Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - HYDRO anunta rezultate record insa semnaleaza persistenta inceritudinii pietei
HYDRO anunta rezultate record insa semnaleaza persistenta inceritudinii pietei
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 05 Aug 2022 06:29
Norsk Hydro ASA a inregistrat un EBITDA ajustat, in al doilea trimestru din 2022, de 11,594 miliarde coroane norvegiene - NOK, comparativ cu 6,598 miliarde NOK pentru acelasi trimestru al anului trecut, , ceea ce a dus la o crestere de 27% a indicelui RoaCE ajustat pe 12 luni. Atat divizia Aluminium Metal, cat si divizia Extrusions au obtinut cele mai bune rezultate trimestriale inregistrate vreodata.
Dupa cum se arata in cel mai recent raport financiar al corporatiei, cotatiile mai mari ale metalelor si aluminei (transpuse partial in pretul de vanzare), marjele ridicate la produsele extrudate si efectele valutare au contribuit in mod pozitiv la profituri, dar au fost partial contrabalansate de cresterea costurilor fixe si a costurilor materiilor prime in amonte.
„Sunt incantata sa remarc faptul ca am consemnat un alt trimestru record pentru Hydro. Rezultatele sunt sustinute de pietele puternice, de cererea ridicata si continua pentru produsele noastre de aluminiu mai ecologice si de programul nostru ambitios de imbunatatire a activitatii, stabilit pentru 2025, care ramane pe drumul cel bun", a declarat Hilde Merete Aasheim, presedinte si CEO al Norsk Hydro ASA.
„Sunt mandra de organizatia noastra dedicata, care a obtinut performante solide si a inregistrat progrese semnificative in ceea ce priveste strategia pentru anul 2025. Sunt, de asemenea, incantata ca putem sa le asiguram actionarilor nostri lichiditati suplimentare, avand in vedere bilantul nostru solid. In urma unei revizuiri a structurii de capital si a obiectivelor Hydro, Consiliul de Administratie a propus o distributie suplimentara a dividendelor pentru actionari. Aceasta consta intr-o suma suplimentara in numerar de 3 miliarde NOK si in introducerea unui program de rascumparare de actiuni de pana la 2 miliarde NOK”, a adaugat Hilde Merete Aasheim.
Comparativ cu primul trimestru din 2022, in aprilie-iunie a.c. indicele EBITDA ajustat al Hydro a crescut de la 11,165 miliarde NOK la 11,594 miliarde NOK. Preturile all-in mai mari ale metalelor si aluminei, precum si efectele pozitive ale cursului valutar au fost partial compensate de costurile mai mari ale materiilor prime si de volumele de productie mai mici de energie.
„Actualmente, pe termen scurt si chiar mediu, observam o incertitudine tot mai mare pe piata, cu preturi in crestere la energie si o diminuare a cererii pentru produsele din aluminiu. Continuam sa punem in aplicare diverse initiative pentru a sprijini strategia noastra pentru 2025 privind aluminiul cu emisii reduse de carbon si energia regenerabila. In trimestrul al doilea din 2022, am continuat proiectele strategice de crestere a ratei reciclarii pentru a raspunde cererii tot mai mari a clientilor, care achizitioneaza produse din aluminiu la fabricarea carora se utilizeaza proceduri ce genereaza emisii reduse de carbon si am progresat in ceea ce priveste foaia noastra de parcurs privind decarbonizarea”, a mai precizat Hilde Merete Aasheim.
Potrivit raportului, razboiul din Ucraina a afectat cresterea din al doilea trimestru, previziunile pentru 2022 fiind astfel incerte. Europa este cea mai expusa la impactul economic si social generat de conflictul militar dintre Rusia si Ucraina. Intreruperile lantului de aprovizionare la nivel mondial, preturile ridicate la energie si preocuparile legate de inflatie si de cresterea ratelor dobanzilor continua sa fie principalele probleme care cauzeaza actuala incertitudine. Norsk Hydro ASA se confrunta cu o noua realitate, iar schimbarile se produc mai repede decat inainte.
Desi preturile realizate la aluminiu si rezultatele financiare au fost puternice in al doilea trimestru al anului 2022, pretul aluminiului la trei luni a scazut in timpul trimestrului, deoarece temerile legate de recesiune si de cererea slaba din China au dus la o depreciere majora a cotatiilor la metalele de baza. Perspectivele unor capacitati suficiente de productie a aluminiului raman incerte, deoarece preturile ridicate ale energiei la nivel mondial au pus presiune asupra marjelor, ceea ce a determinat producatorii din Europa si SUA sa isi restranga productia, oferta nemaifiind in conformitate cu cererea.
In acest mediu de afaceri volatil, Hydro continua sa abordeze optim provocarile actuale si sa atenueze riscurile, continuand totodata sa pozitioneze compania in conformitate cu strategia pentru anul 2025. Hydro valorifica oportunitatile atat pentru a-si consolida pozitia in domeniul aluminiului fabricat/ prelucrat cu emisii reduse de carbon, cat si pentru a se maturiza si a se dezvolta in domeniul energiei noi, pe o piata din ce in ce mai saraca in energie regenerabila. In acelasi timp, Hydro isi continua eforturile de a asigura robustetea intregului lant valoric, concentrandu-se pe reducerea costurilor si pe atingerea excelentei operationale. Se estimeaza ca programul de imbunatatire a activitatii Hydro pentru anul 2025 va atinge, la finalul actualelor 12 luni, tinta propusa, de 7 miliarde NOK, pentru 2022.
In concluzie, Hilde Merete Aasheim a aratat ca volatilitatea si incertitudinea reprezinta de fapt o motivatie a actiunilor rapide de ajustare si nu implica renuntarea la investitii. „Avand in vedere fluctuatiile mari ale cursurilor valutare, Hydro si-a actualizat orientarea privind cheltuielile nete anuale de capital pentru 2022, la aproximativ 12,5 miliarde coroane norvegiene, suma care include cheltuiala de capital ramasa din bugetul pentru 2021. De asemenea, pozitia financiara este solida: la sfarsitul trimestrului al doilea din 2022, Hydro detinea 24,5 miliarde NOK in numerar si echivalente de numerar. Facilitatile de credit reinnoibile, in valoare de 1,6 miliarde USD si 1,3 miliarde USD, sunt complet disponibile (neutilizate) si pot fi folosite oricand, in momentul aparitiei oricaror sincope ale activitatii”, a mai subliniat Hilde Merete Aasheim.
 
rehau
SISECAM
Meesenburg
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza