Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - PROFINE: Digitalizarea este un trend care implica un volum mare de investitii
PROFINE: Digitalizarea este un trend care implica un volum mare de investitii
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Mar 2021 06:21
Grupul Profine este unul dintre cei mai importanti competitori activi pe piata mondiala a sistemelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, cifra sa de afaceri depasind 700 de milioane de euro - suma rezultata din comercializarea anuala a peste 450.000 tone de profile. Marcile Trocal, Kommerling si KBE au castigat de multa vreme increderea beneficiarilor, prin performantele si avantajele pe care le asigura. In prezent, produsele Profine sunt disponibile in peste 100 de state de pe intregul mapamond, activitatile de fabricatie si de comercializare derulandu-se in 29 de centre, amplasate in 22 de tari, unde activeaza peste 3.500 de specialisti. Pe plan local, subsidiara Profine Romania si-a castigat o pozitie binemeritata in topul furnizorilor de pe piata, de-a lungul anilor remarcandu-se prin inovatie, competenta tehnica, produse/servicii de inalta calitate si o relatie optima cu partenerii. In continuare, Dan Ionescu, managerul general al firmei, ofera detalii despre activitatea din ultima perioada si perspectivele de dezvoltare. 
 
- Cum a evoluat piata in anul 2020, in contextul special dat de pandemia Covid-19? De asemenea, mentionati care au fost cei mai importanti factori care au marcat parcursul acestui sector in ultimele 12 luni.
- In ceea ce priveste compania noastra, daca analizam rezultatele totale obtinute in 2020, constatam ca actuala criza sanitara nu a afectat in nicio masura cifrele bugetate inca de la finele lui 2019. Chiar daca in perioada celor doua luni din primavara anului precedent in care a fost decretata starea de urgenta vanzarile au scazut la un nivel de 50% fata de cele aferente perioadei similare a exercitiului financiar precedent, in sezonul estival si, mai ales, in lunile de toamna, s-a putut recupera declinul din trimestrul al doilea. Continuitatea remarcabila pe care am dovedit-o cu aceasta ocazie a fost favorizata de faptul ca marile santiere si centrele de bricolaj/DIY au ramas permanent deschise in perioada respectiva, compensand in mare masura scaderile generate de faptul ca pietele de export si vanzarile catre persoanele fizice au fost temporar stopate in intervalul martie - aprilie 2020. 
 
- Ce performante financiare a consemnat compania dvs. in raport cu anul anterior si care sunt obiectivele pentru 2021?
- Anul 2020 a adus o crestere usoara a cifrei de afaceri fata de 2019. De aceea, ne propunem pastrarea trendului crescator inclusiv pe termen scurt, cu asteptari mai mari pentru semestrul al doilea a.c., cand se presupune ca va fi depasita cu brio criza sanitara, prin vaccinarea in masa a populatiei atat la nivelul Romaniei, cat si al Uniunii Europene. In opinia noastra, 2021 trebuie vazut ca un an de consolidare, in care vom incheia procesul de inlocuire a vechii serii de 70 mm cu una mai performanta. Aceasta este ultima din lista de sisteme standard pentru ferestre si usi care mai trebuie sa parcurga etapa respectiva de modernizare, dupa ce in anii anteriori am lansat pe piata de profil noua serie de 88 mm si am promovat cu succes sistemele de 76 mm. Este vorba despre reperele standard (cu doua garnituri de etansare) si cele cu garnitura mediana.
 
- Mentionati noutatile din portofoliu, referindu-va inclusiv la inovatiile pe care urmau sa fie lansate la editia 2020 a Fensterbau/Frontale.
- In ceea ce priveste noutatile, cea mai remarcabila dintre acestea este constituita de sistemul hybrid PVC-aluminiu Unity, la care se adauga o varianta imbunatatita a modelului culisant PremiSlide, ambele serii trebuind sa fie lansate cu ocazia editiei 2020 a targului din Nurnberg. Unity respecta cerintele viitorului, in special in ceea ce priveste nivelul de etansare la contactul cu solul. Solutia constructiva beneficiaza de o geometrie modulara, bazata pe designul profilelor din seria de 76 mm. Expertii nostri care dezvoltat solutia respectiva au creat o conexiune directa, non-pozitiva, intre cele doua tipuri de materiale, astfel incat inclusiv in cazul unor temperaturi extreme, produsul sa-si mentina stabilitatea, datorita lipsei unor tensiuni suplimentare in structura sa. Sistemul este compatibil cu seria de 76 mm, in ceea ce priveste armaturile, garniturile de etansare, conectorii, profilele auxiliare (de extensie, de cuplare etc.) si montatii flotanti. Grosimea faltului de geam este de 48 mm, permitand echiparea cu pachete de geam triplustratificat (in cazul variantelor glisante, dimensiunea respectiva este de 58 mm). Designul la interior/exterior poate fi retras sau neted (de tip flush), in functie de optiunea arhitecturala.
 
- Cate parteneriate noi ati demarat in ultimul an si ce probleme majore intampinati in relatiile de afaceri cu producatorii de tamplarie termoizolanta?
- In pofida situatiei dificile, am reusit totusi ca inclusiv in 2020 sa punem bazele unor noi colaborari, cu mentiunea ca obiectivul nostru central din acest punct de vedere ramane acela de a consolida si de a dezvolta armonios parteneriatele existente. Dorim ca, in viitor, sa ne concentram in special pe vanzarea produselor din gama premium, acolo unde Profine exceleaza prin variante constructive, solutii si inovatii.
 
- Este posibil un declin al pietei pe care activati in perioada urmatoare ca urmare a crizei Covid-19 si, in caz afirmativ, care sunt masurile specifice pe care intentionati sa le adoptati pentru a preveni efectele negative ale acestuia?
- Se observa deja tendinta ca lucrul de la distanta, care este posibil in anumite domenii de activitate, sa continue si dupa incetarea crizei sanitare - ceea ce va exercita un impact negativ asupra cererii atat pe piata de spatii pentru birouri, cat si pe cea de locuinte de inchiriat. Daca la aceasta adaugam amanarea de catre autoritatile centrale cu un an a implementarii TVA-ului de 5% la un plafon de 140.000 euro constituind contravaloarea unei locuinte noi, este clar ca industria constructiilor va frana usor, pe termen scurt. Ne asteptam totusi ca cifrele aferente lui 2021 in ceea ce priveste vanzarile noastre sa nu fie sub cele din 2020 si speram ca toate pietele din Uniunea Europeana sa revina la parametrii normali de functionare, odata cu inregistrarea primelor efecte pozitive ale campaniei de imunizare impotriva Covid-19. Noi suntem deja pregatiti cu stocuri de marfa, suficiente pentru a face fata solicitarilor partenerilor.
 
- Care sunt principalele directii in care se indreapta eforturile de investitii, in special pe segmentul de digitalizare si Industry 4.0?
- Digitalizarea constituie un trend international care ne obliga la implicare, prin investitii serioase, pe termen lung. Atat proiectarea viitoare, cat si vanzarea ferestrelor se vor face tot mai mult in mediul online. Actualmente, operatiunile de pregatire a bazelor de date si a infrastructurilor de software se desfasoara la nivel central, cu aplicatii directe pe pietele din Europa de Vest, urmand ca in anii urmatori sa fie extinse si in celelalte regiuni, pe masura cresterii calitative a cerintelor de pe fiecare piata in parte.
 
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left