Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SIEGENIA vrea o cota de piata mare pe segmentul feroneriei pentru ferestre
SIEGENIA vrea o cota de piata mare pe segmentul feroneriei pentru ferestre
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 15 Iul 2022 06:10
Compania Siegenia a incheiat primul semestru cu o crestere de peste 30% a incasarilor fata de perioada similara a anului trecut. „Mai exact este vorba despre o majorare mai mica (de aproximativ 5% la feroneria pentru ferestre) si de cresteri mult mai semnificative la sistemele de feronerie dedicate usilor (peste 60% la feroneriile pentru usi culisante PORTAL si de aproape 75% la sistemele KFV, marca ce face parte tot din grupul Siegenia). Datorita interesului unor parteneri de marca din domeniul productiei de tamplarie din aluminiu am generat si vom genera, volume de mentionat la categoria sistemelor de feronerie pentru ferestrele pentru aluminiu ALU 5200, respectiv la sistemele multipunct pentru usi rezidentiale automate AS3600. Dupa o crestere neasteptata a cifrei de afaceri totale inregistrata in anul pandemic 2021, de peste 20%, ne-am propus o consolidare a volumelor in prima jumatate a lui 2022, iar apoi obtinerea unei cresteri de 10% pentru anul financiar in curs. Intrucat am inregistrat deja o majorare de 30%, realitatea nu justifica cele planificate. La nivel de grup, anul acesta, nu s-au facut neaparat investitii in privinta lansarii de produse noi, ci s-au facut eforturi sustinute pentru cresterea capacitatilor de productie. Astfel, pana la sfarsitul anului 2022 se va concretiza o investitie de 20 de milioane de euro, in noi linii de productie in vederea majorarii capacitatilor de productie dedicate producerii feroneriei pentru ferestre. Acest proiect a fost intarziat si chiar sistat o perioada, din cauza inceperii razboiului din Ucraina. Odata cu definitivarea investitiilor in ceea ce priveste cresterea capacitatilor de productie la noile linii de productie pentru feroneria destinata ferestrelor si cu lansarea si in Romania a noului sistem de feronerie pentru ferestre TITAN, vom putea castiga o cota de piata insemnata si pe acest segment.
Ca si in toata piata constructiilor si la noi exista probleme generate de lipsa materiilor prime si de costul ridicat al acestora, dar problemele cele mai grave sunt provocate de prelungirea termenelor de livrare. Consideram ca viitorul companiilor va fi caracterizat de o schimbare a mentalitatii in ceea ce priveste previzionarea, planificarea si gestionarea stocurilor de materiale. Datorita inflatiei, a cresterii preturilor la energie, a majorarii cheltuielilor cu forta de munca, transportul si logistica, de la inceputul anului 2022 am fost nevoiti si noi sa aplicam o majorare generala de pret, substantiala comparativ cu anii precedenti. Totodata, in cursul lunii iunie, am introdus si un MTZ, respectiv suprataxa pentru costurile materiilor prime, un indicator care reda evolutia mai multor parametri de pret. Cea mai presanta problema careia trebuie sa ii facem fata la momentul actual este reprezentata de gestionarea termenelor de livrare, clientii fiind inca obisnuiti cu termenele de livrare mai scurte, dinaintea crizei materiilor prime”, a mentionat Lajos Szonda, reprezentantul in Romania al Siegenia. Informatii suplimentare, la www.siegenia.com
     
    
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left