Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - RAMPLAST: Diminuare a costurilor prin solutia somajului tehnic
RAMPLAST: Diminuare a costurilor prin solutia somajului tehnic
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Aug 2013 12:43
Combinatul Oltchim functioneaza la aproape un sfert din capacitatea instalata, sectia de productie a profilelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta (Ramplast) constituind unul dintre cele cinci departamente functionale ale companiei. Pentru luna august a.c., administratorii judiciari ai grupului, Rominsolv si BDO Business Restructuring, estimeaza stabilizarea gradului de utilizare a instalatiilor respective la aproximativ 23,07%. In primul semestru al lui 2013, cifra de afaceri s-a majorat simtitor, inregistrand un salt de la 5,4 milioane de euro in februarie la 9,1 milioane de euro in iunie, dupa ce valoarea maxima a vanzarilor a fost consemnata in luna mai (10,7 milioane de euro). Ca urmare a masurilor implementate, s-a reusit, in patru luni, o reducere de 2,6 milioane de euro a valorii contului de datorii. Obiectivul de diminuare a costurilor va fi atins inclusiv prin trimiterea in somaj tehnic (prin rotatie) in lunile august si septembrie a unui numar de 715 angajati (rezultand o medie de cinci zile pentru fiecare persoana), acestia urmand sa beneficieze de o indemnizatie de 80% din salariul de baza avut la finele lunii iulie. Conform raportului referitor la situatia financiara a Oltchim, dat publicitatii de Rominsolv, in luna aprilie a.c. pierderile societatii au fost de numai 3,2 milioane de lei, fata de 25,6 milioane de lei cat se raporta in perioada corespunzatoare din 2012 (in conditiile in care cifra de afaceri a fost cu 60% mai mica in raport cu aceeasi marja de timp).
 
Divizia de profile - un activ care poate fi valorificat cu succes
In urma cu doua luni, Gheorghe Piperea, actionar majoritar in cadrul Rominsolv, anunta intentia de cesiune a diviziei de materiale de constructii (DMC Ramplast), care nu era constituita in garantie si putea fi separata de Oltchim fara a afecta functionarea combinatului. Tot cu acea ocazie, se vehicula o valoare estimata a acestui activ de aproximativ 7 milioane de euro - nivel la care exista deja o intentie de achizitie. Trebuie reamintit faptul ca o incercare similara de «spinoff» a mai avut loc in urma cu doi ani, cand pretul de pornire a licitatiei s-a situat la cota de circa 32 milioane de lei. Oficialii consortiului de administratori judiciari au declarat ca "unul dintre obiectivele majore ale este reprezentat de reorganizarea activitatii pe principii de performanta si productivitate, un prim pas in acest demers fiind stabilizarea urgenta a productiei la un nivel de utilizare a capacitatilor de cel putin 30%, ce poate asigura echilibrul financiar al societatii. In acest sens actionam continuu prin masuri de reducere a cheltuielilor concomitent cu actiuni de sporire a capitalului de lucru, de crestere a utilizarii capacitatilor de productie si, implicit, a vanzarilor". Informatii suplimentare, la www.rominsolv.ro
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left