Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 22 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - RAMPLAST: Reluare a procedurii de vanzare integrala a Oltchim DMC
RAMPLAST: Reluare a procedurii de vanzare integrala a Oltchim DMC
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 30 Sep 2013 16:40
Administratorii judiciari ai Oltchim – Ramnicu Valcea, complex industrial aflat in insolventa, au in vedere punerea in vanzare (in bloc) a diviziei de materiale de constructii Oltchim DMC (Ramplast), pentru suma de 6 milioane de euro (la care se adauga TVA), acest demers survenind dupa o tentativa similara nereusita, din anul 2010, a principalului actionar (statul), cand pretul a fost fixat la 7,5 milioane de euro (fara TVA). Divizia Ramplast constituie o unitate profitabila a Oltchim SA si este specializata in productia de profile din PVC pentru tamplarie, iar procedura de vanzare va fi organizata de consortiul de administratori judiciari ai Oltchim, respectiv de Rominsolv si BDO Business Restructuring, dupa cum se arata intr-un comunicat dat recent publicitatii. Astfel, la 8 octombrie a.c., va avea loc o licitatie cu strigare pentru vanzarea Ramplast, iar companiile interesate sa participe la licitatie vor putea transmite ofertele catre consortiul de administratori judiciari pana la data de 7 octombrie 2013. Recent, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care coordoneaza interesele Guvernului la Oltchim SA, a declarat ca divizia Ramplast ar putea fi preluata de un furnizor din zona Galati-Braila, ce ar deveni astfel un investitor strategic, capabil sa participe la procesul de atragere de fonduri pentru combinatul chimic aflat in dificultate financiara. Totusi, trebuie precizat ca incercarile asemanatoare de rezolvare a situatiei, intreprinse de Executiv, au fost sortite esecului. Astfel, statul roman, care detine, prin Ministerul Economiei, o cota de 54,7% din actiunile Oltchim, nu a reusit anul trecut sa privatizeze combinatul chimic, care a intrat in insolventa in luna ianuarie 2013.
Suma solicitata pare a fi insignifianta
Societatea Oltchim SA a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 762 milioane de lei (circa 171,16 milioane de euro), insa a raportat pierderi de amploare (ce insumeaza mai mult de 127,4 milioane de euro). Actualmente, la Oltchim sunt functionale cinci sectii de productie, printre care se afla si cea de extrudare a profilelor Ramplast, insa alte patru linii tehnologice (dintre care una in domeniul PVC-ului) nu functioneaza si nu pot fi repornite in lipsa unei finantari a capitalului de lucru. Tocmai prin prisma acestei nevoi de finantare, se pare ca vanzarea Ramplast este considerata necesara, desi, daca se raporteaza la cuantumul pierderilor sau chiar la rulajul total, suma ce ar putea fi obtinuta in urma vanzarii este insignifianta. Totusi, se pare ca activitatea Oltchim se redreseaza gradual, in urma masurilor aplicate de consortiul de administratori judiciari, ai carui reprezentanti au anuntat ca, in ianuarie-august 2013, nivelul cumulat al incasarilor a ajuns la 70 milioane de euro. Potrivit acestora, pe termen scurt eforturile manageriale sunt indreptate spre stabilizarea urgenta a activitatii la un nivel minim de productie de 33% din total, care sa asigure – cel putin teoretic – echilibrul financiar al intregului complex industrial. Informatii suplimentare, la www.oltchim.ro
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left