Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 30 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ETEM: Subsidiara bulgara integreaza si filiala din Romania
ETEM: Subsidiara bulgara integreaza si filiala din Romania
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 23 Mai 2013 16:19
Potrivit unui comunicat transmis oficialilor Bursei de Valori din Atena (Athens Exchange SA - Athex), in pofida problemelor generate de criza economica, vanzarile consolidate ale grupului Etem din anul 2012 s-au stabilizat (-0,7%) si, pe fondul aplicarii unei strategii manageriale adecvate, pierderile nete (dupa achitarea taxelor) s-au restrans semnificativ, cu 34,28%, fata de 2011. Un anunt important, efectuat de managerii holdingului, se refera la faptul ca, pe data de 13 august 2012, compania Etem SA – Grecia a vandut subsidiarei sale din Bulgaria (detinuta in proportie de 100%), contra sumei de 0,71 milioane de euro, cotele integrale de participare in cadrul Etem – Albania (100%), Etem Systems – Ucraina (100%) si Etem Systems – Romania (20,16%). Astfel, filiala din tara noastra este afiliata in totalitate celei din Bulgaria, care a beneficiat de o dezvoltare extensiva in ultimii ani. Totodata, in luna urmatoare, a preluat de la compania-mama Elval SA o cota de 75% din actiunile firmei Kanal SA, care, in prezent, este administrata in totalitate de Etem SA. In fine, in octombrie 2012, Etem – Bulgaria si-a consolidat pozitia pe piata din Cipru, prin cumpararea firmei Vlidoni. In ceea ce priveste rezultatele financiare ale corporatiei, vanzarile totale din 2012 s-au ridicat la 99,6 milioane de euro, comparativ cu 100,3 milioane de euro in anul 2011, ceea ce corespunde unei stagnari. In mod similar, vanzarile societatii-mama s-au cifrat la 41,8 milioane de euro, fata de 46,1 milioane de euro in precedentele 12 luni, ceea ce inseamna un regres de 9,33%. "Confruntandu-se cu o serie de dificultati in Grecia si in Europa de Est, unde comenzile de sisteme din aluminiu s-au restrans ca urmare a agravarii starii de recesiune, atat societatea-mama, cat si holdingul au incercat sa-si mentina vanzarile pe cat posibil la nivelurile anului 2011, reusind partial sa indeplineasca obiectivul respectiv, prin expansiunea operatiunilor de export pe principalele piete-tinta si in zone noi, in acelasi timp cu imbunatatirea rezultatelor operationale. Echipa manageriala a Etem SA continua sa-si intensifice eforturile de a realiza economii de scara, concomitent cu optimizarea costurilor de productie, proiectarea de sisteme inovatoare si utilizarea rationala a capitalului de lucru. Noua strategie de afaceri are deja un impact decisiv in vederea consolidarii pozitiei pe piata a companiilor-membre ale concernului, astfel incat acestea sa poata face fata cu succes oricaror provocari ale mediului economic global, extrem de competitiv", a declarat Markos Kallergis, presedintele consiliului de administratie al Etem SA.
*** 
Sistemele Etem pentru executia de tamplarie si fatade cortina sunt promovate in tara noastra prin intermediul subsidiarei Etem Systems (Romania), subordonata recent filialei bulgare si companiei afiliate Steelmet Romania (unde Etem continua sa detina o participatie de 20%). Societatea-mama, Etem SA, care coordoneaza activitatea Etem SA Group of Companies – Grecia, este controlata de Elval SA – proprietate a holdingului Viohalco. Potrivit celor mai recente informatii publicate pe portalul Ministerului Finantelor Publice (MFP), in anul 2011 Etem Systems a raportat o cifra neta de afaceri in valoare de circa 9 milioane de lei, in timp ce pentru Steelmet acest indicator a fost de 101,9 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.etem.gr
 
SISECAM
TSV
2021-video-fer
rehau
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza