Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ELVAL: Rezultate optime, pe fondul majorarii cererii si mentinerii pretului
ELVAL: Rezultate optime, pe fondul majorarii cererii si mentinerii pretului
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 06 Iul 2017 09:15
Managerii grupului Elval SA - Grecia, care, din 2013, controleaza in totalitate activitatea Etem SA, dupa finalizarea unui proces de fuziune prin absorbtie, au aratat in cel mai recent raport financiar, aferent anului 2016, ca „in exercitiul financiar analizat, cererea de produse specifice, inclusiv pe segmentul sistemelor din aluminiu pentru tamplarie si fatade, a fost optima, iar preturile de conversie a sortimentelor promovate au atins aceleasi niveluri ca in 2015”.
„Anul trecut a fost primul in care absorbtia subsidiarei ce realizeaza produse sub forma de role (proces finalizat in luna octombrie) a avut un impact pozitiv deosebit in ceea ce priveste rezultatele financiare, astfel incat cifrele din 2015 nu mai sunt comparabile. Practic, in 2016, cifra de afaceri s-a plasat la 771 milioane de euro, profitul brut s-a plasat la 55,7 milioane de euro, indicatorul EBITDA a ajuns la 72,8 milioane de euro, profitul inainte de achitarea taxelor a fost de 27,1 milioane de euro, pentru ca, in final, sa consemnam un profit net de 18,6 milioane de euro. Din punct de vedere cantitativ, volumul vanzarilor a insumat 267.000 tone de produse din aluminiu, pretul acestora fiind acelasi ca in 2015, iar din punct de vedere al costurilor, spre deosebire de anii trecuti, nu s-au mai inregistrat fluctuatii. De-a lungul lui 2016, fluxul de numerar destinat activitatilor de investitii s-a cifrat la 30,4 milioane de euro; totusi, fluxul de numerar pozitiv, rezultat din derularea operatiunilor specifice, in valoare de 36,7 milioane de euro, a contribuit la o scadere a gradului de imprumut net specific companiei, pana la 171,4 milioane de euro (fara procedurile de leasing), comparativ cu 213,9 milioane de euro in 2015”, a declarat Lambros Varouchas, presedintele Comitetului Director al Elval SA.   
Ca structura a cifrei de afaceri, compania si-a realizat majoritatea vanzarilor in Uniunea Europeana (fara Grecia), cu 55,8% din total, apoi pe piata elena (23,77%), in America (9,79%), in alte state din Europa (din afara UE), cu 5,99%, in Asia (3,89%), Africa (0,65%) si Oceania (0,11%). Mai precis, in 2016, grupul Elval SA a fost prezent cu produsele sale in mai mult de 70 de tari pe plan mondial, dar, in afara Greciei, au fost nominalizate cu precadere pietele din Germania, Italia, SUA, Franta, Polonia, Olanda, Elvetia, Marea Britanie, Turcia si Bulgaria, care concentreaza de fapt 60% din vanzari. De asemenea, pentru clarificare, s-a mai precizat ca principala parte a vanzarilor consemnate ca fiind efectuate pe piata elena revine filialei Symetal SA, care are de fapt o puternica prezenta la export, ceea ce inseamna in consecinta ca exportul, direct sau indirect, depaseste 85% din cifra totala de afaceri.  
Referindu-se la vanzarile subsidiarelor, in raportul managerilor Elval se subliniaza ca, la nivelul lui 2016, Etem Bulgaria a raportat 37,63 milioane de euro, Symetal SA a consemnat 90,37 milioane de euro, Elval Colour s-a evidentiat prin vanzari de 13,07 milioane de euro, iar rezultatele Etem SA, Steelmet Romania, Etem Systems SRL (tot din Romania) au fost consolidate cel mai probabil la alte entitati (cu un total de 70,64 milioane de euro). Aceste sume se refera, insa, si la tranzactiile intre parti ale aceluiasi grup (subsidiare, firme asociate, alte entitati), mai ales ca, la randul sau, Elval este un grup afiliat complet la Viohalco.
***
Corporatia Elval SA - Grecia detine participatii in cadrul firmei Steelmet Romania SA (care in 2016 a lucrat cu 23 de angajati si a realizat, in conditii de profitabilitate, o cifra de afaceri de peste 79 milioane de lei, dupa ce in 2015 a raportat 78,5 milioane de lei), controland activitatea a numerosi agenti economici in Grecia (cum ar fi Symetal, Viomal, CCS, Viexal, Kanal, Anoxal etc.). Actualmente, toate companiile Etem, din Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Ucraina si Albania sunt detinute in proportie de 100% de Elval. De asemenea, grupul coordoneaza companii implicate in productie si/sau comercializare in Marea Britanie (Bridgnorth Aluminium) si Cipru (Blythe), fiind actionar minoritar la alte entitati operationale pe piata elena, precum si in Germania si Marea Britanie. La randul sau, Elval SA reprezinta divizia de aluminiu a concernului Viohalco, integrand, astfel toate operatiunile specifice. Informatiile oficiale de la Ministerul Finantelor Publice confirma pentru Etem Systems din Domnesti (Ilfov) o cifra neta de afaceri de peste 16,2 milioane de lei, realizata tot in conditii de profitabilitate, cu 12 angajati, iar in precedentele 12 luni rulajul a fost de 12,9 milioane de lei, lucrandu-se insa cu 11 angajati si consemnandu-se o pierdere neta de circa 3,3 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.elval.gr
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left