Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - MEDIAPRESS - SALAMANDER, un parteneriat dezvoltat in peste doua decenii
MEDIAPRESS - SALAMANDER, un parteneriat dezvoltat in peste doua decenii
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Feb 2024 06:15
Evenimentul inceputului de an pe piata de tamplarie termoizolanta din Romania a fost constituit de inaugurarea noului depozit al companiei Mediapress - cel mai mare distribuitor oficial la nivel national pentru sistemele de PVC destinate executiei de ferestre/usi, promovate de divizia Salamander Window & Door Systems, din cadrul grupului german Salamander Industrie-Produkte. Amplasat la sediul din Popesti-Leordeni al companiei si avand o suprafata construita de peste 3.000 mp, centrul logistic a necesitat o investitie de 4,1 milioane de euro si se constituie intr-un modern sistem de distributie, complet automat si aliniat la cele mai inalte exigente digitale ale revolutiei Industry 4.0. La ceremonia de deschidere au fost invitati partenerii Mediapress, alaturi de conducerea executiva a Salamander Industrie-Produkte (SIP), reprezentata de Wolfgang Sandhaus - Managing Partner si Frank Winter - Export Manager. 
 
Noul centru logistic, o imbinare armonioasa intre elegant si functional 
Mai mult de 150 de invitati au avut ocazia sa se familiarizeze in detaliu cu dotarile de exceptie ale noului centru logistic, ce include, alaturi de un generos spatiu de depozitare cu o capacitate de stocare a unor profile din PVC in valoare de peste 3 milioane de euro, un centru administrativ ultramodern, perfect adaptat la paradigma actuala a muncii, ce presupune o imbinare armonioasa intre functiile de office si confortul cu care angajatii s-au familiarizat in perioada pandemiei. Turul oficial al centrului de la Popesti-Leordeni a fost coordonat de directorul de marketing al Mediapress, Laura Stoica, oficialul companiei oferind partenerilor de afaceri informatii referitoare la facilitatile oferite si la avantajele pe care o asemenea investitie le aduce, pe termen scurt, mediu si lung. "Conceptul amenajarii s-a nascut din discutiile pe care le-am avut cu arhitectul Izabela Ditu-Stefan. Dorinta noastra si a partenerilor de la Salamander a fost, inainte de toate, ca spatiul sa reprezinte un loc care sa asigure confortul unei echipe profesionale de top cu o continuitate in domeniu de peste 20 ani, in conditii de performanta remarcabila. Un alt element important de care s-a tinut cont este chiar obiectul principal de activitate al firmei. Suntem un grup de specialisti in acest domeniu care, dupa o experienta indelungata impreuna, am stiut sa modelam noul sediu, pentru a ne pune in valoare creativitatea si a ne ajuta in toate interactiunile cu clientii. 
Coerenta spatiala este data de armonia elementelor arhitecturale folosite, de gama restransa de culori si finisaje, de jocul subtil de texturi si alternanta zonelor opace carora li se contrapun intinse zone transparente. Elementul central al amenajarii intampina vizitatorii inca din zona de acces, cu o dezvoltare generoasa a spatiulpe doua niveluri. Formele clare si simple devin fluide si domina spatiile de discutii, biroul de vanzari sau scara ce se dezvolta armonios in holul central. Sticla - un element-cheie al amenajarii devine element unificator, imbracand diferite forme - de la vitrajul fluid al balustradei, la transparenta peretilor sau usilor, cu proportii monumentale. Toate acestea dau nastere unui spatiu contemporan, care isi propune sa ofere o experienta ambientala deosebita atat pentru membrii echipei Mediapress - Salamander Romania, cat si pentru clientii si partenerii acestora", a subliniat Laura Stoica. 
 
Capacitate de stocare de peste 1.500 de paleti in urma unei investitii de 4 milioane de euro 
Centrul logistic, realizat pe un teren de peste 8.500 mp, beneficiaza de o suprafata construita de 3.200 mp si platforme exterioare de 2.600 mp, orientarea spre dezvoltare durabila si ecologie fiind probata de spatiul verde amenajat in proximitate, cu o arie de 1.900 mp, precum si de cei 35 de arbori plantatipe acesta. Cladirea face parte din categoria «smart building», toate functiunile sale fiind controlate prin sistem KNX. Printre facilitati se numara sistemul de climatizare HVAC programat pe ore si incinte, controlul automat al accesului prin aplicatie sau card, sistemul inteligent de protectie solara, senzori de prezenta, temperatura si lumina, instalatiile de avertizare si interventie in caz de incendiu etc. In ceea ce priveste spatiul propriu-zis dedicat depozitarii, acesta este reprezentat de o hala incalzita cu o capacitate de stocare de 936 de paleti sau aproximativ 860 tone de profile, la care se adauga 624 de paleti sau 550 tone de profile pe platformele exterioare. Depozitul e deservit de trei motostivuitoare moderne si de un transpalet electric special proiectat si construit pentru Mediapress, ce poate fi controlat la distanta, prin telecomanda. Transportul in tara se realizeaza de la depozitul din Bucuresti prin intermediul a patru autocamioane de 18 tone, de la Mercedes. 
Echipa, asemenea unei falange romane, capabile de adaptare continua 
In discursul sau inaugural, Rares Stoica - director general al Mediapress - a aratat ca "toate aceste cifre vorbesc de la sine despre hotararea noastra de a ne consolida pozitia competitiva, care a fost asigurata prin eforturi de peste doua decenii si care a contribuit la plasarea sistemelor Salamander pe fotoliul de lider al pietei locale de profile din PVC pentru tamplarie termoizolanta. Produsele noastre asigura in cadrul oricarei constructii legatura dintre mediul interior si cel exterior, determina si conduc fluxul de lumina naturala ce asigura conexiunea permanenta a utilizatorilor cu spatiul din jur. Din aceasta perspectiva, a fost o reala provocare armonizarea dintre conceputul office, care este unul reprezentativ, elegant si functional, cu cel orientat spre oameni - familiar, confortabil si primitor. Astfel, am reusit imbinarea dintre elegant si confortabil, echilibrat si ludic, spatios si intim, creand un spatiu in care echipa de top a Mediapress sa poata sa-si dezvolte abilitatile de comunicare cu clientii. Fara a mentiona avantajele sistemelor din PVC marca Salamander cu care sunt convins ca toata lumea este familiarizata, iar informatia ar fi deja redundanta, voi incerca sa prezint avantajele pe care le are la acest moment Romania. Pe langa cele comparative - resurse naturale, pozitionare geostrategica etc. - exista si o serie de elemente competitive. Multe dintre acestea au fost deja pierdute, cum ar fi forta ieftina de munca ori disponibilitatea unui personal cu un grad inalt de calificare.
Ramane insa avantajul dat de gradul inalt de adaptabilitate, probat de capacitatea de aliniere la noua paradigma economica instituita dupa 1989, la criza materiilor prime din 2006 - 2007, la criza financiara 2009 -2011, la cea pandemica din 2020 - 2021 si, in fine, la dezechilibrele lanturilor de aprovizionare generate de razboiul din proximitate. Echipa Mediapress a reusit sa se adapteze intotdeauna schimbarii si, asemenea unei falange romane, capabila sa se coaguleze rapid, sa se deplaseze sinergic, pentru a face fata tuturor provocarilor intampinate. De aceea, le multumesc atat colegilor de la Bucuresti, cat si celor de la Baia Mare pentru eforturile lor, care au facut posibila performanta la care am ajuns. Datorita lor, Salamander este astazi numarul 1 in Romania, pe segmentul profilelor din PVC". 
Parteneriatul Salamander - Mediapress consolideaza pozitia de lider al pietei din Romania 
Raspunzand invitatiei de a lua parte la eveniment, Wolfgang Sandhaus a afirmat, la randul sau, in cadrul ceremoniei care a precedat taierea panglicii oficiale a centrului logistic, ca "este o onoare pentru noi prezenta la un astfel de moment. Initiativa de a investi o suma importanta pentru dezvoltarea unui centru logistic modern a fost primita cu incredere de echipa Salamander, pe parcursul derularii lucrarilor fiind permanent tinuti la curent cu stadiul acestora. Insa realitatea depaseste cu mult imaginea pe care mi-o formasem.
Acum, cand am avut ocazia sa vizionez in mod nemijlocit rezultatele acestei investitii, am fost profund impresionat. Este vorba despre un centru realmente modern, adaptat la toate exigentele actuale legate de functionalitate si eficienta. Consideram ca prin intermediul acestui instrument, compania va reusi, inclusiv cu sprijinul Salamander, ca in urmatorii 20 de ani sa-si fortifice prezenta pe piata si se mentina in topul partenerilor internationali ai Salamander Window & Door Systems". De asemenea, Frank Winter, pentru a onora asistenta si a arata pretuirea pentru gazde, a tinut un discurs in limba romana, amintind cele mai importante momente ale relatiei de afaceri cu Mediapress. Oficialul german a afirmat ca "multumim pentru aceasta ocazie speciala, ce reprezinta un moment important in istoria comuna a celor doua companii. In urma cu 23 de ani, la sediul grupului din Germania a venit o invitatie de parteneriat, transmisa pe fax de Laura Stoica.
Salamander a avut inspiratia de a accepta aceasta provocare si iata ca rezultatele nu au intarziat sa apara, iar Mediapress a devenit, in urmatoarele doua decenii, o veritabila forta pe piata de sisteme din PVC din Romania. Importanta unei echipe solide este demonstrata inclusiv de faptul ca multi dintre angajatii cu care s-a pornit la drum activeaza si in prezent in cadrul echipei de profesionisti. Sotii Stoica au creat o veritabila familie in cadrul firmei, care a constituit fundamentul solid al dezvoltarii acesteia. Ne consideram norocosi pentru ca avem ocazia sa dezvoltam afacerile cot la cot cu Mediapress pe o piata atat de importanta pentru grup, cum este cea din Romania". In finalul ceremoniei, toti oficialii prezenti, carora li s-a alaturat familia Partene, in calitate de fondatori ai companiei, au participat la taierea panglicii - moment care a marcat deschiderea oficiala a centrului logistic.
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left