Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 27 Mai 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GEALAN aniverseaza 50 de ani de extrudare, la Oberkotzau
GEALAN aniverseaza 50 de ani de extrudare, la Oberkotzau
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Sep 2018 15:32
Gealan Fenster-Systeme, furnizorul german de profile din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, a aniversat la inceputul lunii august 2018 in cadrul unitatii din Oberkotzau - Germania, o jumatate de secol de la prima operatiune de extrudare a acestui tip de produse. La 50 de ani de la evenimentul respectiv, compania, care face actualmente parte din grupul VEKA - lider mondial in domeniu, a marcat momentul festiv prin lansarea unui centru tehnologic de ultima generatie, menit sa contribuie la dezvoltarea portofoliului actual de produse si la adaptarea acestuia la noile tendinte de digitalizare. In prezenta a peste 200 de parteneri din intreaga lume, echipa manageriala a Gealan si-a reiterat determinarea de a continua pe calea impusa de trendurile moderne, reprezentate prin concepte precum Industry 4.0, BIM (in domeniul proiectarii) si realitate augmentata, acest drum fiind considerat singurul care poate garanta cresterea sustenabila a afacerilor, pe termen mediu si lung.
 
Seminarii tehnice pe teme digitale
Din Romania, alaturi de echipa Gealan condusa de managerul general Sorin Dumitrescu si directorul de marketing si vanzari Nicu Craciun, au participat mai multi factori de decizie din partea unor parteneri locali care folosesc in productie sistemele furnizorului bavarez. Acestia au avut ocazia, in prima parte a evenimentului, sa participe la un program de seminarii tehnice, unde au fost detaliate aspecte vitale, legate de conceptele erei digitale. In cadrul primei sesiuni, Raoul Stefan Iovanut, expert IT in cadrul companiei germane, a oferit celor prezenti detalii tehnice cu privire la noul cip electronic lansat pe piata de grupul-mama si dezvoltat intens in cadrul Gealan in ultima perioada. Inserat in cadrul elementului de cercevea, dispozitivul are capacitatea de a oferi o serie de informatii comprehensibile legate de structura produsului, fabricant, montator etc. Solutia respectiva va fi de un real ajutor atat companiilor, cat si utilizatorilor finali, care vor avea in timp real la dispozitie toate datele legate de un anumit element de tamplarie. Cel de-al doilea seminar a avut in centrul sau noua metoda de proiectare BIM si facilitatile pe care aceasta le ofera, prin integrarea sa cu alte aplicatii de tip CAD. Un pas importat facut de compania germana il reprezinta introducerea sistemelor sale in structura acestei platforme avasante de design in constructii. Tot in cadrul evenimentului, invitatii romani au avut ocazia sa afle informatii utile despre modul in care se poate optimiza comunicarea cu ajutorul mijloacelor IT moderne. Expertii Gealan au exemplificat avantajele date de optimizarea motoarelor de cautare pe internet (SEO) sau oportunitatile si limitele aplicatiilor de socializare. De asemenea, s-a facut o analiza profesionala a modului in care trebuie organizata o pagina web, pentru a asigura maximizarea vizibilitatii si a garanta un feedback din partea vizitatorului.
 
Consolidarea pozitiei competitive - principalul obiectiv de management
La dineul festiv, au luat cuvantul, pe rand, Dl. Ivica Maurović - manager general al Gealan Fenster-Systeme si Dl. Andreas Hartleif - CEO al VEKA, ambii oficiali facand referire la importanta adaptarii rapide la tendintele momentului. „Implementam o strategie puternic orientata spre viitor, in care digitalizarea si realitatea augmentata au un rol major. Strategia noastra vizeaza promovarea de produse de inalta calitate, permanent imbunatatite si care sa vina, astfel, in intampinarea unor cerinte tot mai exigente din partea clientilor, mai ales in ceea ce priveste caracteristicile de eficienta energetica. Consideram ca prin integrarea in sistemele si serviciile noastre a tehnologiilor IT de ultima generatie ne vom consolida pozitia competitiva si vom putea exploata la maximum avantajele date de inovatiile pe care deja le promovam de multa vreme, cum ar fi STV, IKD, Acrylcolor si Kubus. Cu ajutorul noii noastre echipe si beneficiind de facilitatile centrului tehnologic din Oberkotzau vom reusi sa ne atingem tintele pe care ni le-am propus”, a afirmat Dl. Ivica Maurović. De asemenea, Dl. Andreas Hartleif a aratat ca „prin achizitia Gealan am reusit sa depasim pragul psihologic de un miliard de euro in ceea ce priveste cifra de afaceri, devenind lider detasat al pietei de profil. Salutam modul in care colegii de la Gealan abordeaza problematica digitalizarii si credem ca rezultatele nu se vor lasa asteptate”. Ulterior, cei doi manageri, carora li s-a alaturat Dl. Tino Albert, director executiv al Gealan Fenster-Systeme, au participat la inaugurarea oficiala a centrului tehnologic.
 
Centru de testare dezvoltat si omologat de IFT Rosenheim
In ultima parte a evenimentului, toti partenerii prezenti au fost invitati la un tur oficial al noului centru, pentru a intelege importanta decisiva pe care o astfel de structura o are in procesul de dezvoltare a unei companii moderne. Intr-o prima faza, invitatii au putut viziona centrul de productie al Gealan, dotat cu o gama extinsa de utilaje de procesare a profilelor, necesare pentru a intelege comportamentul real al acestora in fluxurile de fabricatie si a identifica din timp cele mai potrivite solutii la fiecare dintre problemele ce pot aparea. O sectiune deosebit de interesanta a fost aceea a centrului de testare, dezvoltat in colaborare cu IFT Rosenheim, ce include un stand de verificare a caracteristicilor de baza ale ferestrelor (asa-numitele teste apa-aer-vant), o instalatie de determinare a rezistentei la impact (testul cu pendul), precum si un sistem de testare a reactiei la foc. Vizita a continuat cu prezentarea sectiei de productie a matritelor - de o mare complexitate tehnologica - unde un grup restrans de experti au in sarcina dezvoltarea celor mai performante instrumente de extrudare. Grija pentru mediu este pe deplin reflectata in cadrul sectiei de reciclare din cadrul unitatii Gealan de la Oberkotzau, in aceasta zona fiind procesate toate deseurile, in vederea minimizarii impactului activitatii asupra mediului. Evenimentul s-a incheiat cu o traditionala petrecere bavareza, unde, intr-o atmosfera relaxata, toti invitatii au avut ocazia sa socializeze si sa schimbe impresii despre noutatile prezentate cu aceasta ocazie.
***
Gealan Romania isi propune sa redevina furnizorul principal de profile PVC pentru tamplarie termoizolanta, consolidandu-si relatia cu partenerii atat prin organizarea de cursuri de instalare si oferirea de solutii digitale de configurare si alegere a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta, cat si prin adaptarea strategiei de vanzari si marketing, cu focalizare pe intarirea prezentei online, prin intermediul website-ului www.gealan.ro/de si al activitatilor din retelele de socializare. De asemenea, Gealan Romania a devenit anul acesta membru activ al Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania, lucrand la impunerea standardelor de calitate superioara in productia de tamplarie.
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK