Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 03 Iunie 2023
TSV
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Eco Euro Doors: Venituri de 68 milioane lei in 2022 si noi investitii in productie
Eco Euro Doors: Venituri de 68 milioane lei in 2022 si noi investitii in productie
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 27 Mar 2023 15:32
Eco Euro Doors (EED), producator de usi pentru cladiri rezidentiale, a obtinut, in 2022, venituri din exploatare de peste 67,8 milioane de lei si un rezultat net de 5,58 milioane de lei, corespunzatoare unui indicator de profitabilitate operationala (EBITDA) de 11,5 milioane de lei, conform datelor publicate de ROCA Industry. EED face parte din grupul ROCA din iunie 2022.
"Societatea a inceput anul 2022 cu anumite dificultati in transferul costurilor catre clienti, aspect remediat incepand cu trimestrul al doilea si finalizat dupa data achizitiei, in luna decembrie. Din acest motiv, inceputul de an a fost unul dificil, trimestrele 2-4 insemnand o cursa continua de recuperare a rezultatelor. In cazul Eco Euro Doors, am mostenit o structura de management pe model antreprenorial, extrem de redusa, bazata aproape exclusiv pe actionarul fondator. De asemenea, un model comercial simplist, axat pe o dependenta cvasi-totala de un singur client si o structura de productie dedicata produselor cerute de acesta. Toate acestea au pus presiune pe profitabilitate si faptul ca sunt mentionate ca fiind inca in curs de rezolvare se inscrie la capitolul nereusite", se precizeaza in raportul anual publicat de ROCA Industry.
Potrivit sursei citate, in 2022, EED a finalizat dezvoltarea a doua hale de productie, cu o suprafata totala de 5.000 mp, incepute anterior tranzactiei si care vor fi baza cresterii capacitatii de productie. De asemenea, a fost pusa in functiune o linie noua de vopsire, inclusiv un robot de vopsire modern, cu capacitate de recuperare a vopselei. Un alt proiect finalizat cu succes anul trecut a fost de echipare a halelor de productie cu panouri solare.
Tot in 2022, EED a demarat un nou proiect de investitii, cu o valoare de peste 700.000 de euro, in achizitia unor echipamente noi, care vor elimina o serie de blocaje in productie si vor creste flexibilitatea si eficienta proceselor de fabricatie. 
In 2023, planurile companiei includ finalizarea politicii comerciale bazate pe extinderea canalelor de distributie, fara afectarea parteneriatului cu principalul client actual, cresterea capacitatii de productie si eficientizarea acesteia, intrarea in cel putin inca doua lanturi de DIY, completarea echipei de management si diversificarea portofoliului de produse, in functie de canalele de vanzare si de nevoile diferitelor segmente de clienti. 
***
Eco Euro Doord este lider pe piata locala de usi destinate constructiilor rezidentiale, cu o experienta de 27 de ani in domeniu. Compania ofera o gama variata de produse, standard, dar si la dimensiuni non-standard. De la finalul anului 2022, Roca Industry detine 100% din capitalul social al EED, achizitia fiind realizata prin intermediul unui vehicul investitional (SPV) detinut de Roca Industry, Doorsrock4 SRL, companie infiintata in 2021 cu scopul de a asigura structura de finantare necesara tranzactiei. 
 
rehau
2021-video-fer
SISECAM
EDGETECH
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
MAI 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza