Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - HYDRO: Veniturile din operatiuni de extrudare au scazut marginal in ultimul trimestru
HYDRO: Veniturile din operatiuni de extrudare au scazut marginal in ultimul trimestru
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Ian 2024 06:30
Grupul norvegian Hydro, unul dintre cei mai importanti competitori pe piata globala a aluminiului, a raportat pentru trimestrul al treilea din acest an venituri operationale brute ajustate in cuantum de 3,899 miliarde coroane norvegiene - NOK, in scadere de la 9,72 miliarde NOK in perioada corespunzatoare a exercitiului financiar precedent. Pe segmentul produselor extrudate, veniturile operationale brute ajustate au scazut usor in intervalul iulie – septembrie 2023, ca urmare a diminuarii livrarilor si majorarii costurilor fixe si variabile, cele doua efecte mentionate anterior fiind compensare de sporirea profitabilitatii si castigurile date de fluctuatiile cursului de schimb valutar. Estimarile curente arata ca cererea europeana de produse extrudate in al treilea trimestru al anului 2023 s-a diminuat cu 20% fata de acelasi trimestru al exercitiului financiar precedent si cu 21% in sistem secvential, cauza principala fiind sezonalitatea. Cererea pe segmentele cladirilor rezidentiale si industriale a ramas slaba in perioada analizata in timp ce piata auto a fost mai stabila, sustinuta de ponderea crescuta a inmatricularilor de vehicule electrice fata de totalul inmatricularilor de automobile. Segmentul solar a fost afectat negativ de blocajele lantului de aprovizionare si scaderea operatiunilor de instalare. Conform strategiei 2025, Hydro continua sa se concentreze pe productia de aluminiu cu emisii scazute de carbon si sa creasca in sectoare de piata atractive. Hydro Extrusions a inaugurat trei prese de extrudare, amplasate in Suzhou - China, Trzcianka - Polonia si Nenzing - Austria. Aceste noi facilitati consolideaza capacitatea de extrudare curenta. Strategia de crestere a Hydro Extrusions vizeaza extinderea odata cu piata, grupul concentrandu-se in special pe segmentele in care are un avantaj competitiv. Extinderea capacitatii de productie, in combinatie cu eforturile continue de incurajare a  sustenabilitatii, au ca efect imbunatatirea rezistentei concernului si contribuie la obiectivul de atingere a unei valori EBITDA de 8 miliarde NOK pe segmentul respectiv. De asemenea, Hydro isi propune sa adauge portofoliului propriu 1 milion de tone de capacitate de reciclare pana in 2027, unitatile urmand sa functioneze in principal in Europa si America de Nord, pentru a satisface cererea in crestere de aluminiu reciclat.
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left