Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 02 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALUKÖNIGSTAHL: Posibila crestere cu pana la 17% a pretului sistemelor din aluminiu
ALUKÖNIGSTAHL: Posibila crestere cu pana la 17% a pretului sistemelor din aluminiu
Oportunitati & Comunicate Publicat de DTP 23 Iul 2018 18:16
Industria aluminiului se confrunta cu mari provocari. Situatia pe piata de materii prime isi continua miscarea volatila. La aceasta se adauga si un curs de schimb USD/Euro fluctuant. Conform raportului Fast Markets, stocurile firmelor listate la bursa LME, de la nivelul de 7,6 M tone in 2014, au ajuns la nivelul total de 2,7 M de tone. Situatia stocurilor este si mai dramatica pe pietele Asiei. Rezultatul este un pret de achizitie greu de estimat pentru aluminiu. Cert este ca previziunile IMF prevad o tendinta de crestere continua pana la Q1 al anului 2022.
Discutiile privind evolutia pretului profilelor de aluminiu se afla acum pe ordinea de zi. Si in urma cu zece ani au existat fluctuatii ale preturilor, insa cu alte conditii. Pana in prezent, o fluctuatie a pretului materiilor prime cu aproximativ zece procente aparea adesea sub forma unei evolutii lente si intr-o perioada de timp de mai multe luni. In ultima perioada insa, am observat fluctuatii de zece procente in ritm zilnic - in trecutul apropiat, chiar si in decurs de cateva ore.
Actionare responsabila si pe termen lung
Sarcina noastra acum, ca furnizor de sisteme, dincolo de a oferi produse excelente pe piata cu cele mai bune servicii, este si de a gestiona fluctuatiile de pret si cantitate. In ultimii ani de incertitudine economica am dovedit ca gandim pe termen lung. Daca am transmite mai departe toate fluctuatiile de preturi publicate in mass-media, am ajunge rapid la liste de preturi zilnice, iar consecinta pentru clientii nostri din domeniul constructiilor ar fi imposibila ofertare a proiectelor. 
Consideram ca ajustarile de preturi de acum trebuie sa se faca din perspectiva unei tendinte previzibile si nu dintr-un aspect concentrat pe o zi calendaristica. Asa intelegem noi sa facem afaceri si asa le si traim.
Ultima noastra ajustare de preturi in domeniul constructiilor metalice a avut loc in Ianuarie 2018. Conform faptului cunoscut, respectiv masurile SUA, s-au schimbat multe din punct de vedere geopolitic dar, din pacate, si din punct de vedere economic, in special prin sanctiunile impuse de Donald Trump impotriva Rusal si mai nou, si impotriva UE.
SUA si Rusal - consecintele globale
Este adevarat ca, dupa anuntul lui Oleg Deripaska - actionarul principal Rusal, de a-si reduce semnificativ actiunile detinute, situatia s-a ameliorat putin, insa preturile nu au coborat nici pe departe la nivelul lor anterior. In prezent nu este clar sub ce forma si in cat timp se va gasi o solutie pentru Rusal. Termenul limita al SUA in aceasta privinta este sfarsitul lunii Octombrie 2018. Exista doua posibile scenarii.
Conform primului scenariu, nu se gaseste o solutie pentru Rusal, iar Europa va avea, cel putin temporar, o problema masiva privind aprovizionarea cu aluminiu. Evolutia pretului va avea o traiectorie ascendenta si imprevizibila, si va fi cu siguranta o crestere puternica.
Desi speram ca eforturile politice si diplomatice, la cel mai inalt nivel european, vor reusi sa previna acest scenariu, pana la data decisiva de la sfarsitul lunii Octombrie 2018, ne putem astepta in continuare la fluctuatii foarte mari pe bursa. Este de asteptat ca in aceasta perioada zvonurile si speculatiile sa influenteze bursele.
In scenariul doi, daca se gaseste o solutie pentru Rusal si Europa nu are probleme de aprovizionare, se presupune o stabilizare a LME. Insa, chiar si in acest scenariu, din perspectiva actuala, ramane valabila incertitudinea.
Pe scurt, motivele nesigurantei si astfel asteptarii de crestere al pretului sunt:
Cresterea exploziva pe London Metal Exchange (LME) in decurs de trei zile in Aprilie 2018, desi intre timp a scazut, nu a revenit la nivelul de plecare;
Cresterea exploziva a pretului de transformare a lingoului (aluminiu pur) in bilete (aliaj) in Aprilie 2018;
Fluctuatia relativ mare a cursului de schimb Euro/Dolar;
Scaderea stocurilor la LME si nesiguranta aprovizionarii in Europa datorita pierderii cantitatilor Rusal.
In urma multor analize, calcule si discutii cu specialistii, rezulta o posibila marja de crestere intre 8 si 17 procente, care in viitorul apropiat se va reflecta in pretul tuturor furnizorilor de sisteme de aluminiu.
 
Despre Alukönigstahl Romania
Infiintata în 1864, Alukönigstahl GmbH este o companie de familie dezvoltata de-a lungul a cinci generatii, iar in prezent acopera 17 tari Sud-Est europene, cu o cifra de afaceri de peste 300 milioane de euro (in 2014).
Din 1995, s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukönigstahl asigura partenerilor sai locali o gama larga de produse si servicii: sisteme de profile Schüco din aluminiu pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; sisteme de din PVC profile Schüco pentru ferestre si usi, sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect.
Avand peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 23 de ani au fost realizate peste 5.000 de proiecte, si constructii reprezentative.
Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left