Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEROPLAST estimeaza o majorare de 50% a cifrei de afaceri din anul 2023
FEROPLAST estimeaza o majorare de 50% a cifrei de afaceri din anul 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 20 Nov 2023 06:30
Anul 2023 a fost unul deosebit pentru compania Feroplast, cu sediul in judetul Dolj, intrucat compania nu s-a incadrat in trendul ce a caracterizat activitatea majoritatii firmelor nationale si europene de profil, care au declarat scaderi ale cifrei de afaceri cuprinse intre 15% si 45%. Cosmin Pencu, directorul general al companiei, a precizat ca, pana in luna august a.c., cifra de afaceri a firmei a fost dublata in principal datorita gamelor noi de produse care au fost incluse in premiera in portofoliul firmei, precum si datorita imbunatatirii calitatii serviciilor oferite si ca urmare a deschiderii noilor puncte de lucru. Activa pe piata nationala din anul 2007, firma Feroplast s-a specializat in distributia unei game complete de sisteme destinate executiei tamplariei termoizolante. 
- Mentionati care sunt schimbarile recente ce au intervenit la nivelul portofoliul de produse.
- Incepand cu luna iulie 2023, am initiat un parteneriat nou pentru distributia in exclusivitate, in cele cinci judete ale zonei Olteniei, a profilelor din PVC marca Weiss Profil (Bulgaria). Pe acest segment de activitate, continuam in acelasi timp si parteneriatul cu furnizorul Ramplast. O alta premiera a activitatii din acest an a constat in initierea distributiei de profile din aluminiu pentru ferestre si usi, care a devenit operationala in luna august, cand, de asemenea, am inceput sa comercializam si accesorii pentru geamul termoizolant. Totodata, in 2023, ne-am mentinut pozitia de furnizor de armaturi pentru orice tip de profile in zona Olteniei. Un alt segment de activitate care s-a dezvoltat foarte mult si care urmeaza sa creasca in continuare este cel al materialelor de etansare. Avem in derulare un parteneriat cu furnizorul Selena si cu marca Tytan, care ne-au sustinut foarte mult in ultimul timp. De asemenea, incepand cu luna aprilie a acestui an, am preluat activitatea catorva distribuitori cu care colaboram pe acest segment. In domeniul adezivilor, am initiat recent un parteneriat cu firma Erpasan, din Turcia, cu care colaboram pentru a distribui polimeri/ sigilanti precum hot-melt, thiokol sau butil, destinati industriei de prelucrare a sticlei. Totodata, avem un loc bine definit si pe piata panelurilor, unde putem furniza orice model de panel, din categoria celor clasice, drepte, ornamentale, din aluminiu sau HPL. Panelurile pe care le comercializam sub marca proprie RAMline sunt fabricate in exclusivitate pentru noi de o companie din Turcia, sunt disponibile in nuante din toata gama Renolit, iar anul acesta am inregistrat o crestere a cererii pentru produsele din categoria respectiva. In prezent, actvitatea proprie consta in comercializarea de profilelor din PVC (cu o contributie de 30% la cifra totala de afaceri), armaturi (30%), paneluri (30%), precum si a unei game complexe de sortimente, ce include produse precum spume poliuretanice, accesorii sau utilaje.
- Precizati care sunt planurile de dezvoltare pe care le aveti in vedere pe termen scurt.
- Am deschis un nou punct de lucru in Drobeta-Turnu Severin si urmeaza altul in Slatina, care vin in completarea depozitului central din localitatea Carcea, de langa Craiova. Ne distribuim produsele pe plan national, insa ne concentram eforturile de livrare in zona Olteniei, pentru a fi cat mai aproape de clientii din cinci judete strategice - Dolj, Olt, Valcea, Mehedinti si Gorj. In ceea ce priveste proiectele de viitor, urmeaza sa derulam un proiect finantat din fonduri europene, in valoare de un milion de euro, ce presupune constructia unei unitati de productie a elementelor de feronerie cu o suprafata de 1.000 mp, pe un teren de 3.000 mp, pe care l-am achizitionat deja.
- Cum au evoluat, in ultimul timp, rezultatele financiare ale firmei?
- Cresterea financiara din acest an este foarte usoara, fiind situata intre 5% si 10%, dar ascensiunea se datoreaza faptului ca avem o pozitie foarte buna pe o piata care momentan raporteaza o scadere. Majorarea pe care am inregistrat-o se datoreaza imbunatatirii serviciilor oferite, a logisticii si a capacitatilor de livrare. Estimam ca vom incheia exercitiul financiar 2023 cu o crestere de peste 50% a cifrei de afaceri, dupa ce, in 2022, am inregistrat vanzari similare ca valoare celor din 2021.
- Precizati cum se caracterizeaza, in ultimul timp, segmentul specific de activitate.
- In primul rand, am remarcat o scadere a cifrei de afaceri la majoritatea partenerilor care nu si-au diversificat oferta, au limitat promotiile si nu si-au imbunatatit capacitatea de productie, aspecte care au determinat o reactie in lant. De asemenea, se distinge o ingreunare a procesului de incasare a banilor si de recuperare a creantelor pe piata, dar si a procesului de creditare pe care bancile il deruleaza cu tot mai multe formalitati si documente. In acelasi timp, exporturile au inceput sa se contracteze si datorita concurentei tot mai acerbe care se poate observa pe pietele din Italia si Franta. In general, in Romania, se poate observa o contractie a pietei tamplariei din PVC/ aluminiu formate din beneficiarii din mediul privat si o intensificare a proiectelor finantate din fonduri publice. Totodata, se observa o majorare a cererii pentru produsele din gama premium, ceea ce a impulsionat foarte mult segmentul tamplariei din PVC de inalta calitate. Avand in vedere toate aceste probleme, pana la finele anului 2023 estimam o contractie a pietei nationale de tamplarie termoizolanta cuprinsa intre 10% si 15%. 
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left