Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 25 Mai 2020
Home - INDEX COMPANII - Furnizori de sisteme - Profile din PVC - ETEM BUILDING SYSTEMS ROMANIA SRL
PAGINA PERSONALIZATA


ETEM BUILDING SYSTEMS ROMANIA SRL

ETEM BUILDING SYSTEMS ROMANIA SRL

Adresa: Str. Bretea Autostrada Bucuresti Pitesti km 11+272, stanga, Domnesti, Judet Ilfov
Telefon: 021/351.81.15
Fax: 021/319.30.24
E-mail: contact@etem.ro
Web site: www.madeinetem.com
Domenii: Profile din PVC | Profile aluminiu & materiale pentru placari
Descriere activitate
sisteme arhitecturale si industriale de profile din aluminiu; sisteme de profile din PVC; accesorii; panel compozit din aluminiu etalbond
Prezentare companie/institutie
ETEM: Flexibilitatea ofertei asigura echilibrul necesar pe termen lung
Cu o capacitate de productie de 40.000 tone/an, holdingul Etem, din Grecia, este cea mai mare companie elena activa pe segmentul extrudarii profilelor din aluminiu. In prezent, exporturile grupului depasesc 70% din totalul reperelor fabricate, compania consolidandu-si prezenta constanta in peste 20 de state de pe intregul mapamond. Societatea are o experienta mai mare de patru decenii in dezvoltarea sistemelor arhitecturale, ce sunt promovate in mod intensiv inclusiv in zona de sud-est a Europei. Pe piata din Romania, subsidiara Etem Systems este prezenta de 10 ani, in 2014 compania raportand o cifra de afaceri ce a depasit patru milioane de euro, de sase ori mai mare fata de nivelul consemnat in 2010 - momentul in care a fost demarat un amplu program de restructurare a activitatii si crestere a eficientei operatiunilor derulate pe plan autohton. Obiectivele pentru perioada urmatoare sunt ambitioase si prevad o consolidare a pozitiei competitive, pe fondul unei redresari treptate a cererii pe segmentul constructiilor.

Andreas Laspadakis, manager general al Etem Systems:
„In ultimul an compania noastra a participat cu diferite solutii la aproape toate obiectivele de mare anvergura care au fost realizate in Romania. Totodata, am livrat produse inclusiv la export - in Franta, Luxemburg, Libia etc. - la proiecte realizate de antreprenori romani, cele mai solicitate fiind seriile pentru fatade cortina si panourile din aluminiu compozit marca Etalbond. Avand in vedere toate acestea, ne permitem sa stabilim obiective ambitioase inclusiv pentru 2015, tinta principala fiind aceea de a realiza o cifra de afaceri de sase milioane de euro. Chiar daca nivelul respectiv nu va fi atins, noi vom continua eforturile sustinute ca si pana in prezent, incercand in mod permanent sa ne imbunatatim pozitia competitiva”.

Vanzarile din Romania, la o cota de 7% din cifra de afaceri la nivel de grup
Echipa manageriala a Etem Systems realizeaza permanent analize pragmatice ale situatiei existente pe piata de profil, pentru a identifica modalitatile de consolidare a pozitiei concurentiale detinute in acest moment si pentru a atinge obiectivul stabilit de plasare in topul furnizorilor locali de solutii integrate pentru industria de tamplarie termoizolanta si fatade cortina. „Daca ne gandim numai la faptul ca pe piata din Grecia cererea de profile arhitecturale din aluminiu s-a diminuat de la 100.000 de tone/an inainte de inceperea recesiunii la cel mult 20.000 tone/an in prezent, ceea ce constituie mai putin de jumatate din capacitatea noastra de fabricatie, este firesc sa ne focalizam atentia spre pietele externe, cum ar fi Romania, Bulgaria, Serbia, Germania, Canada. De exemplu, in anul precedent cota livrarilor din Romania a fost de circa 7% din cifra totala de afaceri, la nivel de grup. O mare parte a vanzarilor se realizeaza in mod direct, de la compania-mama, operatiunile respective nefiind contabilizate de firma autohtona. Trebuie mentionat totusi faptul ca dispunem de serviciile unei echipe profesioniste de vanzari, care reuseste performanta de a obtine in fiecare an rezultate exceptionale, pe o piata care nu a reusit sa depaseasca inca momentul declinului si sa se plaseze pe un trend ascendent”, a afirmat Andreas Laspadakis, director general al companiei.
Pretul profilelor din aluminiu, mentinut in mod artificial la un nivel scazut
Criza economica si-a pus puternic amprenta asupra cererii de materiale destinate realizarii de fatade cortina, in sectorul respectiv manifestandu-se o serie de disfunctionalitati, din care una dintre cele mai importante este constituita de indisciplina financiara. In acest sens, oficialul Etem Systems a subliniat ca „recuperarea creantelor reprezinta inca o adevarata provocare in perioada curenta. In ceea ce ne priveste, este vorba despre datorii mai vechi - sume pe care nu am reusit sa le colectam de la beneficiari, sansele de reusita in acest plan fiind destul de scazute. Daca facem abstractie de aceasta problema, putem afirma ca anul precedent a fost destul de echilibrat, neconfruntandu-ne cu situatii similare in relatiile de afaceri cu partenerii actuali. O dificultate care intra in categoria tehnica se refera la faptul ca pretul mediu practicat pe piata de profil este foarte scazut, in pofida faptului ca la bursa de metale din Londra (LME) cotatia aluminiului se afla deja din luna aprilie 2014 pe o panta crescatoare. Daca firma noastra a implementat in perioada care a trecut de atunci trei majorari succesive ale preturilor de livrare, exista competitori care nu au facut acest lucru decat o singura data, ceea ce genereaza diferente semnificative si induce un dezavantaj competitiv net. O asemenea situatie este greu de inteles, intrucat costurile de productie ale furnizorilor din domeniu sunt sensibil egale”.
Livrarile de profile din PVC s-au dublat in anul precedent
In pofida tuturor provocarilor inerente unei situatii dezechilibrate generate de recesiune, managementul companiei elene isi pastreaza optimismul. „Intotdeauna am avut o abordare pozitiva, care ne-a ajutat sa gestionam in mod optim conjunctura curenta. Daca ne referim la perspectivele de dezvoltare care se prefigureaza in urmatorii trei ani, acestea sunt realiste, avand in vedere ritmul in care lansam noi solutii pe toate segmentele pe care activam. Avem sansa de a beneficia de un portofoliu foarte echilibrat, care ne asigura o mare flexibilitate si garanteaza indeplinirea conditiilor necesare pentru a face fata oricarui tip de provocari. Astfel, de exemplu, in cazul in care cererea este scazuta pe segmentul produselor din aluminiu, diminuarea respectiva este compensata in mare masura de solutiile arhitecturale din PVC - domeniu in care suntem, de asemenea, foarte competitivi, avand o oferta diversa ce acopera toata gama de solicitari. Numai in 2014, in domeniul sistemelor din mase plastice, am inregistrat o dublare a vanzarilor in raport cu exercitiul financiar precedent. Un alt domeniu unde consemnam o evolutie accelerata este cel al sistemelor speciale destinate ancorarii fatadelor ventilate (VFS), tot mai multe companii specializate in executia unor astfel de lucrari preferand solutiile respective in locul improvizatiilor utilizate in urma cu cativa ani. Faptul ca ne concentram asupra obiectivelor ce includ pereti cortina nu inseamna ca neglijam sistemele pentru ferestre/usi. Portofoliul de profile arhitecturale din aluminiu detinut de compania noastra include 25 de serii complete care acopera, in mod exhaustiv, orice tip de solicitare a partenerilor”, a mai adaugat directorul general al companiei.
E85 - o solutie optimizata pentru o gama extinsa de aplicatii
Unul dintre cele mai utilizate sisteme pentru executia structurilor de pereti cortina este E85. Acesta reprezinta o serie de montanti/traverse cu design modern si incorporand tehnologii de ultima generatie. Rezultat al unui proces de cercetare care a durat aproape trei ani, produsul integreaza solutii tehnice inovatoare ce asigura un nivel ridicat de eficienta energetica, avand, in acelasi timp, caracteristici de performanta care il recomanda pentru utilizarea in cadrul imobilelor care trebuie sa respecte cerintele actuale de sustenabilitate. Avand o latime vizibila de numai 50 mm si o adancime constructiva de 50 mm - 230 mm in cazul montantilor, respectiv de 6 mm - 235 mm in ceea ce priveste traversele, reperul se adapteaza atat constructiilor din categoria fatadelor cortina structurale, cat si celor la care se opteaza pentru folosirea de profile presoare. Dintre beneficiile asigurate de sistem, se remarca gradul ridicat de compatibilitate cu o gama extinsa de aplicatii (putandu-se adapta la instalarea de panouri fotovoltaice, panouri din aluminiu compozit etc.), nivelul optim de termoizolare, incadrarea in clase inalte de etanseitate la aer si impermeabilitate la apa, optimizarea procedurilor de procesare prin care se asigura un raport optim calitate-pret etc. Seria E85 include toate elementele necesare ce fac posibila certificarea fatadelor cortina executate cu ajutorul acesteia, in conformitate cu prevederile standardului european EN 13830, in vederea aplicarii marcajului CE. Produsele pot fi vopsite in camp electrostatic in orice culoare din paleta RAL, inclusiv in nuante imitatie de lemn, la cerere fiind disponibile si variante eloxate.
Proiecte majore pe toate segmentele executate cu profilele furnizorului elen
Distributia Etem este realizata atat prin livrari directe catre antreprenori (in cazul proiectelor de mari dimensiuni), cat si prin intermediul companiilor specializate in confectia peretilor cortina. „De asemenea, exista cazuri in care beneficiarii (investitorii) opteaza pentru utilizarea profilelor promovate de Etem. In ultima perioada, compania noastra a participat la proiecte complexe, cum ar fi Promenada Mall (structura de sustinere a fatadei ventilate), Green Court Bucharest (sistemele pe care sunt instalate elementele de placare din piatra), bazinul olimpic al clubului Dinamo, cladirea Ubisoft (placare cu materiale compozite Etalbond pe o suprafata de aproximativ 2.500 mp), centrul comercial Vulcan Retail Park, complexul Water Park - Craiova (perete cortina de 1.500 mp, cu sistem E85 instalat la prima constructie, in continuare urmand sa fie derulate lucrari de profil la celelalte trei imobile din cadrul proiectului), muzeul Portile de Fier (fatada cortina E85, dispozitive parasolare), spitalul C.I. Parhon, Sala de Sport Lia Manoliu (fatade realizate de TerraGaz Construct), mall-ul din Targu Jiu (fatada ventilata), United Business Center din Cluj-Napoca (sistemul de prindere a fatadei din piatra) etc.”, a incheiat Andreas Laspadakis.
***
Fondata in 1971, compania Etem este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de profile din aluminiu destinate unei mari diversitati de aplicatii arhitecturale si industriale. Grupul detine doua unitati de productie amplasate in Atena - Grecia (unde este instalata cea mai mare presa din sud-estul Europei, cu o capacitate de 5.000 de tone) si Sofia - Bulgaria (doua prese avand capacitati de 1.800 de tone, respectiv 2.800 de tone), remarcandu-se pe piata internationala prin portofoliul extins de produse, calitatea sistemelor promovate si serviciile complexe asigurate partenerilor. Compania dispune de un depozit in capitala Greciei, avand o suprafata de 20.000 mp. In 2009, ca urmare a cresterii cererii de sisteme din PVC, conducerea holdingului a luat decizia constructiei unei fabrici specializate in Bulgaria, unde sunt realizate inclusiv profile pentacamerale avand caracteristici avansate de performanta din seria Q72 (cu latime constructiva de 72 mm si un coeficient de transfer termic pe rama de 0,74 W/mpK), ce pot fi utilizate la realizarea ferestrelor destinate echiparii imobilelor care respecta standardul de case pasive. Strategia de expansiune a Etem prevede o dezvoltare extensiva, firma elena fiind in permanenta cautare de noi piete pentru livrarea produselor proprii. Un element central al strategiei Etem este constituit de pregatirea profesionala a echipelor tehnice si de vanzari, in vederea asigurarii unor relatii optimizate de afaceri cu partenerii. Serviciile puse la dispozitia acestora sunt diverse, incluzand asistenta in faza de proiectare, acordata, in principal, companiilor de dimensiuni mici si medii, precum si consultanta pe parcursul derularii intregului proiect, in cazul lucrarilor de mare anvergura. Responsabilitatea corporatista vizeaza actiuni care au ca scop protectia mediului si siguranta la locul de munca, materia­lizandu-se prin investitii sustinute in directiile respective si prin derularea unor programe care sa incurajeze practicile de reciclare a produselor din aluminiu. Prin astfel de activitati se obtine o diminuare considerabila a emisiilor de gaze de sera, prin reducerea cu 95% a consumului energetic necesar executiei de produse finite.
ETEM: Flexibility provides the necessary balance on long-term
With a production capacity of 40,000 tons/ year, the Greek holding Etem, is the largest company specialized in aluminum profiles extrusion on the national market. Currently, the group exports represent over 70% of all manufactured products, the company consolidating its constant presence in over 20 countries around the globe. Etem has an extended experience, comprising in more than four decades, in the development of architectural systems, which are promoted intensively including in South-Eastern Europe region. On the Romanian market the subsidiary Etem Systems is present for 10 years, in 2014 the company reporting a turnover that exceeded four million euro, six times higher than the level recorded in 2010 - when it was started a comprehensive restructuring program activity. The objectives for the next period are ambitious and it suppose a strengthened competitive position, amid a gradual recovery in demand in the construction segment. Etem Systems management team has achieved permanent pragmatic analysis of the situation of the market, to identify ways to strengthen the quota currently held. According to the company representatives, the demand on the Greek market for architectural aluminum profiles decreased from 100,000 tons/year before the start of the recession at a value situated currently at approximately 20,000 tons/year, which is less than half the production capacity of Etem. This is why the attention is focused on foreign markets, such as Romania, Bulgaria, Serbia, Germany, Canada etc. For example, last year the share of deliveries in Romania was about 7% of total turnover in group. A large proportion of sales are made directly from the parent company, and those transactions are not accounted by the local company. The good results in Romania are generated including by the professional services of the sales team, which managed to obtain exceptional results each year in a market that has not yet overcome the problems caused by the economic crisis.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2015)
 

 
ETEM: Growth of more than 20% generated by participation in big projects
 
Despite the unfavourable economical situation, generated by recession, the management team of Etem Systems Romania is optimistic regarding the development prospects of the local market, especialy on construction segment.
 
 
 
 
 
Andreas Laspadakis (39 years old)
Position/Company: General Manager, ETEM Systems Romania;
Professional experience: 12 years in the segment of aluminum systems for constructions.
 
- Which was the value of the romanian market of Aluminum systems in 2013?
- The general belief is that the value of the romanian market of Aluminum systems has improved in 2013 compared to the one registered in 2012. This advance is mainly due to the execution of several big projects and the continuation of the scheme of rehabilitation of existing buildings. Yet, in what concerns the Romanian market, there aren’t sufficient data as well as the necessary mechanisms based on which we could draw conclusions concerning the size and value of the sector and neither about the evolution compared to previous year.
- Please estimate the turnover of Etem Systems Romania in 2013.
- The sales of our company on the local market will be higher compared to 2012. We estimate an overall growth of 20% mainly due to the increasing acceptance of our product portfolio in the market and the improved recognition of our brand. Being a part of a huge industrial group, Etem Systems Romania holds one of the most extensive product portfolios in the architectural and industrial applications market. Practically, we have the possibility to access every single construction project available in the market. Our portfolio, including more than 20 different Aluminum and ventilated facade systems (VFS) along with the cladding materials (Etalbond, ENF, perforated Aluminum sheets), gave us the opportunity to supply specific materials for some of the biggest projects developed lately, as for instance: City Mall, Promenada Mall, Floreasca Business Park, Le Fontane Residential, SPP Office, Green Gate, Pitesti Business Center, etc. Moreover, our PVC systems provides us the opportunity to reach this specific segment, which represents 70% of the total Romanian market, with a significant usage in the rehabilitation scheme of the existing residential buildings.
- List the main problems encountered in running your business.
- We consider that there is one key aspect - on which everyone will agree - which has and will continue to leave a mark on this sector, namely that finance and credit insurance are still limited. As a result, all companies involved in a project are forced to take risks and - in some cases - these are significantly larger than the level that their financial power allows. The Aluminum systems market is strongly associated with the execution of medium to large projects for reasons related to technical, static and aesthetic requirements. Over the last two years, we have witnessed a growing number of large scale projects in the market, despite the overall adverse economic situation. We believe this is a positive vote for the Romanian construction market.

ETEM: Crestere de 20% a veniturilor prin participarea la proiecte mari
ETEM Group este unul dintre cei mai importanti fabricanti de profile din aluminiu extrudat, destinate utilizarii in domeniul constructiilor. Compania are doua centre de productie, amplasate in Atena - Grecia si Sofia - Bulgaria, capacitatea de productie anuala depasind 40.000 de tone. In ultima perioada, atentia grupului s-a indreptat spre pietele externe, ceea ce a determinat ca ponderea exportului sa fie, in 2013, de peste 70% din totalul vanzarilor. Pozitia concernului in regiunea Europei de Sud-Est este foarte puternica, strategia de dezvoltare implementata in prezent fiind orientata spre consolidarea pozitiei detinute in regiune.
(articol aparut in Fereastra, editia ianuarie/februarie 2014 )

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK