Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ELVAL: Activitatea Etem SA, integrata in totalitate
ELVAL: Activitatea Etem SA, integrata in totalitate
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 20 Mar 2015 20:36
Managerii grupului Elval SA – Grecia au anuntat recent, in cadrul unui raport ce prezinta situatia financiara din 2014, ca in luna decembrie a anului trecut au finalizat procesul de fuziune prin absorbtie a subsidiarei Etem SA – important furnizor european de sisteme din aluminiu pentru tamplarie si fatade – iar in consecinta actiunile Etem Light Metals Company SA au fost retrase de la bursa din Atena si societatea preluata a fost radiata din registrul general electronic al comertului. Practic, in urma unei restructurari, ce a inclus si integrarea Elval Colour, vanzarile consolidate ale corporatiei s-au majorat in 2014 cu 6,2% din punct de vedere cantitativ (la 350.933 tone) si cu 5,1% ca valoare, pana la 1,06 miliarde euro, in comparatie cu nivelurile din 2013. Departamentul de produse sub forma de role, constituit din compania-mama Elval (cu unitati de productie in Oinofyta – Thiva si Agios Thomas), Symetal (cu o fabrica in Oinofyta) si Bridgnorth Aluminium – Marea Britanie, a fost profitabil anul trecut, furnizand 332.800 tone de produse si avand un rezultat operational pozitiv, de 43,4 milioane de euro. Sectia de extrudare a continuat insa sa genereze pierderi, cu un rezultat operational negativ de -15,2 milioane de euro.
In alta ordine de idei, referindu-se la conditiile economice generale, Miltiadis Lidorikis, presedintele consiliului director al holdingului elen, a subliniat ca, „desi mediul international de afaceri nu a fost advers in 2014, problemele din Grecia au dus la restrangerea rentabilitatii Elval. Activitatea precara din ramura de constructii continua sa submineze afacerile diviziei de extrudare, iar pentru sectia de produse sub forma de rola, costul sporit al energiei (in pofida unor reduceri pentru consumatorii industriali) a ramas necompetitiv, la fel ca si dobanzile la credite. Cu toate acestea, pretul sistemelor noastre a fost satisfacator pe pietele globale, desi s-a plasat la un nivel mai redus ca in 2013. Cotatia aluminiului primar s-a situat pe un trend ascendent in 2014, ajungand in medie la 1.405 USD/tona (comparativ cu 1.395 USD/tona in 2013), cea mai semnificativa crestere fiind remarcata spre sfarsitul anului. Insa, pe piata «efectiva» de aluminiu (si nu in cadrul London Metal Exchange) o mare influenta continua sa o exercite asa-numitele «prime» care se adauga cotatiei LME, iar in 2014 aceste «prime» au avut o valoare foarte mare si, in multe cazuri, a fost imposibila transpunerea acesteia in pretul produselor finite”.
In opinia presedintelui corporatiei, sporirea gradului de expunere internationala a contribuit la dezvoltarea extensiva a societatii, holdingul Elval fiind actualmente prezent in 90 de tari din intreaga lume. Astfel, vanzarile din Germania, Italia, Franta, Polonia, Olanda, Marea Britanie, Turcia si SUA reprezinta aproape 59% din cifra de afaceri. Referindu-se la vanzarile subsidiarelor, in raportul Elval se subliniaza ca, la nivelul lui 2014, Etem SA a raportat 1,9 milioane de euro, Etem Bulgaria 32,1 milioane de euro, Steelmet Romania 1,23 milioane de euro, Etem Systems SRL (tot din Romania) 11.099 euro etc. Aceste sume se refera, insa, la tranzactiile intre parti ale aceluiasi grup (subsidiare, firme asociate, alte entitati), mai ales ca, la randul sau, Elval este afiliat complet la Viohalco.        
***
Corporatia Elval SA – Grecia detine participatii de 60% in cadrul firmei Steelmet Romania SA, controland activitatea a numerosi agenti economici in Grecia (cum ar fi Symetal, Viomal, CCS, Viexal, Kanal, Anoxal etc.). Actualmente, toate companiile Etem, din Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Ucraina si Albania sunt detinute in proportie de 100% de Elval. De asemenea, grupul coordoneaza companii implicate in productie si/sau comercializare in Marea Britanie (Bridgnorth Aluminium) si Cipru (Blythe), fiind actionar minoritar la alte entitati operationale pe piata elena, precum si in Germania si Marea Britanie. La randul sau, Elval SA reprezinta divizia de aluminiu a concernului Viohalco, integrand, astfel toate operatiunile specifice. Informatii suplimentare, la www.elval.gr
 
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left