Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PINUM Doors & Windows deschide in 2024 noua fabrica de tamplarie termoizolanta
PINUM Doors & Windows deschide in 2024 noua fabrica de tamplarie termoizolanta
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 07 Feb 2024 06:15
Producatorul Pinum Doors & Windows exporta un volum considerabil de tamplarie termoizolanta din PVC in Italia, care reprezinta principala piata a firmei pe acest segment de activitate. Cu toate acestea, in urma expirarii anul trecut a planului Ecobonus, conducerea companiei anticipeaza, pentru 2024, o posibila scadere a exporturilor in Italia.
"Privim, totusi, cu optimism situatia, deoarece am observat o cerere in crestere pentru tamplaria de aluminiu in cadrul Uniunii Europene, piata pe care intentionam sa ne extindem si mai mult exporturile. In paralel, in Romania, observam o tendinta constanta de crestere, cu un interes tot mai mare al consumatorilor pentru eficienta energetica si o apreciere sporita pentru tamplaria de calitate. Am observat o crestere semnificativa a comenzilor de tamplarie din aluminiu in 2023 comparativ cu anul precedent si preconizam continuarea acestei tendinte ascendente si in 2024. In acest context, am achizitionat recent utilaje noi pentru productia de usi de interior si tamplarie de aluminiu care sa ne creasca eficienta si capacitatea de productie. De asemenea, ne pregatim pentru deschiderea unei noi si moderne fabrici Pinum, unde planificam sa automatizam majoritatea proceselor pentru a imbunatati eficienta, calitatea si pentru a reduce timpii de asteptare. Tot aici va functiona si o noua fabrica de tamplarie Pinum, echipata si aceasta cu utilaje de ultima generatie", a declarat Francesco Curcio, General Manager al Pinum Doors & Windows.
Totodata, pentru 2024, planurile companiei includ investitii in digitalizare, avansand in implementarea unor sisteme integrate de CRM si ERP, si, nu in ultimul rand, in consolidarea imaginii brandului si extinderea retelei de franciza.
"Ne dorim solutii tehnologice avansate si sisteme actualizate, care sa ne permita sa fim in pas cu ultimele tendinte si sa raspundem eficient nevoilor tot mai exigente ale clientilor nostri. In acest sens, si asteptarile noastre de la producatorii prezenti in cadrul editiei 2024 a targului international Fensterbau/ Frontale sunt concentrate pe inovatie si imbunatatirea performantelor in domeniul productiei de tamplarie", a precizat reprezentantul Pinum.
Planuri de consolidare a marcii, pe o piata plina de provocari
Potrivit lui Francesco Curcio, anul 2023 a fost marcat de amanarea multor investitii private in sectorul imobiliar si de o scadere a numarului de autorizatii de constructie in Bucuresti. Costul creditarii a crescut semnificativ in 2022 si in 2023, ceea ce a dus la o reducere a numarului de locuinte achizitionate. Schimbarea legislatiei prin renuntarea la scutirea de la plata contributiei pentru sanatate (CASS) de 10%, a dus la majorarea costurilor de productie si a transformat intr-o adevarata provocare livrarea proiectelor deja contractate fara pierderi majore pentru companie.
"Avand in vedere situatia socio-economica si geopolitica actuala, precum si cerintele Bancii Europene de Creditare, obiectivele noastre actuale vizeaza consolidarea imaginii marcii Pinum, cresterea capacitatii si eficientei de productie, precum si dezvoltarea relatiilor cu partenerii existenti. Pe piata din Romania, strategia noastra se axeaza pe dezvoltarea segmentului de tamplarie din aluminiu, un domeniu in care exista putini competitori ce pot atinge standardele de calitate, eficienta in productie si punctualitate in livrare pe care le oferim. Cererea pentru solutii de tamplarie de calitate superioara si eficiente din punct de vedere energetic este in continua crestere pe piata locala si ne asteptam ca acest trend sa persiste nu doar in 2024, ci si in anii urmatori.
Referitor la politicile europene pentru optimizarea energetica, acestea ar trebui sa fie mai ambitioase. In fata schimbarilor climatice tot mai evidente, sunt necesare masuri care sa imbunatateasca eficienta energetica a locuintelor si sa contribuie la reducerea amprentei de carbon. Astfel, este esential ca la nivelul Uniunii Europene sa se implementeze initiative care sa stimuleze interesul pentru solutii energetice mai eficiente si mai prietenoase cu mediul", a adaugat Francesco Curcio, General Manager al Pinum Doors & Windows.
Informatii suplimentare, la www.pinum.ro
    
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left