Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - FR 90, sistem din aluminiu cu caracteristici de protectie la foc de la Aliplast
FR 90, sistem din aluminiu cu caracteristici de protectie la foc de la Aliplast
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Sep 2020 05:44
Sistemul arhitectural din aluminiu cu bariera termica din seria FR 90, produs de Aliplast, este destinat executiei de usi care respecta cerinte de protectie la foc. Produsele realizate prin intermediul acestor profile pot se incadreaza in clasele EI30 si EI60 (etanseitate si izolare pentru 30 de minute, respectiv 60 de minute). Latimea constructiva a reperelor este de 90 cm, designul acestora fiind simetric. Camera interioara principala prezinta o insertie de gips intre cele doua baghete termice din poliamida in cazul sistemelor EI30, pentru EI60 toate camerele fiind prevazute cu o astfel de. Profilele FR 90 sunt complet compatibile cu sistemele avand o latime constructiva similara, din seria Star, promovata de acelasi furnizor. Pentru cresterea performantei de termoizolare, exista posibilitatea echiparii cu vitraj triplustratificat (grosimea pachetului de geam incadrandu-se intre 20 mm si 68 mm). Optional, foaia de usa poate fi executata din panouri cu insertie de vata minerala (avand un coeficient de transfer termic de 0,57 W/mpK) sau din gips. 
 
Executie simpla si rapida, performante sporite de fonoizolare
Profilele FR90 se folosesc pentru realizarea de usi de interior si de exterior in unul sau doua canaturi, respectiv ansambluri fixe, cu dimensiunile maxime de 1.650 mm x 2.870 mm, 3.170 mm x 2.870 mm si 6.000 mm x 3.000 mm (in versiunea fixa, cu un singur panou vitrat). Produsele permit echiparea cu sisteme de inchidere intr-un singur punct, multipunct sau electrice. Pentru o rezistenta sporita, optional se pot monta placi metalice in partea inferioara a canatului, precum si grile de ventilatie. Reperele sunt optimizate, putand fi folosite atat pentru executia ramei, cat si a elementului mobil. Procesul de productie este simplu si rapid, bagheta de fixare a panoului de umplere fiind prefabricata, fara a mai fi, astfel, necesara procesarea acesteia. Testele acustice efectuate pe modelele in doua canaturi din gamele EI30 si EI60 folosite fie la interior, fie la exterior indica un coeficient de protectie fonica cuprins intre 39 dB si 47 dB. Sistemele FR90 sunt disponibile intr-o varietate mare de culori din paleta RAL, precum si in nuante structurale, imitatie de lemn, anodizate sau bicolore.
Solicita informatii suplimentare
 
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left