Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 02 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VALRAS: Piata de vitraje arhitecturale, estimata la 50 milioane de euro
VALRAS: Piata de vitraje arhitecturale, estimata la 50 milioane de euro
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Iul 2013 11:44
Pe piata nationala au fost comercializate, in anul precedent, circa 150.000 de tone de sticla, cantitate ce include atat productia realizata pe plan local, cat si importurile de vitraje, indiferent de tipul de aplicatie la care se utilizeaza acestea. In ceea ce priveste sectorul de geam termoizolant, utilizat pentru echiparea ansamblurilor de tamplarie, conform datelor comunicate de Valras Prod - unul dintre furnizorii majori de panouri din sticla ce activeaza in Romania - acesta cumula, in 2012, o valoare cuprinsa intre 45 milioane de euro si 50 milioane de euro. Cota detinuta de compania din Ploiesti s-a situat, in exercitiul financiar precedent, la 4%, corespunzatoare unei cifre de afaceri de aproximativ doua milioane de euro. Unul dintre obiectivele majore ale strategiei de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung este constituit de inaugurarea unei reprezentante comerciale in Europa Occidentala.
 
O treime din productie, livrata pe pietele externe
In ultimii zece ani, Valras Prod a avut o cota cuprinsa intre 2,25% si 4% din livrarile totale realizate in Romania pe segmentul propriu de activitate. In opinia directorului general al companiei, Valentin Petrescu, "fluctuatiile au fost cauzate, in general, de conjunctura economica si de numarul proiectelor speciale aflate in derulare in diferite momente. Este mult mai rentabila implicarea in activitati de livrare pentru obiective cu un grad ridicat de complexitate. Desi lucrarile de procesare sunt mai complicate, implicand operatiuni multiple de prelucrare, eficienta economica este mult mai mare. Din punct de vedere structural totusi ponderea cea mai mare in vanzari (aproximativ 70%) este detinuta de geamul termoizolant clasic (modelul respectiv intrand in categoria produselor de tip «commodity»). In prezent livram vitraje catre 100 de fabricanti de ferestre, din zonele centrala si de sud ale Romaniei. De asemenea, avand in vedere tendinta de orientare a firmelor locale catre pietele externe, compania noastra incearca sa exploateze aceasta oportunitate, colaborand cu intreprinzatori locali si straini care comercializeaza produsele finite la export. Estimam ca, in prezent, circa 30% din geamul termoizolant realizat de Valras Prod este integrat in ansambluri instalate in afara granitelor Romaniei si ne propunem ca aceasta pondere sa ajunga la 50%". Informatii suplimentare, la www.valras.ro
 
athena_370px
ghid_montaj
SISECAM
2021-video-fer
rehau
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

trocal
ALUPROF
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE