Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - HYDRO: Rezultate robuste in conditiile preturilor scazute de vanzare ale aluminiului
HYDRO: Rezultate robuste in conditiile preturilor scazute de vanzare ale aluminiului
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Mai 2023 06:01
Hydro a anuntat pentru primul trimestru al anului 2023 venituri operationale brute de 7,525 miliarde coroane norvegiene – NOK (circa 640 milioane euro), in scadere de la 11,165 miliarde NOK, cat se comunica pentru perioada corespunzatoare a exercitiului financiar precedent. Preturile de vanzare mai scazute ale aluminiului si aluminei, coroborate cu costurile mai mari ale materiilor prime au afectat negativ rezultatele, fapt ce a fost partial compensat de efectele valutare pozitive. Conducerea grupului norvegian a aratat ca in intervalul analizat s-a reusit executarea stricta a obiectivelor strategice, in ciuda volatilitatii pietelor si a cererii mai slabe. Privind in perspectiva, solicitarile in crestere pentru solutiile ecologice promovate de Hydro, combinate cu accesul stabil si pe termen lung la materii prime si energie, asigura increderea necesara pentru a continua investitiile ce au ca scop consolidarea pozitiei competitive, pe termen lung. 
La data de 27 aprilie a.c., Hydro a semnat un acord cu Glencore, prin care aceasta va achizitiona 30% din rafinaria braziliana de alumina Hydro Alunorte, precum si pachetul de actiuni de 5% al Hydro, detinut la producatorul brazilian de bauxita Mineracão Rio do Norte (MRN). Prin colaborarea cu Glencore se urmareste ranforsarea pozitiei Alunorte ca lider al pietei mondiale de rafinare a aluminei. Incasarile din tranzactie vor fi folosite, preponderent, pentru sustinerea cresterii strategice. Conform datelor actuale, consumul global de aluminiu primar a scazut cu 6% in comparatie cu primul trimestru din 2022, situatia fiind determinata de o contractie cu 17% in Europa. Pentru 2023, sursele externe estimeaza un deficit global de aluminiu primar cuprins intre 0,1 milioane de tone si 0,8 milioane de tone. Preturile ridicate ale energiei au dus la reduceri suplimentare ale instalatiilor de productie de aluminiu in Europa, iar costurile ridicate ale energiei continua sa favorizeze reducerile ulterioare. In prezent, tranzitia ecologica genereaza o cerere suplimentara de aluminiu in cuantum de 5 milioane de tone pana in 2050 in Europa. 
Pe segmentul de extrudare, Hydro a inregistrat, de asemenea, o crestere importanta, castigurile Sapa majorandu-se in ultimii opt ani de la 1,9 miliarde NOK, la 7 miliarde NOK, pentru 2025 fiind vizat un nivel de 8 miliarde NOK. In primul trimestru din 2023 a avut loc achizitia de catre Hydro a furnizorului de profile arhitecturale Hueck, care imbunatateste prezenta Hydro in Germania si pe alte piete europene, fiind de asteptat sinergii operationale si comerciale clare, legate de activitatile de extrudare, dezvoltare de sisteme si reciclare. 
De reamintit ca Hydro a continuat sa implementeze o strategie de dezvoltare a domeniului energetic, in vederea decarbonizarii, inclusiv prin incurajarea productiei de energie regenerabila, prin investitii in lanturile valorice bateriilor si prin productia de hidrogen ecologic. De exemplu, recent a fost anuntata o investitie de 5 milioane de euro in compania olandeza de materiale avansate E-magy, un dezvoltator de anozi de siliciu pentru generatiile viitoare de baterii. Investitia consolideaza portofoliul Hydro in cadrul tehnologiilor emergente si al materialelor anodice. In plus, Hydro si-a consolidat pozitia in materialele durabile pentru baterii prin achizitia unui pachet de 12% din actiunile Lithium de France. In Romania, cele mai cunoscute branduri Hydro sunt Sapa si Wicona, profilele din aceasta categorie fiind utilizate la realizarea unor fatade cortina de referinta din Bucuresti si de la nivel national.
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left