Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 30 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - INOVATII multiple, prezentate la celebrul targ de arhitectura din München
INOVATII multiple, prezentate la celebrul targ de arhitectura din München
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 01 Apr 2019 06:57
Expozitia bienala de arhitectura Bau, de la München, prilejuieste la fiecare editie a sa lansarea unor solutii inovatoare pe segmentul sistemelor de anvelopare a constructiilor moderne. Desi targul bavarez se adreseaza intregului spectru al materialelor de constructii, ponderea solutiilor ce vizeaza productia si instalarea ferestrelor si fatadelor cortina, cu deosebire a celor din aluminiu, este majoritara, tematicile respective avand un impact semnificativ asupra evolutiei industriei de profil, mai ales prin prisma impactului pe care il exercita asupra performantei energetice de ansamblu a imobilelor. Avand in vedere toate acestea, expertii din intreaga lume urmaresc cu maxim interes lansarile care au loc cu aceasta ocazie si care au toate sansele de a influenta major industria, pe termen mediu si lung. Desigur, in ultimii ani, ritmul de inovare in materie de produse s-a atenuat intr-o anumita masura, pe fondul epuizarii posibilitatilor fizico-chimice de dezvoltare. Cu toate acestea, perspectivele de evolutie au ramas nealterate, iar aspectul respectiv este o consecinta directa a vitezei cu care digitalizarea influenteaza inclusiv acest domeniu de activitate.
 
Provocari continue pentru departamentele de cercetare-dezvoltare
Accentul pus pe integrarea elementelor electronice si conectarea fatadelor moderne la sistemele de management al cladirilor (BMS) nu umbreste insa definitiv inovatia din sfera caracteristicilor tehnice, cu atat mai mult cu cat, inclusiv la momentul actual, la nivel european - si nu numai, se impune o continuare a strategiilor de eficientizare energetica. In acest context, este vital pentru furnizorii de sisteme din aluminiu sa adopte o strategie flexibila si sa aloce fonduri pentru dezvoltarea unor solutii tehnice si mai performante din punct de vedere al eficientei energetice. Nici aspectele de design nu cad pe plan secund, fiind ele insele - desi pare mai greu de crezut - tributare conceptelor moderne de sustenabilitate. Practic, pentru asigurarea unui grad maxim de confort in incinte, profilele din aluminiu trebuie sa asigure un transfer cat mai mare al cantitatii de lumina naturala, ceea ce se poate obtine prin adoptarea unei geometrii minimaliste a sectiunii, fara a face niciun fel de rabat la performanta termica sau cea mecanica. Toate cele metionate anterior reprezinta tot atatea provocari pentru departamentele de cercetare-dezvoltare din cadrul firmelor de profil, acestea avand ca sarcini prioritare identificarea rapida a celor mai bune raspunsuri la provocarile actuale.
 
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left