationale. Ne bucuram sa vedem tot mai multe companii deschise spre solutiile alternative de finantare oferite de Guvernul Romaniei, mai ales ca ajutorul de stat este singurul care poate fi accesat de intreprinderile mari, fondurile europene fiind destinate, cu precadere, IMM", a punctat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.
 
 
Guvernul pregateste o schema de ajutor de stat dedicata exclusiv productiei de materiale pentru constructii – bugetul ar depasi 150 milioane euro
Schema reglementata de HG 807/2014, pentru care a aplicat cu succes si Barrier, coordonata de Ministerul Finantelor, a fost una dintre cele mai bune masuri de sprijin pentru investitii, care, de-a lungul timpului, a suferit numeroase schimbari si imbunatatiri, insa a facut parte din programul anterior de finantare 2014-2020. Aceasta a fost inlocuita, de anul trecut, de HG 959/2022, ce a vizat sprijin pentru industriile prelucratoare, fiind coordonata de Ministerul Economiei, insa bugetul acesteia a fost epuizat foarte rapid in prima sesiune - fiind disponibili doar 150 milioane euro.
Guvernul a anuntat ca va pregati noi masuri de sprijin pentru companiile interesate de investitii in dezvoltare, astfel, spre finalul acestui an, ar urma sa fie lansata pe piata o schema de finantare dedicata exclusiv productiei de materiale de constructii, ce va avea un buget ce ar putea depasi 150 de milioane euro.
In plus, schema reglementata de HG 959/2022, ce sustine investitii in industriile prelucratoare, ar urma sa beneficieze, din 2024, de un buget anual de aproximativ 500 de milioane de euro, conform propunerilor analizate de Ministerul Economiei, ceea ce ar spori considerabil interesul pentru investitii din partea companiilor.
"Asteptam cu mare interes deciziile Guvernului cu privire la cele doua mari scheme de finantare - pe cea dedicata sectorului productiei de materiale pentru constructii si pe cea dedicata industriilor prelucratoare - si suntem increzatori ca se vor gasi resursele necesare pentru coordonarea cu succes a acestor masuri de sprijin. Primim zilnic cereri din partea companiilor pentru investitii in dezvoltare, ceea ce ne arata ca interesul este unul foarte ridicat. Pana in prezent, am reusit sa atragem cu succes proiecte de peste 500 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestora avand componenta de investitii, in timp ce cea mai mare parte a clientilor nostri sunt companii active in domeniul productiei de materiale de constructii", a mai adaugat Roxana Mircea.
***
REI Fincance Advisors si REI International Consulting, parte a REI Grup, sunt companii specializate in elaborarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de investitii atat prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cat si pe scheme de ajutor de stat (HG 959/2022, HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).
Potrivit datelor din 2022, REI se situeaza pe locul al doilea, la nivel national, in topul companiilor de consultanta specializate in atragerea de finantari prin fonduri europene si ajutoare de stat. Echipa REI numara in prezent peste 80 de consultanti specializati, in 13 birouri la nivel national, cu o vasta experienta in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau international.
REI a reusit cu succes atragerea finantarii pentru peste 1.000 de clienti la nivel national, cu peste 1.000 de proiecte implementate si o rata de succes - lider in domeniu - de 99%. Cu o experienta de peste 10 ani, specialistii REI se adapteaza usor cerintelor pietei, cunoscand foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile si identifica oportunitatile de obtinere de finantari din surse interne si externe. Acestia gestioneaza eficient activitatile proiectelor, relatia cu autoritatile publice si pe cea cu companiile private, atat companii multinationale, cat si companii antreprenoriale, romanesti.
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left