Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - VALRAS reclama deficitul fortei de munca specializate
VALRAS reclama deficitul fortei de munca specializate
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 04 Apr 2018 06:57
Valras Prod este unul dintre cei mai experimentati producatori locali de geam termoizolant, de-a lungul activitatii sale participand la realizarea a numeroase proiecte reprezentative atat in Romania, cat si in afara granitelor sale. In contextul economic actual, care este deosebit de complex, prioritara ramane orientarea companiei catre parteneri, in vederea livrarii catre acestia a unor produse si servicii de cea mai inalta calitate. Scopului respectiv ii este subordonat si planul actual de investitii, ce presupune finalizarea, in anul curent, a unui proiect de modernizare tehnologica in valoare totala de aproximativ 1,5 milioane de euro. Dupa finalizarea sa, managementul Valras isi propune demararea unui alt program, care va viza un obiectiv similar.
 
- Care a fost, in 2017, performanta financiara a companiei pe care o administrati?
- Putem afirma ca previziunile noastre in ceea ce priveste evolutia companiei din punct de vedere al cifrei de afaceri s-au adeverit intrutotul. Practic, am incheiat anul trecut conform planificarii initiale prevazute in strategia de management - si anume la un nivel de aproximativ 6,3 milioane de lei, foarte apropiat de cel inregistrat in 2016.
 
- Cum a evoluat cererea pe segmentul de geam termoizolant in ultimul timp?
- La momentul actual, se poate afirma ca produsele specifice se confrunta cu o cerere care se afla pe un trend de crestere moderata, care este specifica inclusiv companiei noastre. In ceea ce priveste canalele de distributie, preferam sa ne axam, in continuare, pe parteneriatele traditionale cu producatorii de tamplarie termoizolanta, carora le asiguram produse de calitate corespunzatoare, livrate la termenele stabilite. Desigur, exista si cazuri punctuale in care diversi dezvoltatori prefera sa aiba o legatura directa cu noi.
 
- Enumerati cele mai importante lucrari la care ati livrat recent pachete vitrate?
- In 2017, am finalizat cu succes sapte proiecte, la care ne putem mandri ca nu am avut nicio intarziere. Situatia pare a fi si mai buna in acest an, doar in luna ianuarie reusind sa contractam doua lucrari de mare anvergura, ce vor genera un grad ridicat de utilizare a capacitatilor de productie. Avem, asadar, motive obiective sa fim relativ optimisti din acest punct de vedere.
 
- Cum gestionati aceasta perioada de crestere a sectorului constructiilor?
- Datele Institutului National de Statistica indica o scadere a domeniului respectiv. Chiar daca este prevazut un reviriment, aceste estimari trebuie privite cu o anumita rezerva, intrucat in pofida faptului ca numarul lucrarilor va creste, va fi o mare problema legata de forta de munca - actualmente deficitara, in special pe segmentul de inalta specializare. In prezent, de pe piata muncii lipsesc aproximativ 200.000 de persoane, reprezentand circa 50% din personalul angajat. De aceea, este posibil sa asistam la blocaje in perioada urmatoare, inclusiv in domeniul nostru. Un alt aspect demn de mentionat este acela ca politica guvernamentala actuala duce la majorari salariale semnificative, iar acestea se vor resimti in mod automat in preturile de livrare.
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left