Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 24 Iunie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - PREMIILE EURO-FEREASTRA - Profine: Contributie esentiala la dezvoltarea de sisteme performante
Profine: Contributie esentiala la dezvoltarea de sisteme performante
PREMIILE EURO-FEREASTRA Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Iun 2015 09:43
Nume precum Trocal, KBE si Kömmerling sunt arhicunoscute pe piata profilelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, iar aparitia unor solutii inovatoare sub aceste branduri nu constituie o surpriza pentru profesionistii din domeniu. Reunite in grupul Profine International, marcile respective sunt deosebit de apreciate, iar dovada succesului de piata este reprezentata de dimensiunea cifrei de afaceri, ce depaseste 700 de milioane de euro, asigurand grupului o pozitie dominanta in topul mondial al furnizorilor specializati. Acestea au constituit motive suficiente pentru reprezentantii juriului de a premia concernul german la Conferinta Internationala despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina, Profine Romania primind Trofeul EURO-Fereastra 2015, la categoria „Inovatie si Tehnologie”. Fara teama de a exagera, se poate afirma ca grupul se situeaza in elita internationala care are o contributie definitorie la stabilirea trendurilor tehnologice ale viitorului.
 
Caracteristici optimizate ce asigura executia unor ansambluri de top
Distinctia a fost acordata inclusiv pentru strategia de dezvoltare a portofoliului propriu de produse care a presupus lansarea, cu ocazia celei mai recente editii a targului international Fensterbau/Frontale, a sistemului de 76 mm, venind in completarea gamei existente pe segmentul produselor de ultima generatie, din categoria standard. Avand o adancime constructiva de 76 mm, o latime functionala a faltului de geam termoizolant de 48 mm si prezentand o transmisivitate termica la nivelul ramei de 1,1 W/mpK (care poate ajunge pana la 1 W/mpK, atunci cand se opteaza pentru instalarea a trei planuri de etansare), sistemul raspunde celor mai exigente solicitari ale arhitectilor. Tehnologii complexe concura la executia produsului, ceea ce asigura o varietate extinsa de optiuni de proiectare. Principalele beneficii oferite de seria de 76 mm sunt constituite de proprietatile statice deosebite, precum si de protectia termica eficienta. Sistemul este certificat conform prevederilor de calitate RAL-GZ 716, fiind supus la 80 de proceduri speciale de testare, care au relevat, de exemplu, o protectie la apa pluviala de 1.950 Pa, un indice de reductie fonica Rw de 47 dB si o incadrare in clasa RC2 din punct de vedere al rezistentei antiefractie.
 
Flexibilitate maxima in procesare, prin existenta unui numar mare de repere
Seria Profine 76 include 50 de profile cu diferite geometrii, precum si o multitudine de repere auxiliare, fapt ce permite utilizarea la productia unei mari diversitati de ferestre/usi. In mod suplimentar, proprietatile fizice pot fi imbunatatite prin insertia unor elemente suplimentare de limitare a transferului termic. Expertii Profine au determinat faptul ca adancimea de 76 mm este potrivita atat pentru realizarea de ferestre destinate instalarii la obiective noi, cat si pentru executia de tamplarie necesara in cazul lucrarilor de reabilitare. Din punct de vedere estetic, produsul este disponibil in nuante diverse, obtinute prin laminarea cu folie speciala, precum si in variante placate la exterior prin clipsare cu profile din aluminiu, finisate in camp electrostatic, ceea ce extinde foarte mult paleta coloristica pusa la dispozitia partenerilor.
 
Incurajarea beneficiarilor pentru alegerea solutiilor eficiente energetic
Recent, pentru consolidarea relatiilor de afaceri cu partenerii locali, precum si pentru facilitarea procesului de achizitie, Profine Romania a lansat site-ul www.deciziata.ro, in care este pus la dispozitia beneficiarilor un sistem automat de configurare a ansamblurilor de tamplarie realizate cu seria Trocal 76. De asemenea, subsidiara autohtona propune clientilor participarea la un concurs dotat cu premii, la care pot lua parte toti cei care comanda ansambluri executate cu aceasta categorie de profile. Practic, prin strategia respectiva se incearca popularizarea solutiilor tehnice performante - demers necesar pe o piata in care principalul criteriu de achizitie ramane pretul cel mai mic. Promovarea sustinuta a unor astfel de solutii constituie, de asemenea, o actiune binevenita in contextul in care performanta energetica este un obiectiv prioritar la nivel european, incepand din 2020 urmand sa fie permisa construirea exclusiva a unor imobile din categoria NZEB.
 
***
Cu 3.000 de angajati activi in 29 de companii amplasate in 22 de state de pe intregul mapamond, grupul Profine International detine doua unitati de productie in Germania, precum si inca 10 facilitati in Franta, Italia, Spania, Federatia Rusa, Ucraina, China, India si SUA. Capacitatea curenta de fabricatie depaseste 450.000 tone/an, fapt ce asigura o pozitie fruntasa in clasamentul furnizorilor mondiali. Pe piata autohtona, concernul este prezent din 1997, sub denumirea HT Troplast, in 2003 fiind infiintata reprezentanta Profine Romania, a carei performanta financiara maxima a atins, inaintea declansarii recesiunii, 35 milioane de euro. In prezent, solutiile premium promovate de grupul german (cum ar fi PremiDoor, PremiDoor 88, PremiLine, AluFusion, AddOn etc.) sunt tot mai solicitate pentru aplicatiile de lux, confirmand astfel succesul strategiei de inovare implementate la nivel de grup.
 
SISECAM
athena_370px
rehau
ghid_montaj
2021-video-fer
A aparut editia
MAi 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

ROTO
ALUPROF
VBH
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE