Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 03 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - CORTIZO: Noi proiecte, dezvoltate in pofida pandemiei de coronavirus
CORTIZO: Noi proiecte, dezvoltate in pofida pandemiei de coronavirus
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 23 Iul 2020 05:39
Liderul spaniol si european in extrudarea sistemelor din aluminiu si PVC pentru constructii/industrie Cortizo a anuntat recent, cu prilejul publicarii rezultatelor financiare din 2019, ca, la finalul anului trecut, s-a aprobat planul sectorial pentru extinderea centrului industrial al corporatiei in Padrón, iar dupa acest demers, vor exista 130.000 mp de teren, ca suprafata disponibila pentru extinderea instalatiilor corporatiei din Padrón si Rois. Intregul proiect presupune o investitie de 56,9 milioane de euro si va crea 217 locuri de munca.
„Lucrarile vor fi realizate in doua faze, iar prima dintre acestea, deja aprobata de Consiliul Local din Padrón, va avea ca scop crearea unei arii construite de 18.000 mp, din care 10.000 mp vor fi rezervati pentru productia sistemelor din PVC, iar alti 8.000 mp sunt rezervati pentru extinderea liniilor de ambalare din aluminiu, precum si a zonei logistice. Dupa aceasta faza, va incepe a doua etapa, in care vor fi construite diverse facilitati pe o suprafata de 20.000 mp, pentru a creste capacitatea productiva a companiei”, dupa cum afirma Raquel Cortizo, directorul general al holdingului multinational din Padrón (A Coruña).
Totodata, managementul companiei a subliniat ca, anul trecut, „multinationala galiciana a inregistrat o cifra de afaceri de 701 milioane de euro, actualmente lucrand cu 3.323 de angajati, in 60 de tari din intreaga lume. Capacitatea de productie a ajuns la 139.000 de tone, reunita in noua centre de fabricatie”.
In acelasi timp, in pofida problemelor legate de pandemia de coronavirus, s-a anuntat lansarea proiectului Cortizo Technology Campus, ce se doreste a fi cel mai important centru de dezvoltare in in domeniul arhitecturii si sistemelor pentru fatade, din Europa. Este un proiect unic in acest sector, dedicat cercetarii si instruirii si in care va lucra o echipa formata din 350 de ingineri si arhitecti, dedicata dezvoltarii de incinte personalizate pentru cladiri mari din intreaga lume.
Noul centru de cercetare va fi edificat pe un teren de 87.000 mp, in Padrón (A Coruña ), la doar 500 de metri distanta fata de sediul central al Cortizo. Complexul, care va presupune o investitie de aproximativ 40 de milioane de euro, va avea o suprafata construita de 29.040 mp si va fi structurat in trei cladiri cu doua etaje si un al patrulea imobil, pentru parcare. Aceste cladiri urmeaza a fi construite conform criteriilor de sustenabilitate, cu un consum redus de energie si integrate in mediul natural, promovand spatiile verzi. Acest proiect, cu o durata de doi ani, se afla in prezent in faza initiala, parcurgandu-se procedurile administrative necesare pentru solutionarea unor probleme de reclasificare a terenului in cadrul caruia va fi amplasat noul complex de cercetare al Cortizo.
***
Fondat in anul 1972, in localitatea Padrón (A Coruña) – Spania, grupul Cortizo se pozitioneaza actualmente ca primul fabricant de sisteme din aluminiu si PVC pentru aplicatii arhitecturale din Peninsula Iberica, situandu-se pe un loc fruntas, de referinta, in clasamentul european al industriei din care face parte. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left